Skip to main

Eugene
Kaspersky

Toimitusjohtaja
Eugene Kaspersky on maailmankuulu kyberturvallisuusasiantuntija ja menestynyt yrittäjä.

  • Kasperskyn perustaja ja toimitusjohtaja
  • TIetoturva-asiantuntija, jolla on laaja kokemus käyttäjien suojaamisesta
  • Tekniikan tohtori Ison-Britannian Plymouthin yliopistosta

Eugene aloitti uransa kybersuojauksen alalla vahingossa, kun hänen tietokoneeseensa tarttui Cascade-virus vuonna 1989. Eugenen opinnot salausmenetelmien alalla auttoivat häntä analysoimaan salattua virusta, ymmärtämän sen toimintaa ja sitten kehittämään sitä varten poistotyökalun. Kun Eugene oli saanut viruksen poistettua, hänen uteliaisuutensa ja intohimonsa tietotekniikkaa kohtaan sai hänet aloittamaan muiden haittaohjelmien analysoinnin ja niiden poistomoduulien kehittämisen. Tästä eksoottisesta virustorjuntamoduulien kokoelmasta kehittyi ajan oloon Kasperskyn virustorjuntatietokannan perusta. Nykyisin tietokanta on yksi kyberturvallisuuden kattavimmista ja täydellisimmistä kokoelmista, jota käytetään yli 500 miljoonan haittaohjelman tunnistamiseen ja niiden järjestelmissä aiheuttamien tartuntojen estämiseen.

Eugene jatkoi työtään suojaustekniikoiden parissa, ja alkoi vuonna 1990 koota samanhenkisten tutkijoiden tiimiä AVP Toolkit Pro -virustorjuntaohjelman kehittämiseen. Neljä vuotta myöhemmin Hampurin yliopisto valitsi ohjelman maailman tehokkaimmaksi virustorjuntaohjelmistoksi.

Koska Eugene ja hänen kollegansa halusivat yhdistää virustorjuntaohjelmistoista saadun menestyksen yrittäjyysvisioihinsa, he päättivät perustaa oman yrityksen. Kaspersky perustettiin vuonna 1997, ja Eugene johti yrityksessä virustorjunnan tutkimusta.

Vuonna 2007 hänet nimitettiin Kasperskyn toimitusjohtajaksi.

Kaspersky Lab on nykyisin yksi maailman nopeimmin kasvavista tietoturvaratkaisujen valmistajista, jonka toiminta kattaa lähes 200 maata ja aluetta. Yritys työllistää yli 4 000 asiantuntijaa ja tietoturva-asiantuntijaa 34 aluetoimistossa yli 30 maassa, ja sen kybersuojaustekniikoilla suojataan yli 400 miljoonaa käyttäjää kaikkialla maailmassa.

Kasperskyn maailmanlaajuisesti tunnettu asiantuntijatiimi on tutkinut joitain maailman monimutkaisimmista ja kehittyneimmistä kyberhyökkäyksistä, joita ovat olleet esimerkiksi Stuxnet, Flame ja Red October. Yritys tekee myös laajaa yhteistyötä Interpolin, Europolin ja eri maiden poliisivoimien kanssa kyberrikollisuuden torjunnassa.

Eugenella on tekniikan kunniatohtorin arvo Plymouthin yliopistosta Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Hän luennoi usein kyberturvallisuudesta yliopistoissa eri puolilla maailmaa ja esiintyy pääpuhujana konferensseissa ja alan tapahtumissa.

Eugene on intohimoinen matkailija ja omistautunut luonto- ja seikkailumatkojen harrastaja. Hän on myös lahjakas valokuvaaja, joka ikuistaa blogiinsa monia seikkailujaan – naparetkistä ja jäätiköiden ylityksistä tulivuorikiipeilyyn ja viidakkovaelluksiin.