Kaspersky Labin verkkosivustojen tietosuojakäytäntö

Päivitetty viimeksi: 31.10.2019. Uudet ominaisuudet

REKISTERINPITÄJÄN TIEDOT

Tämä tietosuojakäytäntö koskee AO Kaspersky Lab -yhtiön, jonka osoite on bldg. 3, 39A, Leningradskoe Shosse, Moscow, 125212, Russian Federation (”Kaspersky”, ”Kaspersky Lab” tai ”me”) verkkosivustoja, jotka vastaanottavat tietoja ja linkittävät tähän tietosuojakäytäntöön. Se ei koske Kasperskyn verkkosivustoja, joissa ei näytetä tätä tietosuojakäytäntöä tai jotka eivät linkitä siihen tai joilla on oma tietosuojakäytäntönsä. Se ei myöskään koske Kaspersky Labin palveluja ja tuotteita, elleivät ne linkitä tähän tietosuojakäytäntöön.

Tässä tietosuojakäytännössä ilmoitamme sinulle henkilötietojesi käsittelystä ja yksityisyydestä käyttäessäsi verkkosivustojamme. Olemme tietoturva-alaan erikoistunut yhtiö ja pidämme tästä syystä tietosuojaa ja tietoturvaa erityisen suuressa arvossa. Siksi olemme sitoutuneet kunnioittamaan ja suojelemaan käyttäjien yksityisyyttä ja käsittelemään heidän henkilötietojaan luottamuksellisesti. Suosittelemme käymään tässä verkkosivustossa säännöllisesti, sillä tämä tietosuojakäytäntö voidaan päivittää, kun lait tai sisäiset prosessit muuttuvat.

Jos sinulla on kysyttävää tai kommentoitavaa henkilötietojesi käsittelystä ja Kaspersky Labin tietosuojaa koskevista käytännöistä tai haluat meidän päivittävän meille antamiasi tietoja tai määrityksiä, ota yhteyttä tietosuojavastaavaamme osoitteessa https://support.kaspersky.com/general/privacy.

Voit myös ottaa yhteyttä Kaspersky Labin EU-edustajaan: Kaspersky Labs GmbH, Ingolstadt, Despag-Strasse 3, 85055, Germany, info@kaspersky.de, +49 (0) 841 98 18 90.

YLEISIÄ TIETOJA

Voit yleensä käydä suurimmassa osassa verkkosivustoamme ja lukea suurinta osaa verkkosivustostamme antamatta mitään henkilötietoja.

Jotta palvelimemme voivat hakea pyytämäsi tiedot verkkosivustoistamme, palvelimemme tallentavat tiettyjä palvelun tarjoamisessa ja/tai tilasto- tai tietoturvatarkoituksessa tarvittavia tietoja nimettömässä tai eri nimelle muutetussa muodossa (eri nimelle muutettu muoto tarkoittaa, että tiedot kerätään eri nimellä eli käyttäen sisäisesti luotua yksilöivää satunnaista aakkosnumeerista merkkijonoa, jotta kukin datatietue voidaan tunnistaa). Tässä yhteydessä tallennetaan yleisiä tietoja, kuten verkkoalueesi nimi tai selaimen tyyppi. Näiden tietojen avulla pystymme tekemään johtopäätöksiä henkilöllisyydestäsi. Nämä nimettömät tai eri nimelle muutetut tiedot poistetaan välittömästi niiden tilastollisen arvioinnin jälkeen.

Emme käsittele mitään sinua koskevia ”erityisiä henkilötietoryhmiä” (näihin kuuluvat tiedot, jotka koskevat rotua tai etnistä alkuperää, uskonnollista tai filosofista vakaumusta, seksuaalista käyttäytymistä, seksuaalista suuntautumista, poliittisia mielipiteitä, ammattiliiton jäsenyyttä, terveyttä ja geneettisiä ja biometrisiä tietoja).

HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYN PERUSTE

Antamiesi henkilötietojen käsittelyn tarkoitukset riippuvat siitä, mitä verkkosivustoja, palveluja ja ominaisuuksia käytät. Käytämme tietoja erityisesti seuraaviin:

  • asiakkaiden kanssa solmittujen sopimusten täyttämisen ja palveluiden asiakkaille tarjoamisen varmistaminen
  • käyttäjän suojaaminen tunnetuilta tietoturvauhilta
  • palvelujemme käyttökokemuksen parantaminen, etenkin käyttöliittymien muuttaminen ja haluttujen aineistojen ja mainosten tarjoaminen markkinointitarkoituksessa
  • tuotteiden ja palveluiden teknisen tuen tarjoaminen asiakkaille ja tuotteiden ja palveluiden laadun parantaminen
  • kysymyksiin vastaaminen ja muu vuorovaikutus kanssasi
  • verkkosivustojemme suojaaminen sekä sinun ja yrityksemme suojaaminen petoksilta.

HENKILÖTIETOJESI KÄSITTELYN OIKEUSPERUSTE

Lainmukainen perusteemme yleisten henkilötietojesi käsittelyyn:

  • Käsittely on tarpeen sopimuksen täytäntöön panemiseksi rekisteröidyn kanssa tai sopimuksen tekemistä varten.
  • Käsittely on tarpeen meidän oikeutettujen etujemme toteuttamiseksi, ja että sinun etusi ja perusoikeutesi eivät olisi ristiriidassa kyseisten etujen kanssa.
    • Verkkosivustomme ja siihen liittyvien IT-järjestelmien jatkuvan turvallisuuden ja asianmukaisen toiminnan varmistaminen ja petosten estäminen.
    • Rajoitettuja henkilötietoja säilytetään siltä varalta, että henkilöt pyytävät, että emme käsittele heidän henkilötietojaan. Näin varmistetaan, että Kaspersky Lab voi noudattaa heidän pyyntöään.
  • Antamasi erityinen lupa kyseiseen tarkoitukseen käsittelemistä varten.
  • Käsittely on tarpeen lakisääteisen velvoitteen noudattamiseksi.

AUTOMAATTINEN PÄÄTÖKSENTEKO

Emme käytä automaattista päätöksentekoa Verkkosivustoissamme ja Palveluissamme.

KÄSITTELEMÄMME HENKILÖTIEDOT JA NIIDEN KÄYTTÖTAVAT

My Kaspersky, Kaspersky-tili, Kaspersky Small Office Securityn hallintakonsoli, Kaspersky Business Hub ja Varkaudeneston verkkohallinta (jäljempänä "Palvelu")

Henkilötietojen ryhmät

Jotta voit käyttää Palvelua ja kaikkia sen toimintoja, annat seuraavat henkilötiedot:

  • sähköpostiosoite ja salasana, kun rekisteröidyt Palveluumme
  • matkapuhelinnumero
  • tiedot laitteistasi ja käyttöoikeuksistasi
  • tiedot, jotka annoit Kaspersky Labin tekniselle tuelle.
  • pankkikorttisi viimeinen voimassaolopäivä ja pankkikorttisi numeron neljä viimeistä numeroa
  • tilastotietoja käyttämästäsi selaimesta (toimialuenimet, IP-osoitteet, verkko-operaattori, selaintyypit ja muut asiakasympäristöä koskevat tiedot), käytetyt Kaspersky Labin sovellukset ja se, miten käytät niitä, verkkosivu, jolla olit juuri ennen verkkosivustoomme siirtymistä, verkkosivustomme sivut, joilla kävit, kyseisillä sivuilla viettämäsi aika, verkkosivustossamme hakemasi tiedot, verkkosivustomme käyttöajat ja -päivämäärät sekä muita tilastotietoja
  • luettelo kaikista tiedoista, jotka My Kaspersky -palvelu kerää hallituista laitteista, on kohdassa ”Tietojen käsittelyyn liittyvät ehdot
  • luettelo kaikista tiedoista, jotka Kaspersky Small Office Securityn hallintakonsoli kerää hallituista laitteista, on kohdassa ”Tietojen käsittelyyn liittyvät ehdot”.

Palvelun kuvaus

Tilin rekisteröinti. Jotta voit käyttää Palvelua ja sen kaikkia toimintoja, sinun on luotava henkilökohtainen tili. Tätä varten sinun on annettava sähköpostiosoitteesi (joka on käyttäjänimesi) ja salasanasi. Käsittelemme ja käytämme näitä tietoja ainoastaan Palvelun tarjoamiseen sinulle, ellet nimenomaan anna lupaa käsittelyyn tai käyttöön muussa tarkoituksessa (esimerkiksi Kaspersky Labin tuotteita ja palveluja koskevien hyödyllisten sähköposti-ilmoitusten vastaanottamista varten). Sinun voi olla tarpeen antaa meille myös matkapuhelinnumerosi, jotta tiliäsi voidaan suojata paremmin luvattomalta käytöltä. Käytämme matkapuhelinnumeroasi vain valtuutuksen suojauskoodien lähettämiseen.

Tilin asetukset ja ostot. Voit tarkistaa, päivittää tai korjata tilitietosi, salasanasi ja asetuksesi tai jopa poistaa tilisi milloin tahansa ”Tilin asetukset” -toiminnolla. Pystyt lisäksi tarkistamaan ostohistoriasi verkkokauppamme palveluntarjoajalta. Tilin asetuksissa voit myös yhdistää pankkikorttisi tiliisi, jotta voit ostaa helpommin muita tuotteita ja palveluja Kaspersky Labilta. Jos otat tämän ominaisuuden käyttöön, verkkokauppamme palveluntarjoaja yhdistää pankkikorttitietosi tiliisi ja säilyttää ne tulevia tilauksia varten. Kaspersky Lab muodostaa erityisen linkin verkkokaupan palveluntarjoajan tiliisi ja hoitaa tilaukset puolestasi, kun teet tilauksia. Verkkokauppamme palveluntarjoaja antaa meille myös tietoja pankkikorttisi viimeisestä voimassaolopäivästä ja pankkikorttisi numeron viimeisistä neljästä numerosta. Emme kuitenkaan saa mitään muita verkkokauppamme palveluntarjoajan tallentamia luottokorttiisi liittyviä tietoja. Pankkikorttisi yhdistäminen tiliisi tehdään teknisesti sisäisen käyttäjätunnuksen ja salasanan yhdistelmän avulla. Emme voi käyttää pankkikorttiasi tai muita verkkokauppamme palveluntarjoajan tallentamia henkilötietoja näiden tunnistetietojen avulla. Sisäistä käyttäjätunnusta käytetään verkkokaupan kautta tekemiesi tilausten aktivointiin.

Laitteet. Rekisteröitymisen jälkeen pystyt hallinnoimaan kaikkia laitteitasi, jotka suojaat Kaspersky Labin tuotteilla. Voit esimerkiksi suojata hävinneet tai varastetut laitteet, tarkistaa helposti Kaspersky Lab -tuotteiden tilan kullakin laitteellasi tai korjata olemassa olevia ongelmia. Tätä varten sinun on yhdistettävä nämä laitteet ”Laitteet”-toiminnon avulla. Tämä toiminto yhdistää tilisi ja palveluun yhdistämäsi laitteet. Tämän tarkoituksena on tietenkin pelkästään tarjota sinulle ”Laitteet”-toiminto, ellet nimenomaisesti salli ominaisuuden käyttöä muihin tarkoituksiin.

Käyttöoikeudet. Voit hallinnoida kaikkia Kaspersky Lab -tuotteidesi käyttöoikeuksia ”Käyttöoikeudet”-toiminnolla lisäämällä kunkin tuotteesi voimassa olevat aktivointikoodit ja yhdistämällä ne laitteisiin, joissa niitä käytetään. Voit myös valita toiminnon, joka muistuttaa automaattisesti vanhentuvista käyttöoikeuksista, tai käyttää automaattista käyttöoikeuksien uusimistoimintoa. Muistutukset lähetetään sinulle sähköpostitse vain, jos nimenomaan sallit sen.

Tuki. Jos teet tukipyynnön tekniselle tuellemme tai Virus Lab -tiimillemme käyttäen tukipalveluja, pyydämme sinulta tiedot, jotka tarvitsemme tämän asiakastuen tarjoamiseen, kuten rekisteröinti- tai käyttöoikeusnumerosi, käyttöoikeuden ostamiseen käytetyn pankkikortin neljä viimeistä numeroa, sähköpostiosoitteesi ja tietoja tuotteesta, jota ongelmasi koskee, tietokonelaitteistostasi, ohjelmistoistasi sekä ongelman luonteesta. Lisäksi voi olla hyödyllistä tai jopa tarpeellista lähettää meille tätä varten tiedostot, joita ongelma koskee. Tämän voi tehdä lataustoiminnolla. Nämä tiedostot voivat myös sisältää henkilötietoja, kuten käyttäjäkohtaisia tai muuten henkilön yksilöiviä tiedostonimiä, metatietoja tai sisältöjä. Voit tietenkin aina itse päättää, haluatko lähettää meille tiedostoja. Jos teet niin, tutustu latauspalveluun linkitettyyn Tietojen käsittelyä koskevaan määräykseen ja hyväksy ensin se.

Tilastotiedot. Voimme seurata verkkoalueen nimiä, IP-osoitteita, verkkopalvelujen tarjoajaa, selaintyyppejä ja muita asiakasympäristöä koskevia tietoja (joita ovat mm. laitteen malli, käyttöjärjestelmä, näytön tarkkuus jne.) sivustossamme käyviltä käyttäjiltä. Voimme myös käsitellä tietoja käyttämistäsi Kaspersky Labin sovelluksista ja siitä, miten käytät niitä, verkkosivusta, jolla olit juuri ennen verkkosivustoomme siirtymistä, verkkosivustomme sivuista, joilla kävit, kyseisillä sivuilla viettämästäsi ajasta, verkkosivustossamme hakemistasi tiedoista, verkkosivustomme käyttöajoista ja -päivämääristä sekä muita tilastotietoja. Käytämme näitä tietoja Kaspersky Labin sivustojen verkkoliikennetilastojen laatimiseen sekä verkkosivustojemme ja palvelujemme tietoturvan ja käytettävyyden parantamiseen. Näitä tietoja ei verrata mihinkään henkilötietoihin. Emme pyydä sinulta sijaintiasi, käytä sijaintietojasi tai jäljitä mitään sijaintiasi laitteestasi saatavien tietojen perusteella.

Henkilötietojen säilytysaika

Tiedot poistetaan viimeistään 1 (yhden) kalenterikuukauden kuluttua tilin poistamisesta.

Kaspersky Motorsport -verkkosivusto

Henkilötietojen ryhmät

Jotta voit käyttää Palvelua ja kaikkia sen toimintoja, annat seuraavat henkilötiedot:

  • käyttäjänimi ja salasana
  • etunimi
  • sukunimi
  • sähköpostiosoite
  • omat asetukset
  • kommentit muille käyttäjille

Palvelun kuvaus

Liitä tilisi palveluumme. Kun annat tietosi tässä verkkosivuston osiossa, lähetämme sinulle sähköpostin tilauksesi vahvistamista varten. Kun tilisi on vahvistettu, lähetämme sinulle säännöllisesti sähköposteja, joissa on viimeisimpiä uutisia Kaspersky Motorsportilta. Voit muuttaa tietojasi ja perua tilauksesi milloin tahansa kussakin sähköpostissa olevaa asiaankuuluvaa linkkiä napsauttamalla.

Yhteydenotto. Kun annat tietosi tässä verkkosivuston osiossa, lähetämme sinulle sähköpostia vahvistukseksi kyselysi vastaanottamisesta. Käytämme tästä lomakkeesta saamiamme henkilötietojasi ainoastaan kyselyysi vastaamiseen.

Henkilötietojen säilytysaika

Voit halutessasi poistaa tilisi milloin tahansa.  Jos poistat tilisi, poistamme henkilötietosi tietokannastamme 24 tunnin kuluessa.

Kaspersky Endpoint Security Cloud

Henkilötietojen ryhmät

Jotta voit käyttää Palvelua ja kaikkia sen toimintoja, annat seuraavat henkilötiedot:

  • sähköpostiosoite
  • salasana
  • tilisi tiedot
  • omat asetuksesi
  • tiedot laitteistasi
  • tiedot, jotka annoit Kaspersky Labin tekniselle tuelle.
  • luettelo tiedoista, jotka Kaspersky Endpoint Security Cloud -palvelu kerää hallituista laitteista, on kohdassa ”Tietojen käsittelyn kuvaus”.

Palvelun kuvaus

Tilin rekisteröinti. Jotta voit käyttää Kaspersky Endpoint Security Cloud -palvelua ja sen kaikkia toimintoja, sinun on luotava henkilökohtainen tili. Tätä varten sinun on annettava sähköpostiosoitteesi (joka on käyttäjänimesi) ja salasanasi. Käsittelemme ja käytämme näitä tietoja ainoastaan Kaspersky Endpoint Security Cloud -palvelujen tarjoamiseen sinulle, ellet nimenomaan anna lupaa käsittelyyn tai käyttöön muussa tarkoituksessa (esimerkiksi Kaspersky Labin tuotteita ja palveluja koskevien hyödyllisten sähköposti-ilmoitusten vastaanottamista varten).

Tilin asetukset. Voit tarkistaa, päivittää tai korjata tilitietosi, salasanasi ja asetuksesi tai jopa poistaa tilisi milloin tahansa ”Tilin asetukset” -toiminnolla.

Laitteet. Rekisteröitymisen jälkeen pystyt hallinnoimaan Kaspersky Endpoint Security Cloud -palvelussa kaikkia laitteitasi, jotka suojaat Kaspersky Labin tuotteilla. Voit esimerkiksi suojata hävinneet tai varastetut laitteet, tarkistaa helposti Kaspersky Lab -tuotteiden tilan kullakin laitteellasi tai korjata olemassa olevia ongelmia. Tätä varten sinun on yhdistettävä nämä laitteet palveluun Kaspersky Endpoint Security Cloud -palvelun toiminnolla. Tämä toiminto yhdistää tilisi ja palveluun yhdistämäsi laitteet. Ennen kuin voit aloittaa laitteidesi hallinnoinnin Kaspersky Endpoint Security Cloud -palvelun avulla, varmista kaikin tarvittavin toimin, että noudatat Kaspersky Endpoint Security Cloud -palvelujen käytössä soveltuvia lakeja. Lisäksi sinun on muutettava Kaspersky Endpoint Security Cloud -palvelun asetuksia siten kuin lakien noudattaminen käyttötilanteessasi edellyttää. Katso lisätietoja online-ohjeistamme. Kaspersky Endpoint Security Cloud -palvelun toiminnan varmistamiseksi hallinnoidut laitteet siirtävät tietoja hallinnointipalvelimelle. Jos haluat nähdä, mitä tietoja Kaspersky Endpoint Security Cloud -palvelu kerää hallinnoiduista laitteista, katso ”Tietojen käsittelyn kuvaus”.

Henkilötietojen säilytysaika

Tiedot poistetaan 6 kuukauden kuluttua käyttöoikeuden voimassaolon päättymispäivämäärästä.

Kaspersky Security Center Cloud Console

Henkilötietoryhmät

Jotta voit käyttää Ratkaisua ja kaikkia sen toimintoja, sinun on annettava seuraavat henkilötiedot:

  • sähköpostiosoite
  • salasana
  • tilisi tiedot
  • yrityksen nimi
  • maa
  • tiedot hallituista laitteistasi ja asennetuista ohjelmistoista
  • tiedot, jotka on annettu Kaspersky Labin tekniselle tuelle
  • käyttöoikeus, joka oikeuttaa Kaspersky Security Center Cloud Console -palvelun käyttöön
  • tiedot havaitusta laitteesta ja sen komponenteista, jotka on saatu sen jälkeen, kun käyttäjä on ottanut käyttöön Active Directory -kyselytoiminnon. Tietoja tämän toiminnon käyttöönotosta on dokumentaation kohdassa Jakopisteiden määrittäminen manuaalisesti.

Täydellinen luettelo tiedoista, jotka voidaan kerätä Kaspersky Security Center Cloud Console -palvelun käytön aikana, on saatavilla dokumentaation kohdassa Tietojen käsittelyn kuvaus.

Ratkaisun kuvaus

Tilin rekisteröinti. Sinun on luotava henkilökohtainen tili, jotta voit käyttää Kaspersky Security Center Cloud Console -palvelua ja kaikkia sen toimintoja. Tätä varten sinun on annettava sähköpostiosoitteesi (jota käytetään käyttäjätunnuksenasi) ja salasana. Sitoudumme käsittelemään ja käyttämään näitä tietoja pelkästään Kaspersky Security Center Cloud Console -palvelun toiminnon tarjoamiseen. Näitä tietoja voidaan käsitellä ja käyttää muihin tarkoituksiin vain, jos annat siihen nimenomaisen suostumuksesi.

Tilin asetukset. Voit katsoa, päivittää ja korjata tilitietosi, salasanasi ja asetuksesi sekä poistaa tilisi milloin tahansa Tilin asetukset -toiminnolla.

Laitteet. Rekisteröitymisen jälkeen pystyt hallinnoimaan Kaspersky Security Center Cloud Console -palvelussa kaikkia laitteitasi, joita Kaspersky Labin tuotteet suojaavat. Voit esimerkiksi tarkistaa helposti Kaspersky Lab -tuotteiden tilan kaikissa laitteissasi tai korjata ilmaantuneet ongelmat. Tätä varten sinun on yhdistettävä nämä laitteet Kaspersky Security Center Cloud Console -palvelussa. Sen jälkeen tilisi yhdistetään vastaaviin laitteisiin. Ennen kuin voit aloittaa laitteidesi hallinnoinnin Kaspersky Security Center Cloud Console -palvelussa, sinun on varmistettava kaikin tarvittavin toimin, että noudatat Kaspersky Security Center Cloud Console -palvelujen käytössä soveltuvia lakeja. Lisäksi sinun on muutettava Kaspersky Security Center Cloud Console -palvelun asetuksia käyttötilanteen mukaiseksi. Lisätietoja on verkkodokumentaatiossamme. Kaspersky Security Center Cloud Console -palvelun toiminnan varmistamiseksi hallinnoidut laitteet siirtävät tietoja hallinnointipalvelimeen. Luettelo tiedoista, jotka Kaspersky Security Center Cloud Console kerää hallituista laitteista, on saatavilla dokumentaation kohdassa Tietojen käsittelyn kuvaus.

Henkilötietojen säilytysaika

Käyttöoikeuden päätyttyä käyttäjän tiedot tallennetaan KSC Hosted -palveluun kolmeksi kuukaudeksi, jotta käyttäjän infrastruktuurin siirto KSC Hosted -palvelusta voidaan peruuttaa tai jotta toiminnot voidaan palauttaa käyttöön menettämättä tietoja. Tietosi poistetaan, kun käyttöoikeuden päättymisestä on kulunut kolme kuukautta.

Jos asiakkaat käyttävät tuotteen versiota testitarkoitukseen, tiedot poistetaan testijakson päätyttyä.

Henkilötietojen käsittelyn päätarkoitukset

Käyttäjät voivat käyttää Kaspersky Security Center Cloud Console -palvelua siihen yhdistettyjen laitteiden (ja niiden omistajien) tunnistamiseen ja hallintaan hallittujen ohjelmien toimintojen avulla. Luettelo Kaspersky Security Center Cloud Console -palvelun näihin tarkoituksiin käsittelemistä tiedoista on saatavilla dokumentaation kohdassa Tietojen käsittelyn kuvaus.

Kaspersky Security for Microsoft Office 365

Henkilötietojen ryhmät

Jotta voit käyttää Palvelua ja kaikkia sen toimintoja, annat seuraavat henkilötiedot:

  • sähköpostiosoite
  • yrityksen nimi
  • salasana
  • omat asetuksesi
  • tiedot, jotka annoit Kaspersky Labin tekniselle tuelle.
  • luettelo siitä, mihin tietoihin Kaspersky Security for Microsoft Office 365 -palvelu saa oikeuden sekä mitä tietoja palvelun käytön aikana kerätään, on dokumentaation kohdassa ”Tietojen käsittelyn kuvaus”.

Palvelun kuvaus

Tilin rekisteröinti. Jotta voit käyttää Kaspersky Security for Microsoft Office 365 -palvelua ja sen kaikkia toimintoja, sinun on luotava henkilökohtainen tili. Tätä varten sinun on annettava sähköpostiosoitteesi, yrityksesi nimi ja salasana. Voit käyttää palvelussa Kaspersky Endpoint Security Cloud -tiliä. Käsittelemme ja käytämme näitä tietoja ainoastaan Kaspersky Security for Microsoft Office 365 -palvelun tarjoamiseen sinulle, ellet nimenomaan anna lupaa käsittelyyn tai käyttöön muussa tarkoituksessa (esimerkiksi Kaspersky Labin tuotteita ja palveluja koskevien hyödyllisten sähköposti-ilmoitusten vastaanottamista varten). Rekisteröinnin aikana määritettyä sähköpostiosoitetta käytetään Kaspersky Security for Microsoft Office 365 -palvelun tarjoamiseen liittyvien ilmoitusten antamiseen, mm. sen ilmoittamiseen, milloin palvelu ei ole käytettävissä ja milloin kokeilujakso päättyy, tai julkaisuista päivityksistä ilmoittamiseen.

Tilin asetukset. Voit tarkistaa, päivittää tai korjata tilitietosi, salasanasi ja asetuksesi tai jopa poistaa tilisi milloin tahansa ”Tilin asetukset” -toiminnolla.

Palvelun määrittäminen. Kaspersky Security for Microsoft Office 365 -palvelu on integroitu suoraan Office 365:een, mikä edellyttää Exchange Online- tai OneDrive-käyttöoikeutta. Kun haluat määrittää Exchange Online- tai OneDrive-yhteytesi, sinut ohjataan Microsoft Online -sivustoon ja sinua pyydetään antamaan Kaspersky Securitylle Office 365 -sovelluksen käyttöoikeus OAuth 2.0 -todennusmenetelmällä. Kaspersky Security for Microsoft Office 365 -palvelu vaatii myös palvelutilin, jolla se voi käyttää Exchange Onlinen karanteenia. Palvelutilin voi määrittää automaattisesti tai manuaalisesti. Jos valitset automaattisen määrityksen, palvelu pyytää sinulta yleiset pääkäyttäjän tunnistetiedot. Palvelu ei tallenna näitä tietoja missään muodossa, vaan käyttää niitä sen sijaan vain alkumäärityksessä ja erityisen palvelutilin luomisessa. Jos päätät valita manuaalisen määrityksen, sinun ei tarvitse antaa yleisiä pääkäyttäjän oikeuksia, ja pääkäyttäjä luo itse käytettävän palvelutilin.

Palvelun toiminta. Käytön aikana Kaspersky Security for Microsoft Office 365 -palvelu vastaanottaa viestejä ja muita kohteita (kokouksia, tehtäviä jne.) sekä OneDrive-tiedostoja, jotka se tarkistaa ja jotka käsitellään suojausasetusten mukaan. Kaspersky Security for Microsoft Office 365 ei tallenna infrastruktuuriinsa tarkistettavia viestejä, OneDrive-tiedostoja tai kohteita. ”Tietojen käsittelyn kuvaus” -kohdassa on tarkempia tietoja siitä, mihin tietoihin Kaspersky Security for Microsoft Office 365 -palvelu saa oikeuden sekä mitä tietoja palvelun käytön aikana kerätään.

Asiakastuki. Jos teet tukipyynnön tekniselle tuellemme tai Virus Lab -tiimillemme käyttäen teknisiä tukipalvelujamme, pyydämme sinulta tukipyyntösi täyttämisessä tarvittavat tiedot. Näitä tietoja ovat mm. rekisteröinti- tai käyttöoikeusnumerosi, käyttöoikeuden ostamiseen käytetyn pankkikortin neljä viimeistä numeroa, sähköpostiosoitteesi ja tiedot tuotteesta ja palvelusta, jota ongelmasi koskee, tietokonelaitteistostasi, ohjelmistoistasi sekä ongelman luonteesta. Lisäksi voi olla hyödyllistä tai jopa tarpeellista lähettää meille tätä varten tiedostot, joita ongelma koskee. Tämän voi tehdä yritystilin kautta lataustoiminnolla. Nämä tiedostot voivat myös sisältää henkilötietoja, kuten käyttäjäkohtaisia tai muuten henkilön yksilöiviä tiedostonimiä, metatietoja tai sisältöjä. Voit tietenkin aina itse päättää, haluatko lähettää meille tiedostoja.

Henkilötietojen säilytysaika

Tiedot poistetaan 6 kuukauden kuluttua käyttöoikeuden voimassaolon päättymispäivämäärästä.

Kaspersky Lab VirusDesk

Henkilötietojen ryhmät

Jotta voit käyttää Palvelua ja kaikkia sen toimintoja, annat seuraavat henkilötiedot:

  • sähköpostiosoite
  • antamasi tiedostot
  • antamasi URL-osoitteet.

Palvelun kuvaus

Kaspersky VirusDesk on verkkosivu, joka tarkistaa tiedostoista ja URL-osoitteista virukset ja ilmoittaa tarkistuksen tulokset. Näin se auttaa parantamaan tunnistusmenetelmiämme, mikä on tietenkin käyttäjien eduksi, ja antaa samalla lisätietoja kaikista tiedostoista tai URL-osoitteista, jotka voivat olla joko

a) haittatiedostoja tai -sivustoja mutta joita Kaspersky Labin virustorjuntaohjelmisto ei ole havainnut ja/tai luokitellut haitallisiksi (”tartunta”) tai
b) ei-haitallisia mutta jotka Kaspersky Labin virustorjuntaohjelmisto on virheellisesti luokitellut haitallisiksi (”väärä hälytys”).

Tätä varten Kaspersky VirusDeskin kautta voit lähettää tiedoston (jonka koko saa olla enintään 50 Mt) palvelimillemme tai ilmoittaa meille URL-osoitteen, jotta palvelu voi tarkistaa niistä tunnetut mahdolliset haittaohjelmatartunnat ja jotta Kaspersky Anti-Virus Labin asiantuntijamme voivat suorittaa niille ja niiden sisällölle lisätarkistuksia ja -analyysejä.

Me Kaspersky Labilla kunnioitamme haluasi suojata henkilötietosi. Tästä syystä keräämme ja käytämme vain sellaisia henkilötietoja, joita Kaspersky Virus Deskin täysi toiminta edellyttää.

Saat itse päättää täysin, annatko meille henkilötietojasi. Huomaa, että jos et halua antaa tarvittavia tietoja, et välttämättä pysty käyttämään Kaspersky Virus Desk -palvelua. Jos esimerkiksi tiedosto, jonka haluat lähettää tarkistettavaksi, sisältää henkilötietoja, sinun on itse arvioitava ja päätettävä, haluatko ja saatko jakaa siinä olevat tiedot kanssamme. Me Kaspersky Labilla käytämme näitä tietoja pelkästään niiden tarkistamiseen ja analysointiin mahdollisen haittaohjelmatartunnan varalta, emmekä me ole vastuussa oikeudestasi jakaa nämä tiedot kanssamme.

Jos tarkistustulos ei mielestäsi pidä paikkansa ja haluat pyytää lisäanalysointia, valitse Send to the Antivirus Lab (Lähetä virustentorjuntalaboratorioon). Lisäksi jos haluat saada palautetta mahdollisesta haittaohjelmatartunnasta meille antamissasi tiedoissa, valitse I consent to provide AO Kaspersky Lab my email address to receive scan results and feedback (Annan sähköpostiosoitteeni AO Kaspersky Labille tarkistustulosten ja palautteen saamista varten), anna sähköpostiosoitteesi ja valitse Send (Lähetä). Sähköpostiosoitettasi käytetään vain analyysitulosten välittämiseen sinulle.

Henkilötietojen säilytysaika

Jos kyseessä on Online Scanning, lähetetty tiedosto poistetaan Kaspersky Labin järjestelmistä 15 minuutin kuluttua siitä, kun tarkistus on suoritettu loppuun. Jos kyseessä on Vulnerability Monitoring, se saatetaan tallentaa Kaspersky Labin järjestelmiin pysyvästi.

Kaspersky CompanyAccount

Henkilötietojen ryhmät

Jotta voit käyttää Palvelua ja kaikkia sen toimintoja, annat seuraavat henkilötiedot:

  • yrityksen sähköpostiosoite (tämä toimii käyttäjänimenäsi)
  • salasana
  • etunimesi
  • sukunimesi
  • yrityksen nimi
  • maa
  • yrityksesi Kaspersky Lab -sovellusten käyttöoikeus
  • tiedot, jotka annoit Kaspersky Labin tekniselle tuelle. Katso kohta Tietojen käsittelyä koskeva määräys.

Palvelun kuvaus

Tilin rekisteröinti. Jotta voit käyttää CompanyAccount-palvelua ja sen kaikki ominaisuuksia, sinun on luotava

  • henkilökohtainen tili
  • yrityksesi tili, elleivät kollegasi ole sitä jo aiemmin tehneet.

Tätä varten sinun on ilmoitettava meille yrityksesi sähköpostiosoite (joka toimii käyttäjänimenäsi), salasanasi, etu- ja sukunimesi, yrityksesi nimi ja maa ja yrityksesi Kaspersky Lab -sovellusten käyttöoikeus. Käsittelemme ja käytämme näitä tietoja yksinomaan CompanyAccount-palvelujen ja teknisen tuen tarjoamiseen sinulle, ellet nimenomaisesti salli niiden käsittelyä ja käyttö muussa tarkoituksessa. Kun olet rekisteröitynyt, henkilökohtainen tilisi yhdistetään yrityksesi tiliin. Jos yrityksesi tili on jo luotu aiemmin, rekisteröintitietosi (etu- ja sukunimesi ja yrityksesi sähköpostiosoite) lähetetään yrityksesi CompanyAccount-pääkäyttäjälle. Yrityksen pääkäyttäjäksi nimitetään yleensä se yrityksen työntekijä, joka rekisteröi ensimmäisenä yrityksen ja henkilökohtaisen tilin.

Tilin asetukset. Voit milloin tahansa katsella, päivittää tai korjata tilitietojasi ja salasanaasi tai poistaa tilisi ”My account” (Oma tili) -välilehden kautta. Yrityksesi CompanyAccount-pääkäyttäjä pystyy myös muuttamaan tiliasetuksiasi ja palauttamaan salasanasi. Jos olet yrityksesi CompanyAccount-pääkäyttäjä, voit muokata kaikkien kollegoidesi henkilökohtaisia tilejä ja estää koko yrityksen tilin käytön (työntekijöiden henkilökohtaiset tilit jäävät järjestelmään).

Käyttöoikeudet. Voit lisätä ja tarkastella yrityksesi Kaspersky Lab -tuotteiden käyttöoikeuksia CompanyAccount-tilisi ”Käyttöoikeudet”-välilehdessä (jossa esitetään kunkin tuotteen aktivointikoodit tai avaintiedostot). Rekisteröinnin aikana myönnetty käyttöoikeus lisätään automaattisesti yrityksesi CompanyAccount-tilille. Avaintiedostoja ei tallenneta fyysisesti CompanyAccount-järjestelmään. Järjestelmä tallentaa vain yrityksesi käyttöoikeutta koskevan tietueen. Jokaisella yrityksen työntekijällä, jolla on yrityksen CompanyAccount-tiliin yhdistetty henkilökohtainen tili, on pääsy käyttöoikeuksien luetteloon. CompanyAccount-pääkäyttäjä voi poistaa yrityksesi käyttöoikeudet poistamalla ne luettelosta.

Sopimukset. Jos yrityksesi ostaa lisää asiakastukipalveluja, kun ostoksesi on rekisteröity, pystyt tarkastelemaan ostettuja palveluja ”Contracts” (Sopimukset) -välilehdessä. Sopimusluettelo on niiden yrityksen työntekijöiden käytettävissä, joille on määritetty valtuudet käyttää maksullista palvelua oston yhteydessä. Nämä henkilöt saavat automaattisesti ilmoituksen sopimuksen päättymisestä.

Asiakastukipyynnöt. Jos otat yhteyttä asiakastukeen tai Anti-Virus Lab -tiimiin CompanyAccount-tilin kautta, voimme pyytää sinua lähettämään tiedot, jotka voimme tarvita tukipyyntösi hoitamisessa. Näitä tietoja voivat olla esimerkiksi tiedot pyyntöösi liittyvästä tuotteesta, tietokonelaitteistosta, yrityksesi verkosta, ohjelmistoista ja ongelman luonteesta. Lisäksi voi olla hyödyllistä tai jopa tarpeen lähettää meille tiedostot, joita ongelma koskee, tai tiedostot, joissa määritetään tietokoneesi tai verkkosi kokoonpano. Voit tehdä tämän valitsemalla pyyntölomakkeesta ”Liitä tiedostoja”. Nämä tiedostot voivat sisältää käyttäjäkohtaisia tai muuten henkilön yksilöiviä tiedostonimiä, metatietoja tai sisältöjä. Voit tietenkin aina itse päättää, haluatko lähettää meille tiedostoja. Jos haluat lähettää tiedostoja, lue ja hyväksy ensin Tietojen käsittelyä koskeva määräys tiedoston lähetyssivulla. Valitsemme pyynnöllesi sopivan asiakastukiosaston käyttämällä tietoja yrityksesi käyttöoikeuksista, maasta ja mahdollisesti CompanyAccount-tilillä valitusta käyttöliittymän kielestä. Kollegoillasi voi olla pääsy pyyntöihisi, jos CompanyAccount-pääkäyttäjä muuttaa manuaalisesti vastaavia asetuksia (pääkäyttäjä voi nähdä pyynnöt automaattisesti).

Henkilötietojen säilytysaika

Voit poistaa tilisi milloin tahansa Tilin asetuksissa tai lähettämällä pyynnön tekniseen tukeemme. Kun tilisi on poistettu, henkilötietojasi säilytetään Kaspersky Labin tietokannassa säilytysajan loppuun asti, mutta et voi enää käyttää CompanyAccount-sivustoa poistetulla tilillä.

Kaspersky Lab Partner Portal

Henkilötietojen ryhmät

Jotta voit käyttää Palvelua ja kaikkia sen toimintoja, annat seuraavat henkilötiedot:

  • sähköpostiosoite
  • salasana
  • nimesi
  • osoite
  • puhelinnumero
  • tiedot, jotka annoit Kaspersky Labin tekniselle tuelle.

Palvelun kuvaus

Voimme pyytää henkilötietoja, kun teet tilauksen, rekisteröit tuotteen, pyydät palvelua, vastaat kyselyyn, osallistut kilpailuun ja kun vastaat meille tai teet muita toimintoja verkkosivustossamme.

Saat itse päättää täysin, haluatko jatkaa jotain toimintoa, joka edellyttää henkilötietojen antamista. Huomaa kuitenkin, että jos et anna pyydettyjä tietoja, et välttämättä pysty suorittamaan tapahtumaa.

Käytämme henkilötietoja seuraavissa tarkoituksissa:

  • Jotta voimme tarjota tietoja virusvaroituksista, tuotepäivityksistä, uusista tuotteista, palveluista, uutiskirjeitä, tiedotesähköposteja ja tutkia tulevia tuoteideoita tai -parannuksia.
  • Jotta voimme luoda paremmin sinulle oleellista sisältöä.
  • Jotta voimme tarjota sinulle sinua mahdollisesti kiinnostavia Kaspersky-erikoistarjouksia.
  • Jotta pystymme paremmin luomaan tuotteita ja palveluja, jotka täyttävät tarpeesi.
  • Jotta pystyt ostamaan ja lataamaan tuotteita, pääsemään palveluihin tai muutoin suorittamaan valitsemasi toiminnot.
  • Jotta löydät nopeasti haluamasi ohjelmisto-, palvelu- tai tuotetiedot.

Kaspersky Lab käyttää apunaan ulkopuolisia toimittajia, jotka tarjoavat meille palveluja. Näitä toimittajia voidaan käyttää tuotteiden jakeluun, teknisen tuen antamiseen tai tilausten käsittelyyn. Käyttämiemme toimittajien on pidettävä asiakkaiden henkilötiedot luottamuksellisina ja suojattuina, ja ne saavat käyttää henkilötietoja ainoastaan Kaspersky Labin puolesta eikä missään muussa tarkoituksessa.

Henkilötietojen säilytysaika

Henkilötietoja säilytetään koko se aika, jonka käytät palvelua, ja ne poistetaan ensimmäisen pyyntösi jälkeen.

GSI Parser

Henkilötietojen ryhmät

Jotta voit käyttää Palvelua ja kaikkia sen toimintoja, annat seuraavat henkilötiedot:

  • sähköpostiosoite
  • salasana
  • raporttitiedosto (tiedot tietokoneelle asennetuista laitteista ja ohjelmistoista, mukaan lukien käyttöjärjestelmäversio ja asennetut korjauspaketit, ydinobjektit, laiteohjaimet, palvelut, Microsoft Internet Explorer -lisäosat, tulostusjärjestelmälaajennukset, Windows Explorer -laajennukset, ladatut kohteet, aktiiviset asennuskohteet, ohjauspaneelisovelmat, tietueet hosts-tiedostosta ja järjestelmärekisteristä, selainten ja postiohjelmien versiot, tiedot määritetyistä verkkoyhteyksistä ja portit, jotka ovat auki tietoja lähetettäessä). Kaikkien annettavien tietojen luettelo on kohdassa Annetut tiedot

Palvelun kuvaus

Yleiset ehdot. Kaspersky Lab myöntää sinulle täten oikeuden käyttää verkkosivustoa ja tutkia sen sisältöä yksityistä käyttöä varten, jotta voidaan varmistaa Kaspersky Labin ohjelmiston yhteensopivuus muiden tietokoneelle asennettujen ohjelmistojen ja/tai tietokoneen laiteohjaimien kanssa sekä korjata mahdolliset ohjelmavirheet. Lähettämällä raporttitiedoston verkkosivustoon vakuutat, että olet lähetetyn kohteen laillinen omistaja ja että kyseinen lähetetty kohde ei ole luottamuksellinen eikä sisällä luottamuksellisia tietoja. Antamalla meille analysoitavan kohteen (lähettämällä kohteen) myönnät Kaspersky Labille ilmaisen ja yksinomaisen oikeuden kopioida, tallentaa ja poistaa lähetetty kohde analysointia varten. Tiedot lähetetään Kaspersky Labille suojattua yhteyttä käyttäen. Oikeuksien haltija suojaa annettuja tietoja lain asettamien vaatimusten sekä ”tietosuojakäytännössä” määritettyjen vaatimusten mukaisesti. Verkkosivustoa ei saa käyttää tietojen, koodin tai palvelujen luomiseen virusten etsimistä, estämistä tai poistamista varten. Verkkosivuston toiminnan häiritseminen tai verkkosivuston palveluiden käyttö ohittamalla verkkosivuston tavanomainen käyttöliittymä (dokumentoimattomia reittejä) on kielletty. Verkkosivuston käytössä pitää noudattaa lakimääräisiä asetuksia, mukaan lukien soveltuvat lait ja vientiä ja edelleenvientiä koskevat säännöt.

Käyttäjätilin luominen. Verkkosivuston käyttämistä varten on luotava tili. Voit luoda tilisi antamalla sähköpostiosoitteesi ja määrittämällä salasana.

Käyttäjätilin asetukset. Voit muuttaa sähköpostiosoitettasi tai salasanaasi tai poistaa tilin pysyvästi Manage Your Account -kohdassa.

Henkilötietojen säilytysaika

Lähetetty kohde tallennetaan Kaspersky Labin järjestelmiin enintään 90 päivän ajaksi, minkä jälkeen se poistetaan eikä sitä voi palauttaa.

Reaaliaikainen verkkokeskustelu

Henkilötietojen ryhmät

Käsittelemme meille antamiasi henkilötietoja vain palvelun tarjoamiseksi sinulle ja täyttääksemme vastaavat velvoitteemme. Tällöin pätee erityisesti seuraava:

  • keskusteluistunnon tiedot, kuten IP-osoitteesi, keskustelujen kellonaika ja päivämäärä sekä keskustelun sisältötiedot ja lähetetyt tiedostot, jotta voimme tarjota sinulle palvelun
  • tukitiimimme kanssa käymiesi keskustelujen sisältö (keskusteluhistoria) ja kaikki lähetetyt tiedostot
  • sähköpostiosoite, aktivointikoodi ja käyttöoikeusnumero.

Henkilötietojen säilytysaika

Poistamme henkilötiedot sovellettavan lainsäädännön edellyttämällä tavalla. Keskusteluhistoriatiedot ja lähetetyt tiedostot poistetaan 90 päivää keräämisen jälkeen tai pyynnöstäsi.

Muut verkkosivustot ja lomakkeet

Henkilötietojen ryhmät

Kun haluat käyttää erilaisia sisältöelementtejä, rekisteröityä tapahtumiin, testata tuotteitamme, ottaa yhteyttä meihin yhteydenotto- ja tukilomakkeillamme, annat henkilötietoja, jotka voivat sisältää seuraavat:

  • etunimi
  • sukunimi
  • sähköpostiosoite
  • puhelinnumero.

Palvelun kuvaus

Yleiset ehdot. Kaspersky Lab myöntää sinulle täten oikeuden käyttää Verkkosivustoa ja tarkastella sen sisältöä yksityistä käyttöä varten, jotta voidaan varmistaa Kaspersky Labin ohjelmiston yhteensopivuus.

Premium-tason sisältö. Kun haluat käyttää erilaisia sisältöelementtejä, kuten white papereita tai videoita, tai rekisteröityä tapahtumiin tai etsiä erikoistarkoitukseen tarkoitettua markkinointimateriaalia, pyydämme sinulta etunimesi, sukunimesi, sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi pakollisina henkilötietoina, jotka tarvitaan tällaisen Premium-tason sisällön käyttämiseen sekä lisätietojen antamiseen muusta sisällöstä. Alueestasi vastaava Kasperskyn aluekonttori antaa näiden tietojen avulla lisätietoja sinua mahdollisesti kiinnostavista tuotteista, palveluista ja muista ohjelmista, kuten koulutustoiminnasta, seminaareista, tapahtumista ja markkinointikampanjoista. Näiden tietojen tilaaminen on vapaaehtoista, ja voit vapaasti peruuttaa tietotilauksen milloin tahansa napsauttamalla sähköpostissa olevaa tilauksen peruutuksen linkkiä tai ottamalla yhteyttä meihin viestissä olevan sähköpostiosoitteen avulla. Tässä tapauksessa rekisteröintitietosi poistetaan etkä pysty käyttämään enää Premium-tason sisältöä, ellet tilaa sitä uudelleen.

Ilmaiskokeilut. Jos haluat testata tuotteitamme, pyydämme sinulta myös etunimesi, sukunimesi, puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi. Näitä tietoja käytetään aktivointikoodin lähettämiseen ja muistuttamaan kokeilujakson päättymisestä. Voit saada viimeisen muistutuksen ja tarjouksen ostaa täysi käyttöoikeus enintään 14 päivää kokeilujakson päättymisen jälkeen. Kokeiluversion rekisteröinti on vapaaehtoista, ja voit vapaasti peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa napsauttamalla sähköpostissa olevaa tilauksen peruutuksen linkkiä tai ottamalla yhteyttä meihin viestissä olevan sähköpostiosoitteen avulla. Kun peruutat tilauksen, tuhoamme viipymättä tietosi, ellet päätä ostaa täyttä käyttöoikeutta.

Uutiskirjeet, ilmaiset tuotepäivitykset ja erikoistarjoukset. Jos olet rekisteröitynyt ja antanut meille sähköpostiosoitteesi, ja joissakin tapauksissa etunimesi ja sukunimesi, käytämme näitä tietoja lisätietojen tarjoamiseen sinua mahdollisesti kiinnostavista tuotteista ja palveluista, ilmaisista tuotepäivityksistä ja erikoistarjouksista. Näiden tietojen tilaaminen on vapaaehtoista, ja voit vapaasti peruuttaa tietotilauksen milloin tahansa napsauttamalla kaikissa lähettämissämme sähköposteissa olevaa tilauksen peruutuksen linkkiä tai lähettämällä meille sähköpostia. Tässä tapauksessa nimesi ja sähköpostiosoitteesi poistetaan tiedoistamme, emmekä enää lähetä sinulle tämänlaisia sähköposteja, ellet rekisteröidy uudelleen.

Yhteydenottolomakkeet. Jos haluat ottaa meihin yhteyttä käyttäen yhteydenotto- ja tukilomakkeitamme, sinua pyydetään antamaan yhteystietosi (syötekentät, joissa on ”*”-merkki), joita käsittelemme tai käytämme yksinomaan siten kuin on tarpeen yhteyden ottamiseksi sinuun ja haluamiesi tietojen antamiseksi. Voit vapaasti antaa lisätietoja (tietokenttiin, joissa ei ole ”*”-merkintää), jotka käsittelemme tietenkin myös kaikkien soveltuvien tietosuojavaatimusten mukaisesti. Nämä tiedot välitetään alueestasi vastaavalle Kasperskyn alueelliselle tiimille. Kasperskyn alueellinen tiimi käyttää näitä tietoja yhteyden ottamiseen sinuun.

Teknisen tuen vuosittaiset asiakastyytyväisyyskyselyt. Kaspersky Lab pyrkii parantamaan palvelun laatua kysymällä tapauskohtaisesti tai vuosittain teknisen tukipalvelun käyttäjiltä tietoja palvelun käytöstä. Vuosittaisia asiakastyytyväisyyskyselyjä varten pyydämme seuraavat tiedot:

sähköpostiosoitteesi, jonka avulla voimme tunnistaa sinut käyttäjäksi tietokannassamme sekä yhdistää kyselyssä antamasi mielipiteen yhteydenottoihisi ja aiempiin pyyntöihisi tekniselle tukitiimillemme.

Tekniselle tukitiimille antamaasi arviota ja suosituksia käytetään Kaspersky Labin teknisen tuen tarjoamien palvelujen laadun parantamiseen.

Henkilötietojen säilytysaika

Henkilötietoja säilytetään koko se aika, jonka käytät palvelua, ja ne poistetaan ensimmäisen pyyntösi jälkeen.

EVÄSTEIDEN JA YHTEISÖPALVELUMODUULIEN KÄYTTÖ

Evästetiedostot ovat tiedostoja tai tiedonjyviä, jotka voidaan tallentaa tietokoneeseen tai muihin laitteisiin, kuten älypuhelimiin tai tabletteihin, jossa on Internet-yhteys, kun käyt verkkosivustoissamme. Näitä tietoja ovat usein merkkijonot, joiden perusteella tietokoneesi on mahdollista tunnistaa, mutta ne voivat sisältää myös muita tietoja.

Käytämme seuraavanlaisia ”evästeitä” (pieniä tekstitiedostoja, jotka asetetaan laitteellesi):

  • käyttäjän syötteiden evästeitä
  • todennusevästeitä
  • käyttäjän mieltymyksiä ja asetuksia koskevia evästeitä
  • suorituskykyevästeitä
  • tietosuoja (petosten esto) -evästeitä
  • kolmannen osapuolen mainontaevästeitä
  • ensimmäisen osapuolen analyysievästeitä
  • yhteisöpalvelujen jäljitysevästeitä.

Käytämme myös evästeitä verkkosivustoissamme, kun lataat Kaspersky Lab -sovelluksia sivustosta. Tämä auttaa meitä parantamaan käyttäjän vuorovaikutusta verkkosivuston ja tuotteen kanssa, kun käytät Kaspersky Lab -tuotteita ja verkkosivustojamme ja kun olet antanut tähän suostumuksesi.

Joillakin verkkosivuillamme käytetään jäljitteitä, joilla keräämme kattavia tilastotietoja mainoskampanjoidemme ja muiden toimintojemme tehokkuudesta. Lisäämme myös jäljitteitä sinulle lähettämiimme sähköpostiviesteihin, jotta voimme määrittää sähköpostiviestien ja käyttökokemuksen tehokkuuden, suorituskyvyn ja optimoinnin. Käytämme erilaisia analysointipalveluja näihin tarkoituksiin. Luettelo niistä on katsottavissa tässä.

Voit määrittää selainasetuksesi siten, että evästeet estetään tai järjestelmäsi ilmoittaa sinulle, kun verkkosivusto haluaa asettaa evästeen. Huomaa kuitenkin, että evästeiden estäminen voi estää sinua käyttämästä kaikkia verkkosivustomme toimintoja.

Käytämme myös erilaisia ”yhteisöpalvelulaajennuksia”. Tässä on luettelo verkkosivustoihimme upotetuista evästeistä sekä taulukkoa, jossa kuvataan yhteisöpalvelumoduulien käyttöämme.

KASPERSKYN TIETOSUOJAA KOSKEVAT PERIAATTEET

Verkkosivustomme on suunniteltu rajoittamaan mahdollisimman paljon henkilötietojen käsittelyä. Tietyissä tapauksissa meidän on siirrettävä henkilötietojasi kolmansille osapuolille soveltuvien lain asettamien vaatimusten vuoksi. Tällainen tilanne on esimerkiksi silloin, kun on syytä epäillä rikosta tai verkkosivustomme väärinkäyttöä.

Tiettyjen palvelujen tarjoamisessa voimme käyttää ulkoisia palveluntarjoajia. Kun tällaiset ulkoiset palveluntarjoajat tarvitsevat pääsyn henkilötietoihin, varmistamme, että tällainen pääsy sallitaan vain sikäli kuin vastaavan palvelun tarjoaminen sitä todella edellyttää. Lisäksi tällaisten ulkoisten palveluntarjoajien on tietenkin itse sitouduttava noudattamaan kaikkia soveltuvia tietosuojamääräyksiä.

Verkkosivustoissamme voi olla linkkejä yrityksiin, joiden kanssa harjoitamme liiketoimintaa, erityisesti verkkokauppamme palveluntarjoajiin. Emme ole millään tavoin vastuussa tietosuojavaatimusten noudattamisesta kumppaniemme verkkosivustoissa. Jos haluat tietoja kumppaniemme verkkosivustojen tietosuojasta niissä käydessäsi, tutustu kyseisen yrityksen verkkosivuston tietosuojakäytäntöön.

TIETOJEN KÄSITTELYPAIKAT

Käyttäjien Kaspersky Labille luovuttamia tietoja voidaan käsitellä seuraavissa maissa, mukaan lukien Euroopan unionin (EU) tai Euroopan talousalueen (ETA) ulkopuoliset maat: Saksa, Alankomaat, Ranska, Yhdistynyt kuningaskunta, Sveitsi, Kanada, Singapore, Venäjä, Japani, Yhdysvallat, Meksiko, Kiina, Azerbaidžan. Yleisen liiketoimintakäytäntömme mukaisesti EU:ssa käyttäjiltä vastaanottamiamme tietoja käsitellään EU:ssa ja Venäjällä sijaitsevilla palvelimilla. Henkilötietoja voidaan käsitellä Euroopan unionin (EU) tai Euroopan talousalueen (ETA) ulkopuolisissa sijainneissa, joissa ei Euroopan komission mukaan ole riittävän hyvää tietosuojaa. Tällöin Kaspersky Lab siirtää ja luovuttaa tietojasi tiettyjä maita koskevienEuroopan komission tietosuojan riittävyyttä koskevien päätösten ja Euroopan komission hyväksymien vakiosopimuslausekkeiden mukaisesti. Voit pyytää jäljennöksen vakiosopimuslausekkeista. Ota meihin yhteyttä napsauttamalla tätä.

Kaspersky Lab on ryhtynyt asianmukaisiin turvatoimiin henkilötietojesi suojaamiseksi tietoturvaa ja yksityisyyden suojaa koskevien parhaiden käytäntöjen mukaisesti, mukaan lukien käyttämällä Euroopan komission vakiosopimuslausekkeita henkilötietojen siirroissa konsernin yritysten välillä, mikä edellyttää, että kaikki konsernin yritykset suojaavat Euroopan talousalueelta peräisin olevia käsiteltäviä henkilötietoja tavalla, joka vastaa Euroopan unionin tietosuojalakien vaatimuksia. Kun jaamme henkilötietosi Euroopan talousalueen ja Sveitsin ulkopuolella toimivan kolmannen osapuolen palveluntarjoajan kanssa (kuvattu kohdassa ”Recipients and legal basis for transfer”), velvoitamme sopimuksen perusteella, että kolmannen osapuolen palveluntarjoaja ottaa käyttöön riittävät suojakeinot tietojesi suojaamiseksi.

VASTAANOTTAJAT JA SIIRRON OIKEUSPERUSTE

Emme koskaan luovuta tietoja tai anna pääsyä niihin valtion virastoille tai kolmansille osapuolille. Voimme luovuttaa tietoja ainoastaan rajoitetun käyttöoikeuden perusteella seuraavasti:

  • Kaspersky Lab -konsernin yrityksissä. Työntekijämme ja muut henkilöstömme jäsenet käyttävät henkilötietojasi tarpeellisuusperiaatteen mukaisesti edellä kuvattuihin tarkoituksiin.
  • Lisäksi voimme jakaa tietojasi toimittajille, jotka auttavat meitä näiden palveluiden tarjoamisessa. Nämä käsittelevät henkilötietojasi tietojen käsittelijöinä (EU:n tietosuoja-asetuksen 28 artikla) ainoastaan meidän puolestamme. Nämä vastaanottajat kuuluvat muun muassa seuraaviin ryhmiin: verkkoanalytiikan tarjoaminen, tietojenkäsittely, mainonta, sähköpostien jakelu, maksujen käsittely, tilausten täyttäminen ja muut palvelut.

Tällaisissa tapauksissa näiden yritysten on noudatettava tietosuojaa ja tietoturvaa koskevia vaatimuksiamme eivätkä ne saa käyttää meiltä saamiamme henkilötietoja mihinkään muihin tarkoituksiin.

Kun paljastamme tietoja Kaspersky Lab -konserniyrityksille ja palveluntarjoajille, jotka ovat Euroopan talousalueen ulkopuolella, teemme sen noudattaen standardeja, jotka on esitetty Euroopan komission henkilötietojen vientiä koskevissa hyväksytyissä vakiomuotoisissa sopimuslausekkeissa, ja omia korkeita tietosuojastandardejamme sekä yksityisyyttäsi kunnioittaen.

OIKEUTESI JA HENKILÖTIETOSI JA NIIDEN KÄYTTÖ

Haluamme myös ilmoittaa, että sinulla on tiettyjä oikeuksia, jotka koskevat sinusta säilyttämiämme henkilötietoja:

  • Oikeus saada ilmoitus. Sinulla on oikeus saada selkeät, läpinäkyvät ja helposti ymmärrettävät tiedot siitä, miten käytämme henkilötietojasi, sekä oikeuksistasi.
  • Saantioikeus. Tämän ansiosta voit saada jäljennöksen sinua koskevista Henkilötiedoista, joita käsittelemme, ja tarkistaa, että käsittelemme niitä lainmukaisesti.
  • Korjautusoikeus. Voit pyytää korjausta sinua koskeviin Henkilötietoihin, joita käsittelemme.
  • Poistattamisoikeus (oikeus tulla unohdetuksi). Tämän ansiosta voit pyytää meitä poistamaan Henkilötietosi, kun meillä ei ole hyvää syytä jatkaa niiden käsittelyä.
  • Käsittelyn rajoittamisen oikeus. Tämän ansiosta voit pyytää meitä keskeyttämään sinua koskevien Henkilötietojen käsittelyn, esimerkiksi jos haluat meidän tarkistavan niiden täsmällisyyden tai niiden käsittelyn syyn.
  • Tietojen siirtämisen oikeus. Voit pyytää Henkilötietojesi siirtämistä. Toimitamme Henkilötietosi sinulle tai valitsemallesi kolmannelle osapuolelle jäsennellyssä, yleisesti käytetyssä ja koneellisesti luettavassa muodossa.
  • Oikeus vastustaa. Voit milloin tahansa vastustaa henkilötietojesi käsittelyä, kun kyseinen käsittely perustuu oikeutettuihin etuihimme.
  • Henkilötietojen käsittelysuostumuksen perumisoikeus. Jos peruutat suostumuksesi, emme välttämättä voi tarjota sinulle pääsyä Sivustomme tiettyihin toimintoihin. Ilmoitamme sinulle, jos näin tapahtuu, kun peruutat suostumuksesi.
  • Valitusoikeus. Sinulla on oikeus ottaa yhteyttä maasi tietosuojaviranomaiseen ja tehdä valitus tietosuojaa ja yksityisyyden suojaa koskevista käytännöistämme.
  • Oikeus poistaa evästeet käytöstä. Jos haluat määrittää rajoituksen tai eston kaikille verkkosivustojemme asettamille evästeille, käytä kyseisessä sivustossa saatavilla olevaa työkalua (jos käytettävissä) tai opettele selaimen ohjetoiminnon avulla hallitsemaan selaimen asetuksia.

Jos haluat käyttää näitä oikeuksia, voit milloin tahansa ottaa suoraan meihin yhteyttä.

Sinun ei yleensä tarvitse maksaa Henkilötietojesi käyttämisestä (tai näiden oikeuksien käyttämisestä). Suostumuksen peruuttamista lukuun ottamatta saatamme kuitenkin periä kohtuullisen maksun, jos pyyntösi on selkeästi perusteeton, toistuva tai kohtuuton, tai voimme kieltäytyä suorittamasta pyydettyä toimea.

Voimme joutua pyytämään sinulta tiettyjä tietoja, jotta voimme vahvistaa henkilöllisyytesi ja varmistaa oikeutesi saada pääsy Henkilötietoihisi (tai käyttää jotakin muista oikeuksistasi). Tämä on turvatoimi, jolla varmistetaan, että Henkilötietoja ei luovuteta henkilöille, joilla ei ole oikeutta saada niitä. Voimme myös ottaa yhteyttä sinuun ja pyytää pyyntöäsi koskevia lisätietoja vastauksen nopeuttamiseksi.

Pyrimme vastaamaan kaikkiin perusteltuihin pyyntöihin kuukauden kuluessa. Toisinaan vastaamiseen saattaa kulua pidempään kuin kuukausi, jos pyyntösi on erityisen monimutkainen tai jos olet esittänyt useita pyyntöjä. Tällöin ilmoitamme sinulle ja pidämme sinut ajan tasalla.

VALITUKSET

Jos haluat tehdä valituksen tästä Tietosuojakäytännöstä tai Henkilötietojasi koskevista käytännöistämme, ota meihin yhteyttä napsauttamalla tätä.

Jos katsot sinua koskevien henkilötietojen käsittelyn loukkaavan soveltuvaa tietosuojalakia, sinulla on oikeus tehdä milloin tahansa valitus asiasta toimivaltaiselle valvontaviranomaiselle. Se, millä valvontaviranomaisella on toimivalta valituksesi suhteen, voi vaihdella asuinmaasi mukaan.