Skip to main

Kaspersky Labin verkkosivustojen tietosuojakäytäntö

Päivitetty viimeksi: 28.4.2020. Uudet ominaisuudet

REKISTERINPITÄJÄN TIEDOT

Tämä tietosuojakäytäntö koskee AO Kaspersky Lab -yhtiön, jonka osoite on bldg. 3, 39A, Leningradskoe Shosse, Moscow, 125212, Russian Federation (”Kaspersky”, ”Kaspersky Lab” tai ”me”) verkkosivustoja, jotka vastaanottavat tietoja ja linkittävät tähän tietosuojakäytäntöön. Se ei koske Kasperskyn verkkosivustoja, joissa ei näytetä tätä tietosuojakäytäntöä tai jotka eivät linkitä siihen tai joilla on oma tietosuojakäytäntönsä. Se ei myöskään koske Kaspersky Labin palveluja ja tuotteita, elleivät ne linkitä tähän tietosuojakäytäntöön.

Tässä tietosuojakäytännössä ilmoitamme sinulle henkilötietojesi käsittelystä ja yksityisyydestä käyttäessäsi verkkosivustojamme. Olemme tietoturva-alaan erikoistunut yhtiö ja pidämme tästä syystä tietosuojaa ja tietoturvaa erityisen suuressa arvossa. Siksi olemme sitoutuneet kunnioittamaan ja suojelemaan käyttäjien yksityisyyttä ja käsittelemään heidän henkilötietojaan luottamuksellisesti. Suosittelemme käymään tässä verkkosivustossa säännöllisesti, sillä tämä tietosuojakäytäntö voidaan päivittää, kun lait tai sisäiset prosessit muuttuvat.

Jos sinulla on kysyttävää tai kommentoitavaa henkilötietojesi käsittelystä ja Kasperskyn tietosuojaa koskevista käytännöistä tai haluat meidän päivittävän meille antamiasi tietoja tai määrityksiä, ota yhteyttä tietosuojavastaavaamme osoitteessa https://support.kaspersky.com/general/privacy tai suoraan postitse tai sähköpostitse: Kaspersky Labs GmbH, Ingolstadt, Despag-Strasse 3, 85055, Germany, dpo@kaspersky.com.

Voit myös olla yhteydessä Kasperskyn edustajaan EU:ssa (yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 27 mukaisesti): Kaspersky Labs GmbH, Ingolstadt, Despag-Strasse 3, 85055, Germany, info@kaspersky.de, +49 (0) 841 98 18 90.

YLEISIÄ TIETOJA

Voit yleensä käydä suurimmassa osassa verkkosivustoamme ja lukea suurinta osaa verkkosivustostamme antamatta mitään henkilötietoja.

Jotta palvelimemme voivat hakea pyytämäsi tiedot verkkosivustoistamme, palvelimemme tallentavat tiettyjä palvelun tarjoamisessa ja/tai tilasto- tai tietoturvatarkoituksessa tarvittavia tietoja nimettömässä tai eri nimelle muutetussa muodossa (eri nimelle muutettu muoto tarkoittaa, että tiedot kerätään eri nimellä eli käyttäen sisäisesti luotua yksilöivää satunnaista aakkosnumeerista merkkijonoa, jotta kukin datatietue voidaan tunnistaa). Tässä yhteydessä tallennetaan yleisiä tietoja, kuten verkkoalueesi nimi tai selaimen tyyppi. Näiden tietojen avulla pystymme tekemään johtopäätöksiä henkilöllisyydestäsi. Nämä nimettömät tai eri nimelle muutetut tiedot poistetaan välittömästi niiden tilastollisen arvioinnin jälkeen.

Emme käsittele mitään sinua koskevia ”erityisiä henkilötietoryhmiä” (näihin kuuluvat tiedot, jotka koskevat rotua tai etnistä alkuperää, uskonnollista tai filosofista vakaumusta, seksuaalista käyttäytymistä, seksuaalista suuntautumista, poliittisia mielipiteitä, ammattiliiton jäsenyyttä, terveyttä ja geneettisiä ja biometrisiä tietoja).

HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYN PERUSTE

Antamiesi henkilötietojen käsittelyn tarkoitukset riippuvat siitä, mitä verkkosivustoja, palveluja ja ominaisuuksia käytät. Käytämme tietoja erityisesti seuraaviin:

 • asiakkaiden kanssa solmittujen sopimusten täyttämisen ja palveluiden asiakkaille tarjoamisen varmistaminen
 • käyttäjän suojaaminen tunnetuilta tietoturvauhilta
 • palvelujemme käyttökokemuksen parantaminen, etenkin käyttöliittymien muuttaminen ja haluttujen aineistojen ja mainosten tarjoaminen markkinointitarkoituksessa
 • tuotteiden ja palveluiden teknisen tuen tarjoaminen asiakkaille ja tuotteiden ja palveluiden laadun parantaminen
 • kysymyksiin vastaaminen ja muu vuorovaikutus kanssasi
 • verkkosivustojemme suojaaminen sekä sinun ja yrityksemme suojaaminen petoksilta.

HENKILÖTIETOJESI KÄSITTELYN OIKEUSPERUSTE

Lainmukainen perusteemme yleisten henkilötietojesi käsittelyyn:

 • Käsittely on tarpeen sopimuksen täytäntöön panemiseksi rekisteröidyn kanssa tai sopimuksen tekemistä varten.
 • Käsittely on tarpeen meidän oikeutettujen etujemme toteuttamiseksi, ja että sinun etusi ja perusoikeutesi eivät olisi ristiriidassa kyseisten etujen kanssa.
  • Verkkosivustomme ja siihen liittyvien IT-järjestelmien jatkuvan turvallisuuden ja asianmukaisen toiminnan varmistaminen ja petosten estäminen.
  • Rajoitettuja henkilötietoja säilytetään siltä varalta, että henkilöt pyytävät, että emme käsittele heidän henkilötietojaan. Näin varmistetaan, että Kaspersky Lab voi noudattaa heidän pyyntöään.
 • Antamasi erityinen lupa kyseiseen tarkoitukseen käsittelemistä varten.
 • Käsittely on tarpeen lakisääteisen velvoitteen noudattamiseksi.

AUTOMAATTINEN PÄÄTÖKSENTEKO

Emme käytä automaattista päätöksentekoa Verkkosivustoissamme ja Palveluissamme.

KÄSITTELEMÄMME HENKILÖTIEDOT JA NIIDEN KÄYTTÖTAVAT

My Kaspersky, Kaspersky-tili, Kaspersky Small Office Securityn hallintakonsoli ja Varkaudeneston verkkohallinta (jäljempänä "Palvelu")

Henkilötietojen ryhmät

Jotta voit käyttää Palvelua ja kaikkia sen toimintoja, annat seuraavat henkilötiedot:

 • sähköpostiosoite ja salasana, kun rekisteröidyt Palveluumme
 • matkapuhelinnumero
 • tiedot laitteistasi ja käyttöoikeuksistasi
 • tiedot, jotka annoit Kaspersky Labin tekniselle tuelle.
 • pankkikorttisi viimeinen voimassaolopäivä ja pankkikorttisi numeron neljä viimeistä numeroa
 • tilastotietoja käyttämästäsi selaimesta (toimialuenimet, IP-osoitteet, verkko-operaattori, selaintyypit ja muut asiakasympäristöä koskevat tiedot), käytetyt Kaspersky Labin sovellukset ja se, miten käytät niitä, verkkosivu, jolla olit juuri ennen verkkosivustoomme siirtymistä, verkkosivustomme sivut, joilla kävit, kyseisillä sivuilla viettämäsi aika, verkkosivustossamme hakemasi tiedot, verkkosivustomme käyttöajat ja -päivämäärät sekä muita tilastotietoja
 • luettelo kaikista tiedoista, jotka My Kaspersky -palvelu kerää hallituista laitteista, on kohdassa ”Tietojen käsittelyyn liittyvät ehdot
 • luettelo kaikista tiedoista, jotka Kaspersky Small Office Securityn hallintakonsoli kerää hallituista laitteista, on kohdassa ”Tietojen käsittelyyn liittyvät ehdot”.

Palvelun kuvaus

Tilin rekisteröinti. Jotta voit käyttää Palvelua ja sen kaikkia toimintoja, sinun on luotava henkilökohtainen tili. Tätä varten sinun on annettava sähköpostiosoitteesi (joka on käyttäjänimesi) ja salasanasi. Käsittelemme ja käytämme näitä tietoja ainoastaan Palvelun tarjoamiseen sinulle, ellet nimenomaan anna lupaa käsittelyyn tai käyttöön muussa tarkoituksessa (esimerkiksi Kaspersky Labin tuotteita ja palveluja koskevien hyödyllisten sähköposti-ilmoitusten vastaanottamista varten). Sinun voi olla tarpeen antaa meille myös matkapuhelinnumerosi, jotta tiliäsi voidaan suojata paremmin luvattomalta käytöltä. Käytämme matkapuhelinnumeroasi vain valtuutuksen suojauskoodien lähettämiseen.

Tilin asetukset ja ostot. Voit tarkistaa, päivittää tai korjata tilitietosi, salasanasi ja asetuksesi tai jopa poistaa tilisi milloin tahansa ”Tilin asetukset” -toiminnolla. Pystyt lisäksi tarkistamaan ostohistoriasi verkkokauppamme palveluntarjoajalta. Tilin asetuksissa voit myös yhdistää pankkikorttisi tiliisi, jotta voit ostaa helpommin muita tuotteita ja palveluja Kaspersky Labilta. Jos otat tämän ominaisuuden käyttöön, verkkokauppamme palveluntarjoaja yhdistää pankkikorttitietosi tiliisi ja säilyttää ne tulevia tilauksia varten. Kaspersky Lab muodostaa erityisen linkin verkkokaupan palveluntarjoajan tiliisi ja hoitaa tilaukset puolestasi, kun teet tilauksia. Verkkokauppamme palveluntarjoaja antaa meille myös tietoja pankkikorttisi viimeisestä voimassaolopäivästä ja pankkikorttisi numeron viimeisistä neljästä numerosta. Emme kuitenkaan saa mitään muita verkkokauppamme palveluntarjoajan tallentamia luottokorttiisi liittyviä tietoja. Pankkikorttisi yhdistäminen tiliisi tehdään teknisesti sisäisen käyttäjätunnuksen ja salasanan yhdistelmän avulla. Emme voi käyttää pankkikorttiasi tai muita verkkokauppamme palveluntarjoajan tallentamia henkilötietoja näiden tunnistetietojen avulla. Sisäistä käyttäjätunnusta käytetään verkkokaupan kautta tekemiesi tilausten aktivointiin.

Laitteet. Rekisteröitymisen jälkeen pystyt hallinnoimaan kaikkia laitteitasi, jotka suojaat Kaspersky Labin tuotteilla. Voit esimerkiksi suojata hävinneet tai varastetut laitteet, tarkistaa helposti Kaspersky Lab -tuotteiden tilan kullakin laitteellasi tai korjata olemassa olevia ongelmia. Tätä varten sinun on yhdistettävä nämä laitteet ”Laitteet”-toiminnon avulla. Tämä toiminto yhdistää tilisi ja palveluun yhdistämäsi laitteet. Tämän tarkoituksena on tietenkin pelkästään tarjota sinulle ”Laitteet”-toiminto, ellet nimenomaisesti salli ominaisuuden käyttöä muihin tarkoituksiin.

Käyttöoikeudet. Voit hallinnoida kaikkia Kaspersky Lab -tuotteidesi käyttöoikeuksia ”Käyttöoikeudet”-toiminnolla lisäämällä kunkin tuotteesi voimassa olevat aktivointikoodit ja yhdistämällä ne laitteisiin, joissa niitä käytetään. Voit myös valita toiminnon, joka muistuttaa automaattisesti vanhentuvista käyttöoikeuksista, tai käyttää automaattista käyttöoikeuksien uusimistoimintoa. Muistutukset lähetetään sinulle sähköpostitse vain, jos nimenomaan sallit sen.

Tuki. Jos teet tukipyynnön tekniselle tuellemme tai Virus Lab -tiimillemme käyttäen tukipalveluja, pyydämme sinulta tiedot, jotka tarvitsemme tämän asiakastuen tarjoamiseen, kuten rekisteröinti- tai käyttöoikeusnumerosi, käyttöoikeuden ostamiseen käytetyn pankkikortin neljä viimeistä numeroa, sähköpostiosoitteesi ja tietoja tuotteesta, jota ongelmasi koskee, tietokonelaitteistostasi, ohjelmistoistasi sekä ongelman luonteesta. Lisäksi voi olla hyödyllistä tai jopa tarpeellista lähettää meille tätä varten tiedostot, joita ongelma koskee. Tämän voi tehdä "Lataus"-toiminnolla. Nämä tiedostot voivat myös sisältää henkilötietoja, kuten käyttäjäkohtaisia tai muuten henkilön yksilöiviä tiedostonimiä, metatietoja tai sisältöjä. Voit tietenkin aina itse päättää, haluatko lähettää meille tiedostoja. Jos teet niin, tutustu latauspalveluun linkitettyyn Tietojen käsittelyä koskevaan määräykseen ja hyväksy ensin se.

Tilastotiedot. Voimme seurata verkkoalueen nimiä, IP-osoitteita, verkkopalvelujen tarjoajaa, selaintyyppejä ja muita asiakasympäristöä koskevia tietoja (joita ovat mm. laitteen malli, käyttöjärjestelmä, näytön tarkkuus jne.) sivustossamme käyviltä käyttäjiltä. Voimme myös käsitellä tietoja käyttämistäsi Kaspersky Labin sovelluksista ja siitä, miten käytät niitä, verkkosivusta, jolla olit juuri ennen verkkosivustoomme siirtymistä, verkkosivustomme sivuista, joilla kävit, kyseisillä sivuilla viettämästäsi ajasta, verkkosivustossamme hakemistasi tiedoista, verkkosivustomme käyttöajoista ja -päivämääristä sekä muita tilastotietoja. Käytämme näitä tietoja Kaspersky Labin sivustojen verkkoliikennetilastojen laatimiseen sekä verkkosivustojemme ja palvelujemme tietoturvan ja käytettävyyden parantamiseen. Näitä tietoja ei verrata mihinkään henkilötietoihin. Emme pyydä sinulta sijaintiasi, käytä sijaintietojasi tai jäljitä mitään sijaintiasi laitteestasi saatavien tietojen perusteella.

Henkilötietojen säilytysaika

Tiedot poistetaan viimeistään 1 (yhden) kalenterikuukauden kuluttua tilin poistamisesta.

Kaspersky Motorsport -verkkosivusto

Henkilötietojen ryhmät

Jotta voit käyttää Palvelua ja kaikkia sen toimintoja, annat seuraavat henkilötiedot:

 • käyttäjänimi ja salasana
 • etunimi
 • sukunimi
 • sähköpostiosoite
 • omat asetukset
 • kommentit muille käyttäjille

Palvelun kuvaus

Liitä tilisi palveluumme. Kun annat tietosi tässä verkkosivuston osiossa, lähetämme sinulle sähköpostin tilauksesi vahvistamista varten. Kun tilisi on vahvistettu, lähetämme sinulle säännöllisesti sähköposteja, joissa on viimeisimpiä uutisia Kaspersky Motorsportilta. Voit muuttaa tietojasi ja perua tilauksesi milloin tahansa kussakin sähköpostissa olevaa asiaankuuluvaa linkkiä napsauttamalla.

Yhteydenotto. Kun annat tietosi tässä verkkosivuston osiossa, lähetämme sinulle sähköpostia vahvistukseksi kyselysi vastaanottamisesta. Käytämme tästä lomakkeesta saamiamme henkilötietojasi ainoastaan kyselyysi vastaamiseen.

Henkilötietojen säilytysaika

Voit halutessasi poistaa tilisi milloin tahansa.  Jos poistat tilisi, poistamme henkilötietosi tietokannastamme 24 tunnin kuluessa.

Kaspersky Business Hub

Henkilötietojen ryhmät

Tarvitsemme seuraavat tiedot, jotta voit käyttää Kaspersky Business Hub -palvelua ja kaikkia sen ominaisuuksia:

 • henkilökohtaisen tilisi tiedot:
  • sähköpostiosoite ja salasana,
  • turvakysymys, jonka avulla pääset tilillesi uudelleen, jos unohdat salasanasi,
  • matkapuhelimen numero,
  • maa,
 • tiedot Kaspersky Business Hub -palvelussa käytettävissä olevien Kaspersky-tuotteiden käyttöoikeuksistasi,
 • tilastotiedot laitteestasi ja selaimestasi, kerätään kun käytät sivustoamme,
 • Kasperskyn tekniselle tuelle antamasi tiedot

Palvelun kuvaus

Tilin rekisteröinti. Jos haluat käyttää Kaspersky Business Hub -palvelua ja siinä käytettävissä olevia tuotteita, sinun tarvitsee luoda henkilökohtainen tili. Tätä varten sinun on annettava sähköpostiosoitteesi (jota käytetään käyttäjätunnuksenasi) ja salasana. Käsittelemme ja käytämme näitä tietoja ainoastaan voidaksemme tarjota sinulle Kaspersky Business Hub -palvelun toiminnot ja tuotteet. Näitä tietoja käsitellään ja käytetään muihin tarkoituksiin ainoastaan nimenomaisella luvallasi (jos esimerkiksi haluat uutisia Kasperskyn tuotteista ja palveluista sähköpostitse tai haluat yhteydenoton liittyen Kaspersky-tuotearvioihisi). Antamalla lisäksi matkapuhelimesi numeron voit parantaa tilisi suojausta luvattomalta käytöltä, ja turvakysymyksen avulla pääset tilillesi uudelleen, jos unohdat salasanasi. Käytämme matkapuhelimesi numeroa ainoastaan turvakoodien lähettämiseen todennuksen aikana.

Voit tarkastella, päivittää ja muokata tilisi tietoja tai poistaa tilisi milloin tahansa "Tilin hallinta" -toiminnolla.

Käyttöoikeudet. Voit hallinnoida Kaspersky Business Hub -palvelussa käytettävissäsi olevien Kasperskyn tuotteiden käyttöoikeuksia "Käyttöoikeudet"-toiminnolla. Sitä varten sinun tarvitsee lisätä kelvolliset aktivointikoodit kaikille käyttämillesi tuotteille. Voimme lähettää automaattisen muistutuksen käyttöoikeuden päättymisestä sähköpostitse.

Oikeus hallinnoida tiettyjä käyttöoikeuksia ja käyttää tuotteidemme tiettyjä ilmentymiä määräytyy sen mukaan, mitkä käyttöoikeudet sinulle on määritetty tuotteissa.

Tarjoamme käyttöoikeuksien verkko-ostotoiminnon siinä maassa, jonka olet ilmoittanut rekisteröidessäsi tiliäsi. Käyttöoikeuksien verkkokaupasta vastaa verkkokaupan palveluntarjoaja (kolmas osapuoli).

Tilastotiedot. Saatamme käyttää monenlaisia analysointipalveluja (kolmansia osapuolia) kerätessämme kattavia tilastotietoja siitä, miten sivuston käyttäjät käyttävät Kaspersky Business Hub -palvelua. Lisätietoja kolmansia osapuolia koskevasta käytännöstämme on tämän asiakirjan osassa EVÄSTEIDEN JA YHTEISÖPALVELUMODUULIEN KÄYTTÖ. Näitä tietoja käsitellään ja käytetään, jos annat siihen nimenomaisen luvan käyttäessäsi Kaspersky Business Hub -palvelua.

Tuki. Kun otat yhteyden tekniseen tukeen tai Virus Lab -tiimiin tukipalvelujemme kautta, pyydämme tarvittavat tiedot, jotta voimme tarjota sinulle tukea (esimerkiksi käyttöoikeusnumerosi, sähköpostiosoitteesi, tietoja ongelman aiheuttaneesta tuotteesta, tietoja tietokoneen laitteistosta ja ohjelmistoista sekä ongelman kuvauksen). Lisäksi nämä tiedostot saattavat sisältää henkilötietoja, kuten käyttäjän tai tunnistettavia tiedostonimiä, metatietoja tai tiedoston sisältöä. Voit lähettää näitä tiedostoja harkintasi mukaan.

Henkilötietojen säilytysaika

Henkilökohtaisen tilisi tiedot poistetaan viimeistään 1 (yhden) kalenterikuukauden kuluttua tilin poistamisesta. Tietojen varmuuskopioita säilytetään enintään 1 (yhden) kuukauden ajan niiden luomisesta.

Kaspersky Endpoint Security Cloud

Henkilötietojen ryhmät

Tarvitsemme seuraavat tiedot, jotta voit käyttää Kaspersky Endpoint Security Cloud -palvelua ja kaikkia sen ominaisuuksia:

 • Kaspersky Business Hub -palvelun henkilökohtaisen tilin tiedot (näet asianmukaisen tietoluettelon ja sen käsittelykäytännön tämän asiakirjan osassa Kaspersky Business Hub,
 • tietoja Kaspersky Endpoint Security Cloud -työtiloistasi:
  • tietoja Kaspersky Endpoint Security Cloud -käyttöoikeuksistasi,
  • tiedot, jotka on kerätty työtilaan yhdistetyistä hallituista laitteista,
 • tilastotiedot laitteestasi ja selaimestasi, kerätään kun käytät sivustoamme,
 • Kasperskyn tekniselle tuelle antamasi tiedot.

Palvelun kuvaus

Tilin rekisteröinti. Jos haluat käyttää Kaspersky Endpoint Security Cloud -palvelua ja kaikkia sen ominaisuuksia, sinun tarvitsee luoda henkilökohtainen tili Kaspersky Business Hub -palvelussa. Käsittelemme ja käytämme Kaspersky Business Hub -rekisteröitymisen aikana ilmoittamaasi sähköpostiosoitetta Kaspersky Endpoint Security Cloud -toimintojen tarjoamiseen. Näitä tietoja voidaan käsitellä ja käyttää muihin tarkoituksiin vain, jos annat siihen nimenomaisen suostumuksesi.

Käyttöoikeudet. Voit hallinnoida Kaspersky Endpoint Security Cloud -käyttöoikeuksia "Käyttöoikeudet"-toiminnolla. Sitä varten sinun tarvitsee lisätä kelvolliset käyttöoikeuksien aktivointikoodit. Voimme lähettää automaattisen muistutuksen käyttöoikeuden päättymisestä sähköpostitse.

Oikeus tiettyjen käyttöoikeuksien hallinnointiin määräytyy omien oikeuksiesi ja muiden Kaspersky Business Hub -palvelun käyttäjien käyttöoikeuksien mukaan. Nämä käyttöoikeudet voidaan määrittää Kaspersky Endpoint Security Cloud -palvelun yksittäisissä työtiloissa. Lisätietoja on verkkodokumentaatiossamme.

Laitteet. Kun olet luonut Kaspersky Endpoint Security Cloud -työtilan, voit hallinnoida työtilaasi yhdistettyjä ja Kasperskyn tuotteiden suojaamia laitteita. Ennen kuin voit aloittaa laitteidesi hallinnoinnin Kaspersky Endpoint Security Cloud -palvelun avulla, varmista kaikin tarvittavin toimin, että noudatat Kaspersky Endpoint Security Cloud -palvelujen käytössä soveltuvia lakeja. Muuta lisäksi Kaspersky Endpoint Security Cloud -asetukset käytön mukaisiksi. Lisätietoja on verkkodokumentaatiossamme. Tehokkuuden varmistamiseksi Kaspersky Endpoint Security Cloud -palvelussa hallinnoidut laitteet lähettävät tietoja Kaspersky Endpoint Security Cloud -infrastruktuurissa sijaitseviin hallintapalvelimiin. Luettelo hallinnoiduista laitteista kerättävistä tiedoista on ilmoitettu verkkodokumentaation artikkelissa Lisätietoa tietojen toimittamisesta.

Tilastotiedot. Saatamme käyttää monenlaisia analysointipalveluja (kolmansia osapuolia) kerätessämme kattavia tilastotietoja siitä, miten sivuston käyttäjät käyttävät Kaspersky Endpoint Security Cloud -palvelua. Lisätietoja kolmansia osapuolia koskevasta käytännöstämme on tämän asiakirjan osassa EVÄSTEIDEN JA YHTEISÖPALVELUMODUULIEN KÄYTTÖ.

Tuki. Kun otat yhteyden tekniseen tukeen tai Virus Lab -tiimiin tukipalvelujemme kautta, pyydämme tarvittavat tiedot, jotta voimme tarjota sinulle tukea (esimerkiksi käyttöoikeusnumerosi, sähköpostiosoitteesi, tietoja ongelman aiheuttaneesta tuotteesta, tietoja tietokoneen laitteistosta ja ohjelmistoista sekä ongelman kuvauksen). Lisäksi nämä tiedostot saattavat sisältää henkilötietoja, kuten käyttäjän tai tunnistettavia tiedostonimiä, metatietoja ja sisältöä. Voit lähettää näitä tiedostoja harkintasi mukaan.

Henkilötietojen säilytysaika

Työtilojasi koskevat tiedot poistetaan Kaspersky Business Hub -palvelun "Työtilojen hallinta" -toiminnolla, tai ne poistetaan automaattisesti, kun Kaspersky Endpoint Security Cloud -käyttöoikeutesi on päättynyt. Yksityiskohtaiset tiedot työtiloja koskevien tietojen säilytysajasta ovat verkkodokumentaation artikkelissa Lisätietoa tietojen toimittamisesta.

Kaspersky Security Center Cloud Console

Henkilötietojen ryhmät

Tarvitsemme seuraavat tiedot, jotta voit käyttää Kaspersky Security Center Cloud Console -palvelua ja kaikkia sen ominaisuuksia:

 • henkilökohtaisen tilisi tiedot:
  • sähköpostiosoite ja salasana,
  • turvakysymys, jonka avulla pääset tilillesi uudelleen, jos unohdat salasanasi,
  • matkapuhelimen numero,
 • tiedot Kaspersky Security Center Cloud Console -palvelussa käytettävissä olevien Kaspersky-tuotteiden käyttöoikeuksistasi,
 • tietoja Kaspersky Security Center Cloud Console -työtiloistasi:
  • tietoja Kaspersky Security Center Cloud Console -käyttöoikeuksistasi,
  • tiedot, jotka on kerätty työtilaan yhdistetyistä hallituista laitteista,
  • tiedot, jotka käyttäjä kirjoittaa Kaspersky Security Center Cloud Console -käyttöliittymässä;
 • tilastotiedot laitteestasi ja selaimestasi, kerätään kun käytät sivustoamme,
 • Kasperskyn tekniselle tuelle antamasi tiedot.

Palvelun kuvaus

Tilin rekisteröinti. Jos haluat käyttää Kaspersky Security Center Cloud Console -palvelua ja kaikkia sen ominaisuuksia, sinun tarvitsee luoda henkilökohtainen tili Kaspersky Security Center Cloud Console -palvelussa. Kirjoita sitä varten sähköpostiosoitteesi ja salasanasi. Käsittelemme ja käytämme näitä tietoja ainoastaan Kaspersky Security Center Cloud Console -palvelun toimintojen tarjoamiseen. Näitä tietoja voidaan käsitellä ja käyttää muihin tarkoituksiin vain, jos annat siihen nimenomaisen suostumuksesi. Antamalla lisäksi matkapuhelimesi numeron voit parantaa tilisi suojausta luvattomalta käytöltä, ja turvakysymyksen avulla pääset tilillesi uudelleen, jos unohdat salasanasi. Käytämme matkapuhelimesi numeroa ainoastaan turvakoodien lähettämiseen todennuksen aikana.

Voit tarkastella, päivittää ja muokata tilisi tietoja tai poistaa tilisi milloin tahansa "Tilin hallinta" -toiminnolla.

Käyttöoikeudet. Voit hallinnoida Kaspersky Security Center Cloud Console -palvelussa käytettävissäsi olevien Kasperskyn tuotteiden käyttöoikeuksia "Käyttöoikeudet"-toiminnolla. Sitä varten sinun tarvitsee lisätä kelvolliset aktivointikoodit kaikille käyttämillesi tuotteille. Voit ottaa käyttöön automaattisen muistutuksen Kaspersky-tuotteissa aktivoitujen käyttöoikeuksien päättymisestä. Muistutukset lähetetään sinulle sähköpostitse vain, jos nimenomaan sallit sen.

Laitteet. Kun olet luonut Kaspersky Security Center Cloud Console -työtilan, voit hallinnoida työtilaasi yhdistettyjä ja Kasperskyn tuotteiden suojaamia laitteita. Ennen kuin voit aloittaa laitteidesi hallinnoinnin Kaspersky Security Center Cloud Console -palvelun avulla, varmista kaikin tarvittavin toimin, että noudatat Kaspersky Security Center Cloud Console -palvelujen käytössä soveltuvia lakeja. Muuta lisäksi Kaspersky Security Center Cloud Console -asetukset käytön mukaisiksi. Lisätietoja on verkkodokumentaatiossamme. Tehokkuuden varmistamiseksi Kaspersky Security Center Cloud -palvelussa hallinnoidut laitteet lähettävät tietoja Kaspersky Security Center Cloud -infrastruktuurissa sijaitseviin hallintapalvelimiin. Luettelo hallinnoiduista laitteista kerättävistä tiedoista on ilmoitettu verkkodokumentaation artikkelissa Lisätietoa tietojen toimittamisesta.

Tilastotiedot. Saatamme käyttää monenlaisia analysointipalveluja (kolmansia osapuolia) kerätessämme kattavia tilastotietoja siitä, miten sivuston käyttäjät käyttävät Kaspersky Security Center Cloud -palvelua. Lisätietoja kolmansia osapuolia koskevasta käytännöstämme on tämän asiakirjan osassa EVÄSTEIDEN JA YHTEISÖPALVELUMODUULIEN KÄYTTÖ. Jos annat nimenomaisen luvan, näitä tietoja käsitellään ja käytetään, kun käytät Kaspersky Security Center Cloud Console -palvelua.

Tuki. Kun otat yhteyden tekniseen tukeen tai Virus Lab -tiimiin tukipalvelujemme kautta, pyydämme tarvittavat tiedot, jotta voimme tarjota sinulle tukea (esimerkiksi käyttöoikeusnumerosi, sähköpostiosoitteesi, tietoja ongelman aiheuttaneesta tuotteesta, tietoja tietokoneen laitteistosta ja ohjelmistoista sekä ongelman kuvauksen). Lisäksi nämä tiedostot saattavat sisältää henkilötietoja, kuten käyttäjän tai tunnistettavia tiedostonimiä, metatietoja tai tiedoston sisältöä. Voit lähettää näitä tiedostoja harkintasi mukaan.

Henkilötietojen säilytysaika

Henkilökohtaisen tilisi tiedot poistetaan viimeistään 1 (yhden) kalenterikuukauden kuluttua tilin poistamisesta. Tietojen varmuuskopioita säilytetään enintään 1 (yhden) kuukauden ajan niiden luomisesta. Tiedot työtiloistasi poistetaan automaattisesti, kun Kaspersky Security Center Cloud -käyttöoikeutesi on päättynyt tai kun olet pyytänyt niiden poistamista teknisen tuen kautta. Kun käyttöoikeutesi päättyy, sinulla saattaa olla oikeus jatkaa tuotteen käyttöä, mutta tuotteen toiminnot voivat olla rajoitettuja. Yksityiskohtaiset tiedot työtilatietojen säilytysajasta ovat verkkodokumentaation artikkelissa Lisätietoa tietojen toimittamisesta.

Kaspersky Security for Microsoft Office 365

Henkilötietojen ryhmät

Jotta voit käyttää Palvelua ja kaikkia sen toimintoja, annat seuraavat henkilötiedot:

 • sähköpostiosoite
 • yrityksen nimi
 • salasana
 • omat asetuksesi
 • tiedot, jotka annoit Kaspersky Labin tekniselle tuelle.
 • luettelo siitä, mihin tietoihin Kaspersky Security for Microsoft Office 365 -palvelu saa oikeuden sekä mitä tietoja palvelun käytön aikana kerätään, on dokumentaation kohdassa ”Tietojen käsittelyn kuvaus”.

Palvelun kuvaus

Tilin rekisteröinti. Jotta voit käyttää Kaspersky Security for Microsoft Office 365 -palvelua ja sen kaikkia toimintoja, sinun on luotava henkilökohtainen tili. Tätä varten sinun on annettava sähköpostiosoitteesi, yrityksesi nimi ja salasana. Voit käyttää palvelussa Kaspersky Endpoint Security Cloud -tiliä. Käsittelemme ja käytämme näitä tietoja ainoastaan Kaspersky Security for Microsoft Office 365 -palvelun tarjoamiseen sinulle, ellet nimenomaan anna lupaa käsittelyyn tai käyttöön muussa tarkoituksessa (esimerkiksi Kaspersky Labin tuotteita ja palveluja koskevien hyödyllisten sähköposti-ilmoitusten vastaanottamista varten). Rekisteröinnin aikana määritettyä sähköpostiosoitetta käytetään Kaspersky Security for Microsoft Office 365 -palvelun tarjoamiseen liittyvien ilmoitusten antamiseen, mm. sen ilmoittamiseen, milloin palvelu ei ole käytettävissä ja milloin kokeilujakso päättyy, tai julkaisuista päivityksistä ilmoittamiseen.

Tilin asetukset. Voit tarkistaa, päivittää tai korjata tilitietosi, salasanasi ja asetuksesi tai jopa poistaa tilisi milloin tahansa ”Tilin asetukset” -toiminnolla.

Palvelun määrittäminen. Kaspersky Security for Microsoft Office 365 -palvelu on integroitu suoraan Office 365:een, mikä edellyttää Exchange Online- tai OneDrive-käyttöoikeutta. Kun haluat määrittää Exchange Online- tai OneDrive-yhteytesi, sinut ohjataan Microsoft Online -sivustoon ja sinua pyydetään antamaan Kaspersky Securitylle Office 365 -sovelluksen käyttöoikeus OAuth 2.0 -todennusmenetelmällä. Kaspersky Security for Microsoft Office 365 -palvelu vaatii myös palvelutilin, jolla se voi käyttää Exchange Onlinen karanteenia. Palvelutilin voi määrittää automaattisesti tai manuaalisesti. Jos valitset automaattisen määrityksen, palvelu pyytää sinulta yleiset pääkäyttäjän tunnistetiedot. Palvelu ei tallenna näitä tietoja missään muodossa, vaan käyttää niitä sen sijaan vain alkumäärityksessä ja erityisen palvelutilin luomisessa. Jos päätät valita manuaalisen määrityksen, sinun ei tarvitse antaa yleisiä pääkäyttäjän oikeuksia, ja pääkäyttäjä luo itse käytettävän palvelutilin.

Palvelun toiminta. Käytön aikana Kaspersky Security for Microsoft Office 365 -palvelu vastaanottaa viestejä ja muita kohteita (kokouksia, tehtäviä jne.) sekä OneDrive-tiedostoja, jotka se tarkistaa ja jotka käsitellään suojausasetusten mukaan. Kaspersky Security for Microsoft Office 365 ei tallenna infrastruktuuriinsa tarkistettavia viestejä, OneDrive-tiedostoja tai kohteita. ”Tietojen käsittelyn kuvaus” -kohdassa on tarkempia tietoja siitä, mihin tietoihin Kaspersky Security for Microsoft Office 365 -palvelu saa oikeuden sekä mitä tietoja palvelun käytön aikana kerätään.

Asiakastuki. Jos teet tukipyynnön tekniselle tuellemme tai Virus Lab -tiimillemme käyttäen teknisiä tukipalvelujamme, pyydämme sinulta tukipyyntösi täyttämisessä tarvittavat tiedot. Näitä tietoja ovat mm. rekisteröinti- tai käyttöoikeusnumerosi, käyttöoikeuden ostamiseen käytetyn pankkikortin neljä viimeistä numeroa, sähköpostiosoitteesi ja tiedot tuotteesta ja palvelusta, jota ongelmasi koskee, tietokonelaitteistostasi, ohjelmistoistasi sekä ongelman luonteesta. Lisäksi voi olla hyödyllistä tai jopa tarpeellista lähettää meille tätä varten tiedostot, joita ongelma koskee. Tämän voi tehdä yritystilin kautta "Lataus"-toiminnolla. Nämä tiedostot voivat myös sisältää henkilötietoja, kuten käyttäjäkohtaisia tai muuten henkilön yksilöiviä tiedostonimiä, metatietoja tai sisältöjä. Voit tietenkin aina itse päättää, haluatko lähettää meille tiedostoja.

Henkilötietojen säilytysaika

Tiedot poistetaan 6 kuukauden kuluttua käyttöoikeuden voimassaolon päättymispäivämäärästä.

Kaspersky CompanyAccount

Henkilötietojen ryhmät

Jotta voit käyttää Palvelua ja kaikkia sen toimintoja, annat seuraavat henkilötiedot:

 • yrityksen sähköpostiosoite (tämä toimii käyttäjänimenäsi)
 • salasana
 • etunimesi
 • sukunimesi
 • yrityksen nimi
 • maa
 • yrityksesi Kaspersky Lab -sovellusten käyttöoikeus
 • tiedot, jotka annoit Kaspersky Labin tekniselle tuelle. Katso kohta Tietojen käsittelyä koskeva määräys.
 • kolmansien osapuolten sähköpostiosoitteet (jos sellaisia on lisätty tiliin).

Palvelun kuvaus

Tilin rekisteröinti. Jotta voit käyttää CompanyAccount-palvelua ja sen kaikki ominaisuuksia, sinun on luotava

 • henkilökohtainen tili
 • yrityksesi tili, elleivät kollegasi ole sitä jo aiemmin tehneet.

Tätä varten sinun on ilmoitettava meille yrityksesi sähköpostiosoite (joka toimii käyttäjänimenäsi), salasanasi, etu- ja sukunimesi, yrityksesi nimi ja maa ja yrityksesi Kaspersky Lab -sovellusten käyttöoikeus. Käsittelemme ja käytämme näitä tietoja yksinomaan CompanyAccount-palvelujen ja teknisen tuen tarjoamiseen sinulle, ellet nimenomaisesti salli niiden käsittelyä ja käyttö muussa tarkoituksessa. Kun olet rekisteröitynyt, henkilökohtainen tilisi yhdistetään yrityksesi tiliin. Jos yrityksesi tili on jo luotu aiemmin, rekisteröintitietosi (etu- ja sukunimesi ja yrityksesi sähköpostiosoite) lähetetään yrityksesi CompanyAccount-pääkäyttäjälle. Yrityksen pääkäyttäjäksi nimitetään yleensä se yrityksen työntekijä, joka rekisteröi ensimmäisenä yrityksen ja henkilökohtaisen tilin.

Tilin asetukset. Voit milloin tahansa katsella, päivittää tai korjata tilitietojasi ja salasanaasi tai poistaa tilisi ”My account” (Oma tili) -välilehden kautta. Yrityksesi CompanyAccount-pääkäyttäjä pystyy myös muuttamaan tiliasetuksiasi ja palauttamaan salasanasi. Jos olet yrityksesi CompanyAccount-pääkäyttäjä, voit muokata kaikkien kollegoidesi henkilökohtaisia tilejä ja estää koko yrityksen tilin käytön (työntekijöiden henkilökohtaiset tilit jäävät järjestelmään).

Käyttöoikeudet. Voit lisätä ja tarkastella yrityksesi Kaspersky Lab -tuotteiden käyttöoikeuksia CompanyAccount-tilisi ”Käyttöoikeudet”-välilehdessä (jossa esitetään kunkin tuotteen aktivointikoodit tai avaintiedostot). Rekisteröinnin aikana myönnetty käyttöoikeus lisätään automaattisesti yrityksesi CompanyAccount-tilille. Avaintiedostoja ei tallenneta fyysisesti CompanyAccount-järjestelmään. Järjestelmä tallentaa vain yrityksesi käyttöoikeutta koskevan tietueen. Jokaisella yrityksen työntekijällä, jolla on yrityksen CompanyAccount-tiliin yhdistetty henkilökohtainen tili, on pääsy käyttöoikeuksien luetteloon. CompanyAccount-pääkäyttäjä voi poistaa yrityksesi käyttöoikeudet poistamalla ne luettelosta.

Sopimukset. Jos yrityksesi ostaa lisää asiakastukipalveluja, kun ostoksesi on rekisteröity, pystyt tarkastelemaan ostettuja palveluja ”Contracts” (Sopimukset) -välilehdessä. Sopimusluettelo on niiden yrityksen työntekijöiden käytettävissä, joille on määritetty valtuudet käyttää maksullista palvelua oston yhteydessä. Nämä henkilöt saavat automaattisesti ilmoituksen sopimuksen päättymisestä.

Asiakastukipyynnöt. Jos otat yhteyttä asiakastukeen tai Anti-Virus Lab -tiimiin CompanyAccount-tilin kautta, voimme pyytää sinua lähettämään tiedot, jotka voimme tarvita tukipyyntösi hoitamisessa. Näitä tietoja voivat olla esimerkiksi tiedot pyyntöösi liittyvästä tuotteesta, tietokonelaitteistosta, yrityksesi verkosta, ohjelmistoista ja ongelman luonteesta. Lisäksi voi olla hyödyllistä tai jopa tarpeen lähettää meille tiedostot, joita ongelma koskee, tai tiedostot, joissa määritetään tietokoneesi tai verkkosi kokoonpano. Voit tehdä tämän valitsemalla pyyntölomakkeesta ”Liitä tiedostoja”. Nämä tiedostot voivat sisältää käyttäjäkohtaisia tai muuten henkilön yksilöiviä tiedostonimiä, metatietoja tai sisältöjä. Voit tietenkin aina itse päättää, haluatko lähettää meille tiedostoja. Jos haluat lähettää tiedostoja, lue ja hyväksy ensin Tietojen käsittelyä koskeva määräys tiedoston lähetyssivulla. Valitsemme pyynnöllesi sopivan asiakastukiosaston käyttämällä tietoja yrityksesi käyttöoikeuksista, maasta ja mahdollisesti CompanyAccount-tilillä valitusta käyttöliittymän kielestä. Kollegoillasi voi olla pääsy pyyntöihisi, jos CompanyAccount-pääkäyttäjä muuttaa manuaalisesti vastaavia asetuksia (pääkäyttäjä voi nähdä pyynnöt automaattisesti).

Henkilötietojen säilytysaika

Voit poistaa tilisi milloin tahansa Tilin asetuksissa tai lähettämällä pyynnön tekniseen tukeemme. Kun tilisi on poistettu, henkilötietojasi säilytetään Kaspersky Labin tietokannassa säilytysajan loppuun asti, mutta et voi enää käyttää CompanyAccount-sivustoa poistetulla tilillä.

Kaspersky Lab Partner Portal

Henkilötietojen ryhmät

Jotta voit käyttää Palvelua ja kaikkia sen toimintoja, annat seuraavat henkilötiedot:

 • sähköpostiosoite
 • salasana
 • nimesi
 • osoite
 • puhelinnumero
 • tiedot, jotka annoit Kaspersky Labin tekniselle tuelle.

Palvelun kuvaus

Voimme pyytää henkilötietoja, kun teet tilauksen, rekisteröit tuotteen, pyydät palvelua, vastaat kyselyyn, osallistut kilpailuun ja kun vastaat meille tai teet muita toimintoja verkkosivustossamme.

Saat itse päättää täysin, haluatko jatkaa jotain toimintoa, joka edellyttää henkilötietojen antamista. Huomaa kuitenkin, että jos et anna pyydettyjä tietoja, et välttämättä pysty suorittamaan tapahtumaa.

Käytämme henkilötietoja seuraavissa tarkoituksissa:

 • Jotta voimme tarjota tietoja virusvaroituksista, tuotepäivityksistä, uusista tuotteista, palveluista, uutiskirjeitä, tiedotesähköposteja ja tutkia tulevia tuoteideoita tai -parannuksia.
 • Jotta voimme luoda paremmin sinulle oleellista sisältöä.
 • Jotta voimme tarjota sinulle sinua mahdollisesti kiinnostavia Kaspersky-erikoistarjouksia.
 • Jotta pystymme paremmin luomaan tuotteita ja palveluja, jotka täyttävät tarpeesi.
 • Jotta pystyt ostamaan ja lataamaan tuotteita, pääsemään palveluihin tai muutoin suorittamaan valitsemasi toiminnot.
 • Jotta löydät nopeasti haluamasi ohjelmisto-, palvelu- tai tuotetiedot.

Kaspersky Lab käyttää apunaan ulkopuolisia toimittajia, jotka tarjoavat meille palveluja. Näitä toimittajia voidaan käyttää tuotteiden jakeluun, teknisen tuen antamiseen tai tilausten käsittelyyn. Käyttämiemme toimittajien on pidettävä asiakkaiden henkilötiedot luottamuksellisina ja suojattuina, ja ne saavat käyttää henkilötietoja ainoastaan Kaspersky Labin puolesta eikä missään muussa tarkoituksessa.

Henkilötietojen säilytysaika

Henkilötietoja säilytetään koko se aika, jonka käytät palvelua, ja ne poistetaan ensimmäisen pyyntösi jälkeen.

GSI Parser

Henkilötietojen ryhmät

Jotta voit käyttää Palvelua ja kaikkia sen toimintoja, annat seuraavat henkilötiedot:

 • sähköpostiosoite
 • salasana
 • raporttitiedosto (tiedot tietokoneelle asennetuista laitteista ja ohjelmistoista, mukaan lukien käyttöjärjestelmäversio ja asennetut korjauspaketit, ydinobjektit, laiteohjaimet, palvelut, Microsoft Internet Explorer -lisäosat, tulostusjärjestelmälaajennukset, Windows Explorer -laajennukset, ladatut kohteet, aktiiviset asennuskohteet, ohjauspaneelisovelmat, tietueet hosts-tiedostosta ja järjestelmärekisteristä, selainten ja postiohjelmien versiot, tiedot määritetyistä verkkoyhteyksistä ja portit, jotka ovat auki tietoja lähetettäessä). Kaikkien annettavien tietojen luettelo on kohdassa Annetut tiedot

Palvelun kuvaus

Yleiset ehdot. Kaspersky Lab myöntää sinulle täten oikeuden käyttää verkkosivustoa ja tutkia sen sisältöä yksityistä käyttöä varten, jotta voidaan varmistaa Kaspersky Labin ohjelmiston yhteensopivuus muiden tietokoneelle asennettujen ohjelmistojen ja/tai tietokoneen laiteohjaimien kanssa sekä korjata mahdolliset ohjelmavirheet. Lähettämällä raporttitiedoston verkkosivustoon vakuutat, että olet lähetetyn kohteen laillinen omistaja ja että kyseinen lähetetty kohde ei ole luottamuksellinen eikä sisällä luottamuksellisia tietoja. Antamalla meille analysoitavan kohteen (lähettämällä kohteen) myönnät Kaspersky Labille ilmaisen ja yksinomaisen oikeuden kopioida, tallentaa ja poistaa lähetetty kohde analysointia varten. Tiedot lähetetään Kaspersky Labille suojattua yhteyttä käyttäen. Oikeuksien haltija suojaa annettuja tietoja lain asettamien vaatimusten sekä ”tietosuojakäytännössä” määritettyjen vaatimusten mukaisesti. Verkkosivustoa ei saa käyttää tietojen, koodin tai palvelujen luomiseen virusten etsimistä, estämistä tai poistamista varten. Verkkosivuston toiminnan häiritseminen tai verkkosivuston palveluiden käyttö ohittamalla verkkosivuston tavanomainen käyttöliittymä (dokumentoimattomia reittejä) on kielletty. Verkkosivuston käytössä pitää noudattaa lakimääräisiä asetuksia, mukaan lukien soveltuvat lait ja vientiä ja edelleenvientiä koskevat säännöt.

Käyttäjätilin luominen. Verkkosivuston käyttämistä varten on luotava tili. Voit luoda tilisi antamalla sähköpostiosoitteesi ja määrittämällä salasana.

Käyttäjätilin asetukset. Voit muuttaa sähköpostiosoitettasi tai salasanaasi tai poistaa tilin pysyvästi Manage Your Account -kohdassa.

Henkilötietojen säilytysaika

Lähetetty kohde tallennetaan Kaspersky Labin järjestelmiin enintään 90 päivän ajaksi, minkä jälkeen se poistetaan eikä sitä voi palauttaa.

Muut verkkosivustot ja lomakkeet

Henkilötietojen ryhmät

Kun haluat käyttää erilaisia sisältöelementtejä, rekisteröityä tapahtumiin, testata tuotteitamme, ottaa yhteyttä meihin yhteydenotto- ja tukilomakkeillamme, estää petoksia, identiteettivarkauksia ja muuta palvelun väärinkäyttöä, annat henkilötietoja, jotka voivat sisältää seuraavat:

 • etunimi
 • sukunimi
 • sähköpostiosoite
 • puhelinnumero
 • IP-osoite
 • UTC-päivämäärä.

Palvelun kuvaus

Yleiset ehdot. Kaspersky Lab myöntää sinulle täten oikeuden käyttää Verkkosivustoa ja tarkastella sen sisältöä yksityistä käyttöä varten, jotta voidaan varmistaa Kaspersky Labin ohjelmiston yhteensopivuus.

Premium-tason sisältö. Kun haluat käyttää erilaisia sisältöelementtejä, kuten white papereita tai videoita, tai rekisteröityä tapahtumiin tai etsiä erikoistarkoitukseen tarkoitettua markkinointimateriaalia, pyydämme sinulta etunimesi, sukunimesi, sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi pakollisina henkilötietoina, jotka tarvitaan tällaisen Premium-tason sisällön käyttämiseen sekä lisätietojen antamiseen muusta sisällöstä. Alueestasi vastaava Kasperskyn aluekonttori antaa näiden tietojen avulla lisätietoja sinua mahdollisesti kiinnostavista tuotteista, palveluista ja muista ohjelmista, kuten koulutustoiminnasta, seminaareista, tapahtumista ja markkinointikampanjoista. Näiden tietojen tilaaminen on vapaaehtoista, ja voit vapaasti peruuttaa tietotilauksen milloin tahansa napsauttamalla sähköpostissa olevaa tilauksen peruutuksen linkkiä tai ottamalla yhteyttä meihin viestissä olevan sähköpostiosoitteen avulla. Tässä tapauksessa rekisteröintitietosi poistetaan etkä pysty käyttämään enää Premium-tason sisältöä, ellet tilaa sitä uudelleen.

Ilmaiskokeilut. Jos haluat testata tuotteitamme, pyydämme sinulta myös etunimesi, sukunimesi, puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi. Näitä tietoja käytetään aktivointikoodin lähettämiseen ja muistuttamaan kokeilujakson päättymisestä. Voit saada viimeisen muistutuksen ja tarjouksen ostaa täysi käyttöoikeus enintään 14 päivää kokeilujakson päättymisen jälkeen. Kokeiluversion rekisteröinti on vapaaehtoista, ja voit vapaasti peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa napsauttamalla sähköpostissa olevaa tilauksen peruutuksen linkkiä tai ottamalla yhteyttä meihin viestissä olevan sähköpostiosoitteen avulla. Kun peruutat tilauksen, tuhoamme viipymättä tietosi, ellet päätä ostaa täyttä käyttöoikeutta.

Uutiskirjeet, ilmaiset tuotepäivitykset ja erikoistarjoukset. Jos olet rekisteröitynyt ja antanut meille sähköpostiosoitteesi, ja joissakin tapauksissa etunimesi ja sukunimesi, käytämme näitä tietoja lisätietojen tarjoamiseen sinua mahdollisesti kiinnostavista tuotteista ja palveluista, ilmaisista tuotepäivityksistä ja erikoistarjouksista. Näiden tietojen tilaaminen on vapaaehtoista, ja voit vapaasti peruuttaa tietotilauksen milloin tahansa napsauttamalla kaikissa lähettämissämme sähköposteissa olevaa tilauksen peruutuksen linkkiä tai lähettämällä meille sähköpostia. Tässä tapauksessa nimesi ja sähköpostiosoitteesi poistetaan tiedoistamme, emmekä enää lähetä sinulle tämänlaisia sähköposteja, ellet rekisteröidy uudelleen.

Yhteydenottolomakkeet. Jos haluat ottaa meihin yhteyttä käyttäen yhteydenotto- ja tukilomakkeitamme, sinua pyydetään antamaan yhteystietosi (syötekentät, joissa on ”*”-merkki), joita käsittelemme tai käytämme yksinomaan siten kuin on tarpeen yhteyden ottamiseksi sinuun ja haluamiesi tietojen antamiseksi. Voit vapaasti antaa lisätietoja (tietokenttiin, joissa ei ole ”*”-merkintää), jotka käsittelemme tietenkin myös kaikkien soveltuvien tietosuojavaatimusten mukaisesti. Nämä tiedot välitetään alueestasi vastaavalle Kasperskyn alueelliselle tiimille. Kasperskyn alueellinen tiimi käyttää näitä tietoja yhteyden ottamiseen sinuun.

Teknisen tuen vuosittaiset asiakastyytyväisyyskyselyt. Kaspersky Lab pyrkii parantamaan palvelun laatua kysymällä tapauskohtaisesti tai vuosittain teknisen tukipalvelun käyttäjiltä tietoja palvelun käytöstä. Vuosittaisia asiakastyytyväisyyskyselyjä varten pyydämme seuraavat tiedot:

sähköpostiosoitteesi, jonka avulla voimme tunnistaa sinut käyttäjäksi tietokannassamme sekä yhdistää kyselyssä antamasi mielipiteen yhteydenottoihisi ja aiempiin pyyntöihisi tekniselle tukitiimillemme.

Tekniselle tukitiimille antamaasi arviota ja suosituksia käytetään Kaspersky Labin teknisen tuen tarjoamien palvelujen laadun parantamiseen.

Henkilötietojen säilytysaika

Henkilötietoja säilytetään koko se aika, jonka käytät palvelua, ja ne poistetaan ensimmäisen pyyntösi jälkeen.

EVÄSTEIDEN JA YHTEISÖPALVELUMODUULIEN KÄYTTÖ

Evästetiedostot ovat tiedostoja tai tiedonjyviä, jotka voidaan tallentaa tietokoneeseen tai muihin laitteisiin, kuten älypuhelimiin tai tabletteihin, jossa on Internet-yhteys, kun käyt verkkosivustoissamme. Näitä tietoja ovat usein merkkijonot, joiden perusteella tietokoneesi on mahdollista tunnistaa, mutta ne voivat sisältää myös muita tietoja.

Käytämme seuraavanlaisia ”evästeitä” (pieniä tekstitiedostoja, jotka asetetaan laitteellesi):

 • käyttäjän syötteiden evästeitä
 • todennusevästeitä
 • käyttäjän mieltymyksiä ja asetuksia koskevia evästeitä
 • suorituskykyevästeitä
 • tietosuoja (petosten esto) -evästeitä
 • kolmannen osapuolen mainontaevästeitä
 • ensimmäisen osapuolen analyysievästeitä
 • yhteisöpalvelujen jäljitysevästeitä.

Käytämme myös evästeitä verkkosivustoissamme, kun lataat Kaspersky Lab -sovelluksia sivustosta. Tämä auttaa meitä parantamaan käyttäjän vuorovaikutusta verkkosivuston ja tuotteen kanssa, kun käytät Kaspersky Lab -tuotteita ja verkkosivustojamme ja kun olet antanut tähän suostumuksesi.

Joillakin verkkosivuillamme käytetään jäljitteitä, joilla keräämme kattavia tilastotietoja mainoskampanjoidemme ja muiden toimintojemme tehokkuudesta. Lisäämme myös jäljitteitä sinulle lähettämiimme sähköpostiviesteihin, jotta voimme määrittää sähköpostiviestien ja käyttökokemuksen tehokkuuden, suorituskyvyn ja optimoinnin. Käytämme erilaisia analysointipalveluja näihin tarkoituksiin. Luettelo niistä on katsottavissa tässä.

Voit määrittää selainasetuksesi siten, että evästeet estetään tai järjestelmäsi ilmoittaa sinulle, kun verkkosivusto haluaa asettaa evästeen. Huomaa kuitenkin, että evästeiden estäminen voi estää sinua käyttämästä kaikkia verkkosivustomme toimintoja.

Käytämme myös erilaisia ”yhteisöpalvelulaajennuksia”. Tässä on luettelo verkkosivustoihimme upotetuista evästeistä sekä taulukkoa, jossa kuvataan yhteisöpalvelumoduulien käyttöämme.

KASPERSKYN TIETOSUOJAA KOSKEVAT PERIAATTEET

Verkkosivustomme on suunniteltu rajoittamaan mahdollisimman paljon henkilötietojen käsittelyä. Tietyissä tapauksissa meidän on siirrettävä henkilötietojasi kolmansille osapuolille soveltuvien lain asettamien vaatimusten vuoksi. Tällainen tilanne on esimerkiksi silloin, kun on syytä epäillä rikosta tai verkkosivustomme väärinkäyttöä.

Tiettyjen palvelujen tarjoamisessa voimme käyttää ulkoisia palveluntarjoajia. Kun tällaiset ulkoiset palveluntarjoajat tarvitsevat pääsyn henkilötietoihin, varmistamme, että tällainen pääsy sallitaan vain sikäli kuin vastaavan palvelun tarjoaminen sitä todella edellyttää. Lisäksi tällaisten ulkoisten palveluntarjoajien on tietenkin itse sitouduttava noudattamaan kaikkia soveltuvia tietosuojamääräyksiä.

Verkkosivustoissamme voi olla linkkejä yrityksiin, joiden kanssa harjoitamme liiketoimintaa, erityisesti verkkokauppamme palveluntarjoajiin. Emme ole millään tavoin vastuussa tietosuojavaatimusten noudattamisesta kumppaniemme verkkosivustoissa. Jos haluat tietoja kumppaniemme verkkosivustojen tietosuojasta niissä käydessäsi, tutustu kyseisen yrityksen verkkosivuston tietosuojakäytäntöön.

TIETOJEN KÄSITTELYPAIKAT

Käyttäjien Kaspersky Labille luovuttamia tietoja voidaan käsitellä seuraavissa maissa, mukaan lukien Euroopan unionin (EU) tai Euroopan talousalueen (ETA) ulkopuoliset maat: Saksa, Alankomaat, Ranska, Yhdistynyt kuningaskunta, Sveitsi, Kanada, Singapore, Venäjä, Japani, Yhdysvallat, Meksiko, Kiina, Azerbaidžan. Yleisen liiketoimintakäytäntömme mukaisesti EU:ssa käyttäjiltä vastaanottamiamme tietoja käsitellään EU:ssa ja Venäjällä sijaitsevilla palvelimilla. Henkilötietoja voidaan käsitellä Euroopan unionin (EU) tai Euroopan talousalueen (ETA) ulkopuolisissa sijainneissa, joissa ei Euroopan komission mukaan ole riittävän hyvää tietosuojaa. Tällöin Kaspersky Lab siirtää ja luovuttaa tietojasi tiettyjä maita koskevienEuroopan komission tietosuojan riittävyyttä koskevien päätösten ja Euroopan komission hyväksymien vakiosopimuslausekkeiden mukaisesti. Voit pyytää jäljennöksen vakiosopimuslausekkeista. Ota meihin yhteyttä napsauttamalla tätä.

Kaspersky Lab on ryhtynyt asianmukaisiin turvatoimiin henkilötietojesi suojaamiseksi tietoturvaa ja yksityisyyden suojaa koskevien parhaiden käytäntöjen mukaisesti, mukaan lukien käyttämällä Euroopan komission vakiosopimuslausekkeita henkilötietojen siirroissa konsernin yritysten välillä, mikä edellyttää, että kaikki konsernin yritykset suojaavat Euroopan talousalueelta peräisin olevia käsiteltäviä henkilötietoja tavalla, joka vastaa Euroopan unionin tietosuojalakien vaatimuksia. Kun jaamme henkilötietosi Euroopan talousalueen ja Sveitsin ulkopuolella toimivan kolmannen osapuolen palveluntarjoajan kanssa (kuvattu kohdassa ”Recipients and legal basis for transfer”), velvoitamme sopimuksen perusteella, että kolmannen osapuolen palveluntarjoaja ottaa käyttöön riittävät suojakeinot tietojesi suojaamiseksi.

VASTAANOTTAJAT JA SIIRRON OIKEUSPERUSTE

Emme koskaan luovuta tietoja tai anna pääsyä niihin valtion virastoille tai kolmansille osapuolille. Voimme luovuttaa tietoja ainoastaan rajoitetun käyttöoikeuden perusteella seuraavasti:

 • Kaspersky Lab -konsernin yrityksissä. Työntekijämme ja muut henkilöstömme jäsenet käyttävät henkilötietojasi tarpeellisuusperiaatteen mukaisesti edellä kuvattuihin tarkoituksiin.
 • Lisäksi voimme jakaa tietojasi toimittajille, jotka auttavat meitä näiden palveluiden tarjoamisessa. Nämä käsittelevät henkilötietojasi tietojen käsittelijöinä (EU:n tietosuoja-asetuksen 28 artikla) ainoastaan meidän puolestamme. Nämä vastaanottajat kuuluvat muun muassa seuraaviin ryhmiin: verkkoanalytiikan tarjoaminen, tietojenkäsittely, mainonta, sähköpostien jakelu, maksujen käsittely, tilausten täyttäminen ja muut palvelut.

Tällaisissa tapauksissa näiden yritysten on noudatettava tietosuojaa ja tietoturvaa koskevia vaatimuksiamme eivätkä ne saa käyttää meiltä saamiamme henkilötietoja mihinkään muihin tarkoituksiin.

Kun paljastamme tietoja Kaspersky Lab -konserniyrityksille ja palveluntarjoajille, jotka ovat Euroopan talousalueen ulkopuolella, teemme sen noudattaen standardeja, jotka on esitetty Euroopan komission henkilötietojen vientiä koskevissa hyväksytyissä vakiomuotoisissa sopimuslausekkeissa, ja omia korkeita tietosuojastandardejamme sekä yksityisyyttäsi kunnioittaen.

OIKEUTESI JA HENKILÖTIETOSI JA NIIDEN KÄYTTÖ

Haluamme myös ilmoittaa, että sinulla on tiettyjä oikeuksia, jotka koskevat sinusta säilyttämiämme henkilötietoja:

 • Oikeus saada ilmoitus. Sinulla on oikeus saada selkeät, läpinäkyvät ja helposti ymmärrettävät tiedot siitä, miten käytämme henkilötietojasi, sekä oikeuksistasi.
 • Saantioikeus. Tämän ansiosta voit saada jäljennöksen sinua koskevista Henkilötiedoista, joita käsittelemme, ja tarkistaa, että käsittelemme niitä lainmukaisesti.
 • Korjautusoikeus. Voit pyytää korjausta sinua koskeviin Henkilötietoihin, joita käsittelemme.
 • Poistattamisoikeus (oikeus tulla unohdetuksi). Tämän ansiosta voit pyytää meitä poistamaan Henkilötietosi, kun meillä ei ole hyvää syytä jatkaa niiden käsittelyä.
 • Käsittelyn rajoittamisen oikeus. Tämän ansiosta voit pyytää meitä keskeyttämään sinua koskevien Henkilötietojen käsittelyn, esimerkiksi jos haluat meidän tarkistavan niiden täsmällisyyden tai niiden käsittelyn syyn.
 • Tietojen siirtämisen oikeus. Voit pyytää Henkilötietojesi siirtämistä. Toimitamme Henkilötietosi sinulle tai valitsemallesi kolmannelle osapuolelle jäsennellyssä, yleisesti käytetyssä ja koneellisesti luettavassa muodossa.
 • Oikeus vastustaa. Voit milloin tahansa vastustaa henkilötietojesi käsittelyä, kun kyseinen käsittely perustuu oikeutettuihin etuihimme.
 • Henkilötietojen käsittelysuostumuksen perumisoikeus. Jos peruutat suostumuksesi, emme välttämättä voi tarjota sinulle pääsyä Sivustomme tiettyihin toimintoihin. Ilmoitamme sinulle, jos näin tapahtuu, kun peruutat suostumuksesi.
 • Valitusoikeus. Sinulla on oikeus ottaa yhteyttä maasi tietosuojaviranomaiseen ja tehdä valitus tietosuojaa ja yksityisyyden suojaa koskevista käytännöistämme.
 • Oikeus poistaa evästeet käytöstä. Jos haluat määrittää rajoituksen tai eston kaikille verkkosivustojemme asettamille evästeille, käytä kyseisessä sivustossa saatavilla olevaa työkalua (jos käytettävissä) tai opettele selaimen ohjetoiminnon avulla hallitsemaan selaimen asetuksia.

Jos haluat käyttää näitä oikeuksia, voit milloin tahansa ottaa suoraan meihin yhteyttä.

Sinun ei yleensä tarvitse maksaa Henkilötietojesi käyttämisestä (tai näiden oikeuksien käyttämisestä). Suostumuksen peruuttamista lukuun ottamatta saatamme kuitenkin periä kohtuullisen maksun, jos pyyntösi on selkeästi perusteeton, toistuva tai kohtuuton, tai voimme kieltäytyä suorittamasta pyydettyä toimea.

Voimme joutua pyytämään sinulta tiettyjä tietoja, jotta voimme vahvistaa henkilöllisyytesi ja varmistaa oikeutesi saada pääsy Henkilötietoihisi (tai käyttää jotakin muista oikeuksistasi). Tämä on turvatoimi, jolla varmistetaan, että Henkilötietoja ei luovuteta henkilöille, joilla ei ole oikeutta saada niitä. Voimme myös ottaa yhteyttä sinuun ja pyytää pyyntöäsi koskevia lisätietoja vastauksen nopeuttamiseksi.

Pyrimme vastaamaan kaikkiin perusteltuihin pyyntöihin kuukauden kuluessa. Toisinaan vastaamiseen saattaa kulua pidempään kuin kuukausi, jos pyyntösi on erityisen monimutkainen tai jos olet esittänyt useita pyyntöjä. Tällöin ilmoitamme sinulle ja pidämme sinut ajan tasalla.

VALITUKSET

Jos haluat tehdä valituksen tästä Tietosuojakäytännöstä tai Henkilötietojasi koskevista käytännöistämme, ota meihin yhteyttä napsauttamalla tätä.

Jos katsot sinua koskevien henkilötietojen käsittelyn loukkaavan soveltuvaa tietosuojalakia, sinulla on oikeus tehdä milloin tahansa valitus asiasta toimivaltaiselle valvontaviranomaiselle. Se, millä valvontaviranomaisella on toimivalta valituksesi suhteen, voi vaihdella asuinmaasi mukaan.