Siirry pääsisältöön

Onko selaimeesi ilmestynyt outo ponnahdusikkuna? Kyberrikolliset käyttävät mainosohjelmien levittämiä Kiristyshaittaohjelmia havaittu-ponnahdusikkunoita ja muita väärennettyjä ponnahdusikkunoita petosten tekemiseen.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit tunnistaa ja poistaa väärennetyt ponnahdusikkunat. Käsittelemme seuraavat aiheet:

 • väärennetyt ponnahdusikkunat
 • ponnahdusikkunahuijausten toiminta
 • väärennettyjen ponnahdusikkunoiden tunnistaminen
 • väärennettyjen ponnahdusikkunoiden poistaminen
 • väärennettyjen ponnahdusikkunoiden eri tyypit
 • ponnahdusikkunahuijauksilta suojautuminen
 • väärennettyjen ponnahdusikkunoiden estäminen

Mitä väärennetyt ponnahdusikkunat ovat?

Sivustojen ponnahdusikkunoiden tarkoituksena on tarjota käyttäjille tietoja tai opastusta (kuten ohjeet lomakkeen täyttämiseen, alennuskoodin käyttämiseen, jne,.). Jotkin niistä voivat kuitenkin olla ei-toivottuja tai jopa haitallisia. Nämä ovat yleensä väärennettyjä ponnahdusikkunoita. Jotkin väärennetyt ponnahdusikkunat onkin suunniteltu niin, että ne houkuttelevat käyttäjää napsauttamaan painiketta, joka vie väärennetylle sivustolle. Jotkin ponnahdusikkunat voivat myös olla mainosohjelmien tai haittaohjelmien asentamia.

Mikä Kiristyshaittaohjelmia havaittu -ponnahdusikkuna sitten on? Kuten muissakin väärennetyissä ponnahdusikkunoissa, tässä ponnahdusikkunassa näkyy väärennetty suojausvaroitus osana ponnahdusikkunahuijausta. Väärennettyjä ponnahdusikkunoita voi näkyä selaimessasi (jos mainosohjelma ohjaa selaimesi uudelleen) tai ne voivat olla tietokoneeseesi asennettujen mainosohjelmien tai haittaohjelmien tuottamia.

Mainosohjelma on ohjelma, jonka olet saattanut ladata vahingossa, esimerkiksi napsauttamalla epähuomiossa haitallista mainosta. Mainosohjelma on voinut saastuttaa tietokoneesi myös roskapostilinkin tai avaamasi liitteen kautta. Kun mainosohjelma on tietokoneessasi, se näyttää automaattisesti ponnahdusikkunoita selaimessa verkkoa käyttäessäsi. Kiristyshaittaohjelmia havaittu -ponnahdusikkuna on yksi monista väärennetyistä ponnahdusikkunoista, jotka voivat käynnistää haitallisen mainonnan.

Nainen puree turhautuneena lyijykynää kannettavan tietokoneen ääressä

Kiristyshaittaohjelmia havaittu -ponnahdusikkunassa voi näkyä seuraavanlainen viesti

Kohde:

Virhe 268D3 (Luvaton käyttö)

Alue:

Venäjä, Kiina, Vietnam

Vaarantuneet tiedot:

1) Facebook-kirjautumistiedot

2) Luottokortin tiedot

3) Sähköpostitilin kirjautumistiedot

Toimi:

Älä sulje tai nollaa tietokonetta, soita tietoturva-asiantuntijalle ja tarkista laite ja verkko heti.

Palvelin ilmoittaa, että se on Internet Security -ohjelmasta Vaurioitunut !!! WannaCry-haittaohjelman uhka havaittu !! Soita Microsoft-tukeen: (MAKSUTON) ja pyydä maksuton tarkistus.

 

Varoitus: Käyttäjätunnuksesi ja salasanasi lähetetään käyttämällä perustason todennusta, joka ei ole turvallinen.

Jos näet tämän viestin, tämä on väärennetty ponnahdusikkuna, joka on osa huijausta. Älä vastaa siihen. Noudata sen sijaan mainosohjelmien ja väärennettyjen ponnahdusikkunoiden poistamiseen tarkoitettua prosessia, joka on kuvattu tässä artikkelissa.

Miten ponnahdusikkunahuijaukset toimivat?

Väärennetyt ponnahdusikkunat, kuten Kiristyshaittaohjelmia havaittu -ponnahdusikkuna, kertovat tietokoneessa sijaitsevasta tietoturvauhasta tai teknisestä ongelmasta. Niissä opastetaan käyttäjiä soittamaan ponnahdusikkunassa annettuun puhelinnumeroon ja samalla maksulliseen tekniseen tukeen.

Kyberrikolliset käyttävät näitä ponnahdusikkunahuijauksia rahan hankkimiseen. He kohdistavat toimintansa tietokoneensa suojauksesta huolestuneisiin käyttäjiin ja kiristävät heiltä rahaa olemattomien ongelmien ja uhkien poistamisella.

Voit lukea lisää ponnahdusikkunoihin liittyvistä huijauksista artikkelistamme Tech Support Scams (Teknisen tuen huijaukset).

Väärennettyjen ponnahdusikkunoiden tunnistaminen

Tiedät nyt, mitä ponnahdusikkunahuijaukset ovat. Tutustumme seuraavaksi niiden tunnistamiseen. Tässä on muutamia tapoja, joilla voit tunnistaa väärennetyn ponnahdusikkunan:

1) Etsi kirjoitusvirheitä ja amatöörimäisiä kuvia

Voit tunnistaa väärennetyn ponnahdusikkunan katsomalla tarkasti ponnahdusikkunassa esitettyjä tietoja. Onko tekstissä kirjoitusvirheitä? Näyttävätkö kuvat ammattimaisilta?

Kirjoitus- ja kielioppivirheet, sekä amatöörimäiset kuvat osoittavat usein ponnahdusikkunoiden olevan väärennettyjä.

Silmälasipäinen mies katsoo ponnahdusikkunan sisältävää tietokoneen näyttöä

2) Vertaa ponnahdusikkunaa aitoon ilmoitukseen

Väärennetyissä ponnahdusikkunoissa voidaan väittää niiden olevan käyttämäsi internetsuojausohjelman tarjoajalta. On tärkeää pystyä erottamaan aidot ilmoitukset väärennetyistä ponnahdusikkunoista.

Ota selvää, miltä aidot ilmoitukset käyttämältäsi internet-tietoturvaratkaisulta tai virustorjuntaohjelmalta yleensä näyttävät. Jos käytät Kaspersky Internet Securitya, suojausilmoitukset näyttävät yleensä tältä.

Kun tutustut aitojen ilmoitusten ulkoasuun, erotat helpommin väärennetyn ponnahdusikkunan.

Jos et ole varma asiasta, ohita ponnahdusikkuna ja tarkista tietokone käyttämäsi internet-tietoturvaratkaisun avulla.

3) Kokeile selaimen sulkemista

Väärennetyt ponnahdusikkunat voivat aiheuttaa selaimen siirtymisen koko näytön tilaan. Jos selaimesi on koko näytön tilassa ja näet epäilyttävän ponnahdusikkunan, kokeile selaimen pienentämistä tai sulkemista.

Jos et saa selainta pienennettyä tai suljettua, näkemäsi ponnahdusikkuna on todennäköisesti huijaus. Ole varovainen sulkiessasi tai pienentäessäsi ponnahdusikkunaa: pienennykseen ja sulkemiseen tarkoitetut painikkeet eivät yleensä ole aitoja. Ne ovat sen sijaan kuvakkeita aitojen painikkeiden päällä ja napsauttamalla niitä reagoit itse asiassa ponnahdusikkunaan.

4) Tarkista puhelinnumero

Useimmissa väärennetyissä ponnahdusikkunoissa annetaan puhelinnumero ja neuvotaan soittamaan siihen tietoturvauhan poistamiseksi. Jos ponnahdusikkuna väittää olevansa käyttämäsi internet-tietoturvaratkaisun tarjoajalta, vertaa annettua puhelinnumeroa virallisella sivustolla olevaan puhelinnumeroon.

Toinen tapa tarkistaa puhelinnumero on sen kirjoittaminen hakukoneeseen. Yritysten aidot puhelinnumerot voi helposti tarkistaa tällä tavoin. Jos et löydä yritystä, jolle puhelinnumeron väitetään kuuluvan, kyseessä on luultavasti huijaus.

5) Muista, että emme vaadi sinua soittamaan meille

Vaikka käyttämäsi internet-tietoturvaratkaisun tarjoaja voi tarjota teknistä tukea puhelimitse, se ei vaadi sinua soittamaan palveluntarjoajalle ainakaan ponnahdusikkunan avulla.

Käyttämäsi virustorjunta- tai internet-tietoturvaratkaisu ei vaadi sinua soittamaan mihinkään toimiakseen. Uhat poistetaan yleensä itse ohjelmiston avulla.

Jos ponnahdusikkuna vaatii soittamaan tiettyyn numeroon tietoturvauhan poistamiseksi tai teknisen ongelman ratkaisemiseksi, kyseessä on luultavasti ponnahdusikkunoihin liittyvä huijaus.

Kannettavia tietokoneita puisella pöydällä, kokous käynnissä

Väärennettyjen ponnahdusikkunoiden poistaminen

Tässä osiossa tutustumme siihen, miten voit poistaa huijaukseen tarkoitetut ponnahdusikkunat selaimestasi. Jos huomaat väärennetyn ponnahdusikkunan, voit poistaa sen helposti Kaspersky Anti-Virus-ohjelmalla.

Ensin sinun on suljettava selain. Jos Kiristyshaittaohjelmia havaittu -ponnahdusikkuna tai muu väärennetty ponnahdusikkuna on lukinnut selaimesi koko näytön tilaan, sulje selain Tehtävienhallinnan avulla.

Paina näppäinyhdistelmää Ctrl+Alt+Del ja valitse Tehtävienhallinta. Korosta selain luettelossa ja napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella. Sulje sitten selain valitsemalla Lopeta tehtävä. Kun avaat selaimen uudelleen, varmista, että se on asetettu estämään ponnahdusikkunat eikä avaa viimeksi avattua sivua uudelleen.

Voit poistaa mainosohjelman, joka aiheuttaa Kiristyshaittaohjelmia havaittu -ponnahdusikkunan ja muiden väärennettyjen ponnahdusikkunoiden näkymisen selaimessa, seuraavien 10 vaiheen avulla:

 1. Lataa ja asenna Kaspersky Anti-Virus
 2. Katkaise yhteys internetiin, jotta vältät muut haittaohjelman aiheuttamat häiriöt.
 3. Käynnistä tietokone uudelleen
 4. Poista tilapäistiedostot levyn uudelleenjärjestämisen
 5. Suorita Kaspersky Anti-Virus -ohjelman tarvittaessa tehtävä tarkistus.
 6. Jos löydät mainosohjelman, poista tiedosto, tai aseta se karanteeniin.
 7. Käynnistä tietokone uudelleen.
 8. Vaihda salasanat, joiden arvelet voineen paljastua.
 9. Päivitä ohjelmisto, selain ja käyttöjärjestelmä.
 10. Tarkista tietokone uudelleen muiden uhkien varalta.

Nainen istuu sohvalla kannettava sylissään

Väärennettyjen ponnahdusikkunoiden eri tyypit

Kiristyshaittaohjelmia havaittu -ponnahdusikkuna on yhdenlainen väärennetty ponnahdusikkuna. Muita kyberrikollisten ponnahdusikkunahuijauksissa käyttämiä väärennettyjä ponnahdusikkunoita ovat muun muassa seuraavat:

 

AppleCaren uusinta -ponnahdusikkuna:

Tämä on ponnahdusikkunahuijaus, joka koskee Mac -käyttäjiä. Väärennetyssä ponnahdusikkunassa kerrotaan käyttäjälle laitteessa sijaitsevasta ongelmasta laitteessaan on ongelma, ja pyydetään soittamaan Apple -tuen numeroon, joka on tietenkin virheellinen. Käyttäjien soittaessa numeroon heille saatetaan ilmoittaa AppleCare -sopimuksen uusimisen tarpeellisuudesta ja samalla he voivat harhautua maksamaan huijareille sopimuksen uusimisesta.

 

Väärennetyt poliisin ponnahdusikkunat: Joissakin väärennetyissä ponnahdusikkunoissa on viestejä, joiden väitetään olevan viranomaisilta. Niissä voidaan huijata käyttäjiä soittamaan numeroon välttääkseen rikosoikeudelliset menettelyt, tai antamaan henkilötietonsa, jotta he voivat avustaa viranomaista "tutkimuksissa".

Väärennetyt sähköpostipalvelujen tarjoajan ponnahdusikkunat: Muissa väärennetyissä ponnahdusikkunoissa voidaan väittää niiden olevan sähköpostipalvelujen tarjoajalta ja huijata sinua antamaan salasanoja tai muita henkilötietoja.

Ponnahdusikkunahuijauksilta suojautuminen

Jos huomaat väärennetyn ponnahdusikkunan, voit välttää tulemasta huijatuksi seuraavalla tavalla:

 • Älä napsauta ponnahdusikkunaa
 • Älä soita ponnahdusikkunassa olevaan numeroon
 • Älä anna henkilötietojasi tai maksutietojasi
 • Sulje selain (käyttämällä Tehtävienhallintaa selaimen ollessa lukittuna)
 • Poista ponnahdusikkunan mainosohjelma noudattamalla edellisessä osiossa kuvattuja vaiheita.

Nainen istuu kannettavan tietokoneen ääressä ja juo kahvia

Väärennettyjen ponnahdusikkunoiden estäminen

Miten sitten voit suojata tietokonettasi mainosohjelmilta ja estää väärennettyjä ponnahdusikkunoita näkymästä? Voit suojautua noudattamalla ohjeitamme mainosohjelmien ja väärennettyjen ponnahdusikkunoiden estämiseksi:

 • Käytä virustorjuntaohjelmaa tai kattavaa internet-tietoturvaratkaisua. Suosittelemme Kaspersky Total Securitya.
 • Pidä virustorjuntaohjelma ja internet-tietoturvaratkaisu päivitettyinä.
 • Pidä selain, ohjelmisto ja käyttöjärjestelmä päivitettyinä.
 • Lue käyttäjien arvostelut ja kehittäjien kuvaukset ennen kuin lataat sovelluksia ja ohjelmistoja.
 • Lue, mitä käyttöoikeuksia sovellukset ja ohjelmat pyytävät, jotta voit tarkistaa niiden asianmukaisuuden.
 • Tarkista, että sovelluksilla ja ohjelmilla on kohtuullinen määrä latauksia.
 • Lataa sovelluksia ja ohjelmiavain sivustoista, joihin luotat.
 • Älä napsauta roskaposteissa, viesteissä tai vieraissa sivustoissa olevia tarkistamattomia linkkejä.
 • Älä koskaan avaa roskaposteissa olevia liitteitä.
 • Jos käytät julkista Wi-Fi-verkkoa, käytä suojattua VPN-yhteyttä. Suosittelemme Kaspersky VPN Secure Connectionia.
 • Älä laita tuntemattomia USB-tikkuja tai levyjä tietokoneeseesi.

Älä joudu ponnahdusikkunahuijauksen uhriksi. Estä mainosohjelmat ja väärennetyt ponnahdusikkunat Kaspersky Internet Securitylla.

Mikä Kiristyshaittaohjelmia havaittu -ponnahdusikkuna on?

Huolestuttaako selaimen väärennetty Kiristyshaittaohjelmia havaittu -ponnahdusikkuna? Opi tunnistamaan ja poistamaan väärennetyt ponnahdusikkunat, niin pidät tietokoneesi suojattuna.
Kaspersky Logo