Suojausta ilman rajoja

Yhteistyö on tehokkain keino torjua kyberrikoksia. Meidän mielestämme tietoturvan tarjoamisessa ei ole rajoja. Tästä syystä haluamme jakaa asiantuntemuksemme, tietomme ja tekniset havaintomme maailman tietoturvayhteisön kanssa.

Olemme ylpeitä yhteistyöstämme globaalien tietoturvayritysten, kansainvälisten organisaatioiden ja kansallisten ja alueellisten lainvalvontaviranomaisten kanssa kyberrikollisuuden torjunnassa kaikkialla maailmassa.

Osallistumme kyberuhkien tutkimiseen esimerkiksi Adoben, AlienVault Labsin, Dell Secureworksin ja Crowdstriken kanssa. Meillä on myös Interpolin ja Europolin kanssa strateginen ja virallinen kumppanuus. Kaspersky Lab tukee Interpolin Singaporessa sijaitsevan Global Complex for Innovation (IGCI) -keskuksen Digital Crime Center -keskusta tarjoamalla tuotteita ja tietoja. Keskus vastaa Interpolin kyberhäiriöitä koskevien tutkimusten teknisen osuuden suorittamisesta. Muita lainvalvonta-alan kumppaneitamme ovat Lontoon Cityn poliisi, Alankomaiden poliisin National High Tech Crime Unit (NHTCU) ja Microsoft Digital Crimes Unit sekä CERT-ryhmät ja monet muut poliisilaitokset eri puolilla maailmaa.

Yhdistämällä voimamme voimme torjua kyberrikollisuutta (esim. Carbanak-tapaus), estää rikollisten bottiverkkoja (esim. Simda) ja käynnistää uusia hankkeita (kuten No More Ransom -projekti, jolla on yli 100 kumppania julkiselta ja yksityiseltä sektorilta). Osallistumme kyberuhkien tutkimiseen yhdessä muiden kanssa ja järjestämme koulutusta kyberturvallisuuden asiantuntijoille. Alankomaiden poliisin ja Kaspersky Labin yhteistyö johti CoinVault-kiristyshaittaohjelmahyökkäyksistä epäiltyjen pidätyksiin.

Pidämme myös säännöllisesti erityiskoulutuksia kansainvälisille poliisiorganisaatioille sekä Interpolin ja Europolin edustajille.

Olemme mukana kyberturvallisuushankkeita ja -standardeja koskevassa keskustelussa ja kehitystyössä neuvoa-antavien ryhmien jäsenenä (esim. Cyber Secure America Coalition, National Institute of Standards and Technology ja Anti-Malware Testing Standards Organization). Koska Kaspersky Lab pyrkii ratkaisemaan nykypäivän maailman kyberturvallisuushaasteet, se on jäsenenä myös Securing Smart Cities- ja Industrial Internet Consortium -projektien kaltaisissa hankkeissa ja organisaatioissa.