Siirry pääsisältöön

Lohkoketjujen, kryptovaluutan ja muun Web3-omaisuuden käyttämiseen tarvitaan aina Internetin välityksellä tapahtuvaa tiedonsiirtoa. Vaikka lohkoketjutekniikan pitäisi periaatteessa olla läpinäkyvää ja suojattua, siinä on joitakin sille ominaisia puutteita, jotka voivat tehdä siitä haavoittuvan. Siksi digitaalista omaisuutta omistavien kannattaa käyttää krypto-VPN:ää, jonka avulla siirtotapahtumat pysyvät suojattuina eikä tietojen yksityisyys vaarannu.

Mikä on lohkoketjupohjainen VPN?

Lohkoketjupohjaiset VPN:t eli krypto-VPN:t ovat virtuaalisia erillisverkkoja, jotka ovat yhteensopivia digitaalisen omaisuuden, kuten kryptovaluutan, NTF:ien ja DeFi:en (Decentralized Finance), kanssa. Kun kokeneet kryptotreidaajat – tai vaikkapa aloittelevat Web3:n käyttäjät – käyttävät VPN:iä, se antaa täydentävän suojauskerroksen kryptovaluutalla tapahtuvalle kaupankäynnille. Koska VPN:t salaavat kaiken niiden verkoissa liikkuvan liikenteen, haitallisten toimijoiden on huomattavasti vaikeampi hakkeroida kryptolompakkoja ja varastaa niiden sisältöjä.

Miksi tarvitsen VPN:n kryptokaupankäyntiä varten?

Vaikka kryptovaluutat ja lohkoketjut käytännössä suojaavat tapahtumat kryptografisesti, järjestelmässä on silti tiettyjä sille ominaisia heikkouksia. Eräs lohkoketjuissa tapahtuvan kaupankäynnin eduista on se, että kaikki tapahtumat ovat läpinäkyviä ja anonyymejä; kaupankäynti tapahtuu lompakon osoitteen perusteella ilman tosielämän tunnistetietoja. Lohkoketjutekniikan toimintaperiaatteen vuoksi tapahtumat ovat kuitenkin jäljitettävissä ja näin ollen alttiita hakkerien hyökkäyksille.

Kyberrikolliset voivat hakkeroida kryptolompakkoja esimerkiksi seuraavilla tavoilla:

 • He jäljittävät lompakon osoitteen omistajan todelliseen IP-osoitteeseen ja päättelevät sen perusteella sijainnin ja henkilöllisyyden.
 • He isännöivät kryptokaupankäyntiin liittyviä väärennettyjä kilpailuja ja varastavat osallistujien datan.
 • He asentavat käyttäjien laitteisiin haittaohjelmia, jotka puolestaan asentavat ohjelmistoja kryptovaluutan louhintaan. Tätä kutsutaan kryptokaappaukseksi.

Mitä hyötyä krypto-VPN:stä on?

VPN:n käyttämisestä kpryptovaluuttasiirtoihin on monenlaista hyötyä niin aloittelijoille kuin kokeneille käyttäjillekin. Tämä perustuu siihen, että VPN:t ohjaavat käyttäjän kaiken liikenteen anonyymien palvelinten kautta ja suojaavat näin tietoja, joista käyttäjän voisi tunnistaa. Tässä muutamia hyviä syitä harkita krypto-VPN:n käyttämistä.

Kokonainen kaupankäynnin maailma aukeaa ulottuvillesi

Kryptovaluutalla ja muulla digitaalisella omaisuudella käydään kauppaa paikallisten lakien mukaan, ja ne voivat olla eri maissa hyvinkin erilaisia. Joissakin maissa, kuten Kiinassa, Nepalissa ja Ecuadorissa, kaupankäynti kryptovaluutalla on kokonaan kielletty. Maat saattavat myös estää pääsyn tiettyihin kryptopörsseihin – Yhdysvallat esimerkiksi kieltää Binance-kaupankäynnin. Vaikka laki ei kieltäisikään kryptovaluuttoja, joissakin pörsseissä tarjolla on eri palveluita sen mukaan, missä käyttäjä sijaitsee. Koska VPN:t voivat kuitenkin ohjata IP-osoitteita eri sijainteihin, VPN:n avulla kryptokauppaa voi käydä sieltä, missä käyttäjä sijaitsee.

Salattu verkkoliikenne

Vaikka kryptotreidauksen pitäisi olla anonyymiä – teoriassa kauppaa käydään vain kryptolompakon osoitteen perusteella – todellisuudessa kryptovaluutansiirtoja voi jäljittää IP-osoitteisiin. Tämän vuoksi käyttäjät ovat erittäin alttiita hakkeroinnille. Mutta koska VPN:t voivat salata kaiken liikenteen– ja peittää käyttäjän todellisen IP-osoitteen – VPN:n käyttäminen kryptotreidaukseen parantaa käyttäjän omaisuuden suojaa.

Vältä tietojenkalasteluhyökkäykset

Tietojenkalasteluhyökkäyksiä– joissa hakkerit varastavat käyttäjien tietoja, kuten salasanoja tai luottokorttitietoja, väärennetyillä sähköposteilla tai tekaistuilla puhelinsoitoilla – kohdistetaan yhä enemmän kryptolompakoihin, ja niitä käytetään yhä enemmän digitaalisen omaisuuden varastamiseen.

Internet-palveluntarjoajan jäljityksen estäminen

Internet-palveluntarjoajat (ISP:t) voivat käytännössä jäljittää ja kirjata kaiken niiden järjestelmien kautta kulkevan verkkoliikenteen. Vaikka ISP:t eivät välttämättä pääse käsiksi käyttäjän kryptotreidaustapahtumien kaikkiin yksityiskohtiin, ne voivat vähintäänkin nähdä, missä pörssissä käyttäjä käy ja kuinka paljon dataa sivustolla käytetään. Mutta koska lohkoketjupohjaiset VPN:t salaavat kryptokaupankäynnin ja kaiken muunkin data, Internet-palveluntarjoajalle näkyy pelkästään VPN-palvelimen IP-osoite. Kokeneet kryptotreidaajat voivat liikuttaa suuria datamääriä kauppoja tehdessään, minkä vuoksi Internet-palveluntarjoajat saattavat rajoittaa heidän yhteyksiään. Koska krypto-VPN peittää sen, missä käyttäjä käyttää dataa, Internet-palveluntarjoaja ei voi kohdistaa toimia suuria datamääriä käyttäviin kryptotreidaajiin.

Palomuurien ohittaminen

Ahkerien kryptotreidaajien on pystyttävä hallinnoimaan omaisuuttaan milloin ja missä tahansa. Jotkin tahot – kuten yritykset ja koulut – saattavat kuitenkin torjua kryptopörssit ja muut kryptosivustot palomuureilla. VPN:n kautta tapahtuvassa kryptotreidauksessa palomuurit eivät ole ongelma, koska VPN paitsi peittää käyttäjän IP-osoitteen myös ohittaa palomuurit. Kryptotreidaajat voivat näin reagoida volatiileihin kryptokursseihin nopeasti ja suojata omaisuuttaan.

Parhaan VPN:n valitseminen kryptotreidaukseen

Krypto-VPN on hyvä sijoitus kaikille, jotka ovat tekemisissä Web3:n kanssa, mutta erityisen tärkeää se on ahkerille kryptotreidaajille. Koska VPN:iä on kuitenkin käytettävissä nykyään lukuisia, kuinka käyttäjä voi varmistaa, että hän käyttää kryptotreidaukseen juuri sitä parasta mahdollista VPN-ratkaisua? Tässä joitakin asioita, joita kannattaa ottaa huomioon:

 • Vahvat salausprotokollat (hyvät VPN:t käyttävät sotilastason salausta, kuten AES-256-salausta)
 • IP:n vuotamisen suoja (pidä silmällä esimerkiksi kirjainyhdistelmiä IPv6 tai DNS)
 • Yhteensopivuus kryptovaluutan ja muun digitaalisen omaisuuden kanssa
 • Luotettava asiakastuki
 • Hätäpysäytin (laitteen kytkemiseksi irti Internetistä, jos VPN-yhteys katkeaa)
 • Lokittomuuskäytäntö (lokiin ei tallenneta tietoja, joita ei näin ollen myöskään välitetä eteenpäin muille tahoille)
 • Jaettu tunnelointi (jotta yhteys ei hidastu)
 • Turvallinen toimintamaa, kuten Sveitsi tai Panama, joka asettaa käyttäjien yksityisyyden etusijalle eikä harjoita ison mittakaavan valvontaa
 • Tietojen peittäminen (jolla VPN-liikenne saadaan näyttämään normaalilta verkkoliikenteeltä)

Kun valitsee VPN:ää kryptotreidausta varten, kannattaa ehdottomasti muistaa, että parhaiden vaihtoehtojen käyttäminen edellyttää usein maksullista tilausta. Maksullisten VPN:ien tietoturva on yleensä parempi kuin maksuttomien, joten niiden tietoturva ja luotettavuus ovat paremmalla tasolla.

Kaspersky VPN Secure Connectionin ominaisuuksia

Krypto-VPN:iä on käytettävissä useita, mutta Kaspersky VPN Secure Connection sisältää monia sellaisia ominaisuuksia, jotka tekevät siitä yhden parhaista VPN:istä kryptotreidaukseen. Tässä joitakin huomattavia etuja:

 • IP-osoitteet peitetään huippunopeilla premium-tason palvelimilla, joiden nopeudet ovat jopa 10 Gbps.
 • Käytettävissä on yli 2 000 palvelinta yli 100 alueella.
 • Pankkitason 256-bittinen salaus käyttäjän tietojen salaamiseen.
 • Markkinoiden suorituskykyisin VPN (todennettu AV-TEST:n testeissä)
 • Hätäpysäytin katkaisee yhteyden Internetiin heti VPN-yhteyden katketessa. Näin pysyt turvassa suojaamattomalta Internetiltä eikä tietoja pääse vuotamaan salatun tunnelin ulkopuolelle. Se myös valvoo jatkuvasti yhteyttäsi etäpalvelimiin.
 • Ei tapahtuma- tai historialokeja.
 • Jaettu tunnelointi – käyttäjä voi valita VPN:n välityksellä salattavat tiedot, jolloin valitut sovellukset suojataan ja muut jätetään käyttämään Internetiä suoraan.
 • Uusimmat ja tehokkaimmat VPN-protokollat Catapult Hydra ja Wireguard® mahdollistavat sen, että käyttökokemuksesi verkossa on kätevä ja huippuluotettava niin paikallisesti kuin toiselle puolen maapalloakin.
 • Kodin Wi-Fi-verkkoon yhdistetyt laitteet suojataan automaattisesti.

Digitaalisen omaisuuden suojaaminen krypto-VPN:llä

Kaikki lohkoketjujen ja kryptovaluutan kanssa asioivat hyötyvät krypto-VPN:n käyttämisestä riippumatta siitä, kuinka paljon digitaalista omaisuutta kryptotreidaajalla on tai kuinka usein hän tekee kauppoja kryptovaluutalla. Virtuaalinen erillisverkko on täydentävä suojaustaso, joka auttaa kryptovaluutan omistajia suojaamaan omaisuuttaan hakkereilta, tietojenkalastelulta ja jopa muiden käyttäjien ja instituutioiden valvonnalta. Lohkoketjupohjaiset VPN:t tuovat lisäsuojaa kaikille Web3:n käyttäjille salaamalla tiedot, reitittämällä liikenteen eri maissa sijaitsevien palvelinten kautta ja peittämällä todelliset IP-osoitteet.

Hanki Kaspersky Premium + 1 VUODEN MAKSUTON Kaspersky Safe Kids. Kaspersky Premium sai viisi AV-TEST-palkintoa parhaasta suojauksesta, parhaasta suorituskyvystä, nopeimmasta VPN:stä, hyväksytyistä lapsilukoista Windowsissa ja parhaista lapsilukoista Androidissa.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita ja linkkejä:

Mikä on VPN? Toimintaperiaate ja erityyppiset VPN-verkot

VPN verrattuna välityspalvelimeen: mikä niiden ero on ja kumpaa sinun pitäisi käyttää?

Kuinka VPN voi piilottaa hakuhistoriasi ja onko yksityinen selaus todellakin turvallista?

Aiheeseen liittyvät tuotteet ja palvelut:

Kaspersky Premium

Kaspersky Password Manager

Kaspersky VPN Secure Connection

Kryptovaluutta ja VPN: onko krypto-VPN tarpeellinen?

Krypto-VPN:t ovat erittäin tärkeitä kryptovaluutan ja muun Web3-omaisuuden suojaamiseen. Lue lisää siitä, miksi ne ovat tärkeitä ja kuinka niitä käytetään.
Kaspersky Logo