Siirry pääsisältöön

Etkö ole varma Windowsin maksuttoman ja maksullisen virustorjuntaohjelman eroista?

Jotta voit valita itsellesi parhaimman vaihtoehdon, tässä artikkelissa kuvataan mitä eroa maksuttomilla ja maksullisilla virustorjuntaohjelmilla on.

Käsittelemme seuraavat aiheet:

  • maksuttoman ja maksullisen virustorjuntaohjelman keskeiset erot
  • parhaan maksuttoman virustorjuntaohjelman valitseminen
  • sopivat maksuttomat virustorjuntaohjelmat Windows- ja Mac-koneisiin
  • virustorjuntaohjelmasta maksamisen edut
  • maksuttoman virustorjuntaohjelman käytön riskit

Maksuton virustorjuntaohjelma vs. maksullinen virustorjuntaohjelma

Maksuton virustorjuntaohjelma, kuten Kaspersky Free Anti-virus for Windows, tarjoaa tietokoneelle perustason suojauksen. Se auttaa suojaamaan PC-konettasi yleisiltä viruksilta, estää vaaralliset tiedostot ja sovellukset, sekä varoittaa sinua epäilyttävistä sivustoista. Tällä tavalla se auttaa pitämään PC-koneesi suojattuna.

Maksuttomissa virustorjuntaohjelmissa käytetyt teknologiat voivat vaihdella paljonkin. Tarjoamassamme ohjelmassa käytetään palkittua suojausteknologiaa, joka vastaanottaa reaaliaikaisia tietoja uusista uhista automaattisesti. Tämä auttaa suojaamaan tietokonettasi erilaisilta uhilta verkossa.

Woman browsing on a white laptop

Maksulliset virustorjuntaratkaisut sen sijaan tarjoavat tietokoneellesi kattavamman suojauksen.

Eri ratkaisujen edut vaihtelevat, mutta laadukkaan maksullisen virustorjuntaratkaisun pitäisi estää haitalliset hyökkäykset. Maksullinen virustorjuntaohjelma on ennakoiva, eikä ainoastaan reaktiivinen keino suojata tietokonettasi.

Maksullisten virustorjuntaohjelmien pitäisi myös hallita tapaa, jolla vaaralliset sovellukset ja haittaohjelmat toimivat, estäen tartunnan jo ennen sen tapahtumista.

Mikä on paras maksuton virustorjuntaohjelma?

Jotta voit päättää, mikä on tarpeitasi parhaiten vastaava maksuton virustorjuntaohjelma, suosittelemme tutustumaan saatavilla olevien vaihtoehtojen ominaisuuksiin ja etuihin.

Joissakin ratkaisuissa on paljon ominaisuuksia, mutta ratkaisujen käyttö ei välttämättä ole helppoa. Muissa ratkaisuissa on selkeät, käyttöä helpottavat käyttöliittymät, mutta niissä voi olla vähemmän ominaisuuksia.

Tarjoamme ratkaisun, jossa yhdistyvät kummankin parhaat puolet. Maksuton virustorjuntaohjelmamme tarjoaa kaikki perusominaisuudet itsesi suojaamiseen verkossa, sekä intuitiivisen ja helppokäyttöisen käyttäjäliittymän.

Lukemalla verkossa olevia arvosteluja ja katsomalla erilaisten maksuttomien virustorjuntaohjelmistojen käyttöä esitteleviä videoita saat tietoja, joiden perusteella voit valita itsellesi parhaiten sopivan ratkaisun. Joidenkin toimittajien tuotteista on saatavilla kokeiluversioita, jotta voit varmistaa tuotteen sopivuuden itsellesi.

Mikä virustorjuntaohjelma sopii tietokoneesi tyypille?

Oletko Mac-käyttäjä vai onko sinulla Windows-tietokone? Koska Windows- ja Mac-koneet toimivat eri tavoin, on tärkeää hankkia virustorjuntaohjelma tietokoneen tyypin mukaisesti.

Mac-koneita pidetään yleisesti turvallisina niiden käyttöjärjestelmän toiminnan takia. Järjestelmä on "eristetty", mikä vaikeuttaa virusten siirtymistä sen eri osien välillä. Eri ohjelmat kommunikoivat keskenään vähemmän, joka vaikeuttaa viruksen leviämistä.

Tästä syystä hakkerit hyökkäävät Mac-koneisiin harvemmin kuin Windows-tietokoneisiin. Mac-koneisiin voi silti tulla tietokoneviruksia. Jotta voit välttää tartunnat, sinun on hyvä suojata Mac käyttämällä maksutonta tai maksullista virustorjuntaohjelmaa.

Two men working in a relaxed enviroment

Hakkerit kohdistavat hyökkäyksiä useammin Windows-koneisiin kuin Mac-koneisiin, joten tartuntariski on suurempi. Jos sinulla on Windows, kannattaa harkita maksullista virustorjuntaohjelmistoa saadaksesi parhaimman mahdollisen suojaustason.

Windows-koneiden maksuttomat virustorjuntaohjelmat

Windows-koneiden maksuttomia virustorjuntaohjelmia on saatavilla paljon. Miten valitset niistä itsellesi sopivimman?

On tärkeää tutkia asiaa itse. Suosittelemme lukemaan puolueettomia arvosteluja ja katsomaan ohjevideoita, jotta saat käsityksen sinulle sopivasta ohjelmasta. PC Magazine arvioi parhaat maksuttomat virustorjuntaohjelmat joka vuosi. Tästä artikkelista on hyvä aloittaa.

Tarkista myös, saako valitsemasi valmistajan tuotetta kokeilla kokonaisvaltaisesti tietyn ajanjakson ajan. Silloin näet, miltä se näyttää ja miten se toimii laitteessasi, sekä sen, miten hyvä se on tunnistamaan ja pysäyttämään haittaohjelmat ennen niiden tarttumista laitteeseesi.

Mac-koneiden maksuttomat virustorjuntaohjelmat

Markkinoilla on monia Mac-koneiden maksuttomia virustorjuntaohjelmia. Tech Radar arvioi Mac-koneiden parhaat virustorjuntaohjelm Mac-koneiden parhaat virustorjuntaohjelmat joka vuosi. Artikkeli kannattaa lukea, jotta saat parhaat tiedot Mac-laitteesi suojaamisesta.

Virustorjuntaohjelman ostamisen edut

Kun saatavilla on niin monia maksuttomia virustorjuntaohjelmia, miksi siitä pitäisi maksaa? Vaikka kustannus kasvaakin hieman, saat monia etuja maksullisen virustorjuntaohjelman myötä.

Maksuttomat virustorjuntaohjelmat tarjoavat perustason suojauksen yleisiltä viruksilta, mutta maksulliset virustorjuntaohjelmat tarjoavat yleensä edistyksellisempää suojaa. Esimerkiksi Kaspersky Internet Security käyttää järjestelmän valvontakomponenttia, joka tehostaa toistaiseksi tuntemattomien haittaohjelmien ja tietokonevirusten aiheuttamien uhkien havaitsemista.

Maksamalla virustorjuntaohjelmistosta voit yleensä suojata kaikki laitteesi (Windows-koneen, Mac-koneen ja mobiililaitteen), mutta maksuttomat vaihtoehdot voivat olla laitekohtaisia.

Woman browsing Samsung tablet with pen

Maksettujen virustorjuntaohjelmistojen avulla voit hallita yksityisiä tietojasi tarkemmin ja saat paremman suojan arkaluonteiselle verkkotoiminnalle, kuten pankkipalveluille. Lisäksi maksullisissa ratkaisuissa on useammin laajennettuja toimintoja, kuten roskapostisuoja, henkilökohtainen palomuuri ja lapsilukkotoiminnot, jotka suojaavat lastasi verkossa. Maksullisissa vaihtoehdoissa on usein myös mahdollisuus tallentaa salasanoja ja suojata tärkeitä tiedostoja, kuten valokuvia ja musiikkia.

Maksullisten virustorjuntaohjelmistojen edut ja ominaisuudet vaihtelevat eri brändien välillä. Kuvatut edut ovat saatavilla, kun käytössä on Kaspersky Internet Security.

Maksuttoman virustorjuntaohjelman riskit

Maksuttomat virustorjuntaratkaisut suojaavat sinua yleisiltä ja tunnetuilta tietokoneviruksilta. Ne voivat kuitenkin jättää sinut alttiiksi toistaiseksi tuntemattomille uhkille.

Jos valitset Kaspersky Free Anti-virus for Windows, saat saman virustorjunnan, joka sisältyy maksullisiin tuotteisiimme. Maksullisessa versiossamme on kuitenkin muita suojaustasoja, joilla torjutaan ennestään tuntemattomia ja uudenlaisia haittaohjelmia.

On tärkeää ottaa huomioon, että maksuttoman virustorjuntaratkaisun myötä suojaus ei tällöin ole välttämättä yhtä hyvä verkkomaksuja suoritettaessa. Kaspersky Internet Security tarjoaa verkkomaksujen suojausjärjestelmän, joka tuo sinulle mielenrauhan suojatessasi varallisuuttasi.

Hacked laptop with american dollar bills falling

Maksuttoman virustorjuntaohjelman haittapuolena on usein myös suoran teknisen tuen puute. Maksullisissa vaihtoehdoissa on usein saatavilla teknistä tukea puhelimitse, pikaviesteillä tai sähköpostitse.

Ansaitset parhaimman suojauksen. Tutustu Kaspersky Internet Securityyn.

Mitä eroa maksuttomalla ja maksullisella virustorjuntaohjelmalla on?

Windowsin maksuton virustorjunta vs. maksullinen virustorjuntaohjelma. Selitämme näiden eron, jotta voit tehdä perustellun päätöksen tietokoneesi suojaamisesta.
Kaspersky Logo