Siirry pääsisältöön
RATKAISU

Kuljetusalan kybersuojaus

Verkkoon yhdistettyjen ajoneuvojen ja älykkäiden kuljetusjärjestelmien sisäänrakennettu suojaus

Tuote

Älykkäitä järjestelmiä on kaikkialla: ohjaamassa tie- ja ratainfrastruktuuria, tehostamassa ajoneuvon suorituskykyä ja parantamassa matkustajan ja kuljettajan käyttökokemusta.  ECU-yksiköiden käyttö ajoneuvoissa ja liittymät ulkoisiin tietolähteisiin, kuten viihteeseen, GPS:ään ja vianmääritykseen, luovat uusia haavoittuvuuksia ja kyberhyökkäysten mahdollisuuksia.  Tarvitaan uudenlainen ja holistinen suunnitteluperiaate, jossa suojaus rakennetaan osaksi ajoneuvoja ja kuljetusta alusta alkaen.

SCU-yksikkö

Luotettava, joustava ja vahvistettu KasperskyOS:n ohjelmistoympäristö, jonka avulla moottorinvalmistajat voivat kehittää ja ottaa käyttöön suojatun yhdyskäytävän verkottuneiden ajoneuvojen ECU-yksiköihin ja yhdistää kyberhyökkäysten torjunnan parannettuihin vianmääritystekniikoihin OTA-linkkien avulla.

Sisäinen suojaus käyttöjärjestelmätasolla

KasperskyOS on käyttöjärjestelmä, joka on suunniteltu erityisesti suojaamaan monimuotoiset ja monimutkaiset sulautetut järjestelmät haittakoodin, virusten ja hakkeroinnin seurauksilta.  Nämä toteutetaan osittain vahvalla erottelulla ja käytäntöjen toteuttamisella käyttäen luotettavia suojausmenetelmiä ja patentoituja tekniikoita.

Kuljetusalan uhkatietopalvelut

Valikoima kybersuojauspalveluja auto-, rautatie- ja laajemmalle kuljetusalalle, sisältäen analyysit ja tiedot, jotka tarvitaan suojaustoimien parantamiseen ja ennakoivan lähestymistavan soveltamiseen edistyneiden uhkien osalta

Käyttö

 • Suojattu verkottunut auto

  Entistä holistisempi lähestymistapa turvallisen, internetyhteydellä varustetun ja pian itseohjautuvan auton rakentamiseen seuraavien avulla: 

  • SCU, suojattu yhdyskäytävä sisäisten ECU-, TCU- ja muiden yksiköiden ja niiden ulkoisten palvelujen ja resurssien välillä, joiden kanssa ne toimivat
  • KasperskyOS, joka varmistaa ohjelmistojen turvallisen käytön ja suojaa satunnaisilta ohjelmistovirheiltä, kyberhyökkäyksiltä ja haittaohjelmilta
  • Uhkatietopalvelut, jotka auttavat tunnistamaan, analysoimaan ja korjaamaan ajoneuvon kybersuojauksen puutteet
 • Rautatie- ja metrojärjestelmät

  CBTC-järjestelmien (Communication Based Train Control) ja eurooppalaisen junakulunvalvontajärjestelmän (ETCS) myötä valmistajien ja kuljetusjärjestelmien käyttäjien on otettava entistä paremmin huomioon vetureiden, tilojen ja asemien automaatiojärjestelmät.
  Rautatie- ja metroratkaisumme toimivat perusautomaation komponenttien elinkaaren eri vaiheissa analyyseista hallittuihin suojauspalveluihin ja automaattisesta junaohjauksesta lipunmyynnin verkkoportaaleihin.

 • Tietoturva-arviointi ja läpäisytestaus

  Tietoturva-arviointi ja analyysit seuraaville:

  • Ajoneuvon sisäiset yksiköt (ECU, TCU, TPMS, RKE, PATS jne.) ja liittymät
  • Sovellukset, mukaan lukien lähdekoodi ja arkkitehtuuri
  • Pilvipohjaiset ja palvelinkeskusten järjestelmät ja telematiikka (kauko-ohjattu pysäköinti, viihde, reaaliaikaiset liikennetiedot jne.)
  • Televiestinnän asiakaspuolen suojauksen arviointi: ulkoinen tietoliikenne verkottuneiden ajoneuvojen palveluympäristöjen kanssa

  Läpäisytestaus, ulkoisen tai sisäisen tunkeutujan suorittaman järjestelmän ohituksen emulointi

24/7

Premium-tuki ja asiantuntijapalvelut

Asiantuntevaa apua on saatavilla, kun sitä tarvitset. Toimimme yli 200 maassa ja meillä on 34 toimistoa eri puolilla maailmaa, joten tukea on saatavilla kellon ympäri joka päivä. Hyödynnä Premium-tukipakettejamme tai ota yhteyttä asiantuntijapalveluihimme, jotta saat parhaan hyödyn Kaspersky Lab -tuotteistasi.

Riskit

Kasperskyn kuljetusalan ratkaisut suojaavat verkottuneiden ajoneuvojen ja älykkäiden liikennejärjestelmien ohjelmistot valtuuttamattomalta käytöltä ja kyberhyökkäysten aiheuttamilta jatkuvilta vahingoilta:

 • Kuljettajan ja matkustajan tunnistetietojen ja luottamuksellisten tietojen varkaudet ja hyväksikäyttö

 • Valtuuttamattomien laiteohjelmistojen käyttöönotto

 • USB- ja OBD2-pohjaiset hyökkäykset

 • Etäkäyttö ja hyökkäykset mobiililaitteista

 • Tietojen nuuskinta ja väliintulohyökkäykset

 • Ohjelmistojen haavoittuvuuksien hyödyntäminen yleisissä ja alakohtaisissa sovelluksissa

Ratkaisuun liittyvät