Skip to main

Tietoturva-asiantuntijat – Global Research & Analysis Team

Vuonna 2008 perustettu Global Research & Analysis Team -ryhmä (GReAT) toimii Kasperskyn ytimessä, tunnistaen APT-uhkia, kybervakoilukampanjoita, merkittäviä haittaohjelmistoja, kiristyshaittaohjelmia ja maanalaisen kyberrikollisuuden trendejä kaikkialla maailmassa. Nykyisin GReAT-tiimissä on yli 40 maailmanlaajuisesti työskentelevää asiantuntijaa Euroopassa, Venäjällä, Pohjois- ja Etelä-Amerikassa, Aasiassa ja Lähi-idässä. Osaavat tietoturva-asiantuntijat johtavat yrityksen haittaohjelmien torjunnan tutkimusta ja innovointia, ja tuovat vertaansa vailla olevaa asiantuntemusta, intohimoa ja kiinnostusta kyberuhkien tunnistamiseen ja analysointiin.

Costin Raiu

Director, Global Research & Analysis Team

Costin Raiu

Director, Global Research & Analysis Team

Costin on erikoistunut analysoimaan APT-hyökkäyksiä ja kehittyneitä haittaohjelmahyökkäyksiä. Hän johtaa Kasperskyllä Global Research & Analysis Team -ryhmää (GReAT), joka on tutkinut Stuxnetin, Duqun, Carbanakin ja viime aikoina Lazarusin, BlueNoroffin, Moonlight Mazen ja Equation groupin toimintatapoja. Costinin tehtäviin kuuluu haitallisten sivustojen, hyökkäysten ja pankkihaittaohjelmien analysointi.

Costinilla on yli 24 vuoden kokemus virustorjuntatekniikoista ja tietoturvan tutkimuksesta. Hän on Virus Bulletinin neuvoa-antavan teknisen komitean ja Computer AntiVirus Researchers’ Organizationin (CARO) jäsen, ja toimii Wildlist Organization Internationalissa. Ennen Kasperskylle siirtymistään Costin työskenteli tutkijana GeCadissa ja tietoturva-asiantuntijana RAV Antivirus -kehittäjäryhmässä.

Costin liittyi Kasperskyyn vuonna 2000 ja hänestä tuli Global Research & Analysis Team -ryhmän johtaja vuonna 2010.

Hänen harrastuksiinsa lukeutuvat shakki, valokuvaus ja science fiction -kirjallisuus.

Marco Preuss

Deputy Director, Global Research & Analysis Team

Marco Preuss

Deputy Director, Global Research & Analysis Team

Vuonna 2022 Marco nimitettiin yhtiön Global Research & Analysis Team -ryhmän varajohtajaksi. Marco sai ylennyksen Kasperskyn Global Research & Analysis Team -ryhmän Euroopan johtajan tehtävästä, jossa hän oli toiminut maaliskuusta 2013 lähtien. Ennen tätä tehtävää Marco työskenteli Kasperskyn Global Research & Analysis Team -ryhmän päällikkönä Saksassa ja vanhempana tietoturvatutkijana. Marco on työskennellyt verkkojen ja tietoturvan parissa 2000-luvun alusta lähtien. Koska hänellä on pitkä kokemus tehtävästään, hän vastaa Euroopan uhkaympäristön valvonnasta, erityisesti uhkatiedoista, pimeän verkon tutkimuksesta, salasanasuojauksesta, esineiden Internetin suojauksesta ja tietosuojasta. Tutkimukseen liittyvien projektien lisäksi Marco esiintyy usein puhujana sekä yksityisissä että julkisissa tapahtumissa, ja pitää tiiviisti yhteyttä tietoturvakumppaneihin.

Marco aloitti uransa Kasperskylla vuonna 2004 teknisenä konsulttina ja Linux- ja Unix-pohjaisten järjestelmien asiantuntijana. Hän on osallistunut myös yritysmyynnin johtamiseen ennen siirtymistään tekniseksi yhteyshenkilöksi OEM-osastolle mukautettujen ratkaisujen tukeen. Marco on työskennellyt laajasti yrityksen tuotesuunnittelu- ja kehitystiimeissä ja aloitti tutkimustiimiin virusanalyytikkona vuonna 2009.

Vitaly Kamluk

APAC-yksikön johtaja, Global Research and Analysis Team

Vitaly Kamluk

APAC-yksikön johtaja, Global Research and Analysis Team

Vitaly on osallistunut tutkimustyöhön Kasperskyllä vuodesta 2005. Vuonna 2008 hänet nimitettiin vanhemmaksi virustorjunta-asiantuntijaksi, ja hän siirtyi EEMEA Research Centerin johtoon vuonna 2009. Vuonna 2014 hänet komennettiin töihin INTERPOLille, jossa hän työskenteli kahden vuoden ajan Digital Crime Centerissä erikoistuen haittaohjelmien takaisinmallinnukseen, tietoturvaloukkauksiin ja kyberrikosten tutkimukseen. Nykyisin Vitaly asuu Singaporessa ja johtaa APAC-uhkatutkijoiden ryhmää, joka keskittyy kohdistettujen hyökkäysten tutkimukseen. Hän on luonut Kasperskyn ensimmäisen avoimen lähdekoodin projektin, Githubissa saatavilla olevan tietoturvaloukkausten etätyökalun nimeltä Bitscout.

Vitaly on esitelmöinyt useissa kansainvälisissä tietoturva-alan konferensseissa ja monissa kutsuun perustuvissa tietoturvallisuustapahtumissa. Hän on haittaohjelma-analyysin, haittaohjelmien metsästäjien YARAn ja etätietoturvaloukkausten kouluttaja.

Christian Funk

DACH-yksikön johtaja, Global Research and Analysis Team

Christian Funk

DACH-yksikön johtaja, Global Research and Analysis Team

Christian Funk on ollut Kasperskyn Saksan Research and Analysis Team -ryhmän johtaja vuodesta 2014. Hän aloitti työskentelyn yrityksessä vuonna 2007 ja hänet nimitettiin Keski-Euroopan virusanalyytikoksi vuotta myöhemmin.

Hänen osaamisalojaan ovat haittaohjelmatrendit, mobiiliuhkat, IoT-teknologiat, sosiaalinen verkostointi ja verkkopelien pimeiden markkinoiden seuraaminen. Hänen vastuualueisiinsa kuuluvat myös työntekijöiden koulutus ja tietotekniikka-alan tietoturvatilastojen kokoaminen. Lisäksi hän on säännöllisesti pääpuhuja kansallisissa ja kansainvälisissä teknologiakongresseissa ja tietotekniikan turvallisuustapahtumissa.

Christian Funk opiskeli Ingolstadtin soveltavien tieteenalojen yliopistossa tietojenkäsittelytiedettä keskittyen tietohallintoon.

Igor Kuznetsov

Venäjän ja IVY-maiden yksikön päällikkö, Global Research & Analysis -ryhmä

Igor Kuznetsov

Venäjän ja IVY-maiden yksikön päällikkö, Global Research & Analysis -ryhmä

Igor aloitti Kasperskyllä virusanalyytikkona vuonna 2001. Vuonna 2009 hänet nimitettiin infrastruktuuriryhmän johtajaksi, jossa hän johti roskapostiviestien käsittelyyn ja havaitsemiseen tarkoitetun infrastruktuurin kehittämistä roskapostin torjuntayksikössä. Vuonna 2011 Igor liittyi Kasperskyn Global Research & Analysis -ryhmään haittaohjelma-asiantuntijana. Vuonna 2013 hänestä tuli ryhmän johtava tietoturvatutkija, minkä jälkeen hänet nimitettiin tietoturvatutkimuksen päälliköksi. Hän hoiti tätä tehtävää, kunnes hänet nimitettiin GReAT Russia and CIS -yksikön johtajaksi vuonna 2022. Igor on erikoistunut haittaohjelmakampanjoiden tutkimiseen ja kehittyneiden haittaohjelmien takaisinmallinnukseen.

Igor on valmistunut Moskovan valtion radiotekniikan, elektroniikan ja automaation instituutista. Hänellä on maisterintutkinto tietojenkäsittelykoneista, komplekseista, järjestelmistä ja verkoista.

Mohammad Amin Hasbini

META-yksikön johtaja, Global Research and Analysis Team

Mohammad Amin Hasbini

META-yksikön johtaja, Global Research and Analysis Team

Tohtori Mohammad Amin Hasbini aloitti Kasperskyllä vuonna 2013 vanhempana tietoturvatutkijana Global Research & Analysis Team (GReAT) -ryhmässä. Nykyisin hän työskentelee saman tutkimuskeskuksen johtajana META-alueella. Amin on vastuussa Kasperskyn asiantuntijuudesta, tutkimuksen laajenemisesta ja tietämyksen riittävyydestä neljässä alueellisessa toimipaikassa. Hänellä on tohtorintutkinto älykaupunkien tietoturvallisuudesta Lontoon Brunel Universitystä.

Ennen liittymistään Kasperskyyn Amin toimi konsulttina Deloitte and Touche -yritykselle Lähi-idässä. Sitä ennen hän työskenteli tietoturvainsinöörinä DataConsultissa Libanonissa.

Tohtori Hasbini on työskennellyt useissa laajamittaisissa defensiivisen infrastruktuurin käyttöönotoissa, teollisissa ja konsultointiprojekteissa valtiollisille elimille, pankeille, palveluntarjoajille, öljy- ja kaasuyrityksille ym. Hän on myös opettanut turvallisuuskursseja tutkinnan, haittaohjelmien analyysin ja eettisen hakkeroinnin aloilta.

Amin erikoistuu laajamittaisiin kybersuojaus- ja APT-uhkien torjunnan työkaluihin ja tekniikoihin. Hän on kirjoittanut useita julkaisuja edistyneistä haittaohjelmaoperaatioista ja älykaupunkien turvallisuudesta, ja esitelmöinyt yli sadassa konferenssissa kautta maailman ja saanut useita palkintoja.

David Emm

Principal Security Researcher, Global Research & Analysis Team

David Emm

Principal Security Researcher, Global Research & Analysis Team

David Emm toimii johtavana tietoturvatutkijana Kasperskyllä, joka on tietoturva- ja uhkienhallintaratkaisujen valmistaja.

David liittyi Kasperskyyn vuonna 2004. Hän on yrityksen Global Research & Analysis Team (GReAT) -ryhmän jäsen ja toiminut eri tehtävissä haittaohjelmien torjunnan alalla vuodesta 1990, muun muassa teknisenä konsulttina Dr Solomon’s Softwarella ja järjestelmäinsinöörinä ja tuotepäällikkönä McAfeella.

Nykyisessä tehtävässään David pitää säännöllisesti esityksiä haittaohjelmista ja muista tietoturvauhista messuilla ja tapahtumissa, ja kertoo, miten organisaatiot ja kuluttajat voivat suojata itsensä verkossa. Hän antaa myös lausuntoja tiedotusvälineille alati muuttuvasta kyberturvallisuus- ja uhkaympäristöstä. David on kiinnostunut haittaohjelmista, identiteettivarkauksista ja tietoturvan inhimillisistä näkökulmista ja hän on verkkoturvallisuuden kaikkien näkökulmien asiantunteva neuvonantaja.

Kurt Baumgartner

Principal Security Researcher, Global Research & Analysis Team

Kurt Baumgartner

Principal Security Researcher, Global Research & Analysis Team

Kurt aloitti työt Kasperskyllä vuonna 2010. Hän suorittaa tutkimusta ja raportoi kohdistetuista hyökkäyksistä, monimutkaisista tunkeutumisista ja edistyneistä haittaohjelmista. Hän keskittyy yksityisyyteen ja salaustekniikoihin.

Kurt osallistuu työryhmiin ja tiedottaa tutkimustuloksista useiden verkkoyhteisöjen jäsenille. Hän pitää säännöllisesti haittaohjelmia käsitteleviä esitelmiä kansainvälisissä konferensseissa ja antaa haastatteluja tiedotusvälineille nykypäivän kyberturvallisuudesta.

Ennen Kasperskyä Kurt työskenteli Symantecilla nimikkeellä VP of Behavioral Threat Research – PC Tools ThreatFire. Hän aloitti ThreatFirellä sen startup-vaiheessa vuonna 2005 sen ainoana tutkijana, ja kehitti ja johti yrityksen tutkimustoimintaa kahden yritysoston aikana. Ennen Symantecia Kurt työskenteli Novatixilla Chief Threat Officerina ja SonicWALLilla nimikkeellä Threat Analyst.

Ariel Jungheit

Senior Security Researcher, Global Research & Analysis Team

Ariel Jungheit

Senior Security Researcher, Global Research & Analysis Team

Ariel Jungheit on tietoturvatutkija Kasperskyn Global Research and Analysis Team -ryhmässä. Saksassa asuvan Arielin kiinnostus kyberturvallisuuteen juontaa hänen ajastaan armeijan palveluksessa. Ennen Kasperskylle siirtymistään hän työskenteli FireEye- ja iSight-yrityksille Senior Security Analystina ja Intelligence Analystina. Kasperskyllä hän osallistuu GReATin missioon auttamalla tutkimaan aktiivisimpia ja kehittyneimpiä uhkatekijöitä, kohdistettuja hyökkäyksiä, hyökkääjien työkaluja ym. Arielin ammatillisiin kiinnostuksenkohteisiin sisältyvät haittaohjelmien takaisinmallinnus, APT-kampanjoiden tunnistus, seuranta ja analysointi ja niistä raportointi.

Fabio Assolini

Latinalaisen Amerikan yksikön johtaja, Global Research and Analysis Team

Fabio Assolini

Latinalaisen Amerikan yksikön johtaja, Global Research and Analysis Team

Fabio Assolini liittyi Kasperskyn Global Research and Analysis Team (GReAT) -ryhmään, johon kuuluu alan huippuanalyytikoita, heinäkuussa 2009, ja keskittyy pääasiassa yhteen Latinalaisen Amerikan dynaamisimmista maista: Brasiliaan. Fabion vastuualueeseen kuuluvat Brasiliasta ja lähialueelta peräisin olevien virusten, kyberhyökkäysten, pankkiohjelmien troijalaisten ja muiden haittaohjelmatyyppien analysointi. Hän keskittyy erityisesti pankkiohjelmien troijalaisten tutkimiseen ja tunnistamiseen. Marraskuussa 2012 hänet ylennettiin Senior Security Researcheriksi.

Fabio on ollut vuodesta 2006 tietoturvaan keskittyvän Linha Defensiva -kansalaisjärjestön vapaaehtoisjäsen. Lisäksi hän on jäsenenä Alliance of Security Analysis Professionalsissa (ASAP), loppukäyttäjille tietoturvaan liittyvää tukea tarjoavien kansalaisjärjestöjen, asiantuntijoiden ja yksityishenkilöiden verkostossa. Fabiolla on yli viiden vuoden kokemus haittaohjelma-analyytikkona ja hänellä on tietojenkäsittelytieteen yliopistotutkinto.

Jornt van der Wiel

Security Researcher, Global Research & Analysis Team

Jornt van der Wiel

Security Researcher, Global Research & Analysis Team

Jornt työskentelee Kasperskyn Benelux-alueen paikallisena tietoturva-asiantuntijana Kasperskyn Global Research and Analysis Team (GReAT) -ryhmän jäsenenä. Työskennellessään yrityksessä Jornt on hallinnut useita erilaisia tunnettuja projekteja. Hän auttoi mm. Alankomaiden poliisia Coinvault-tapauksessa, joka johti kahden haittaohjelman laatijan pidätykseen. Tämän menestyksen jälkeen Jornt toimi kantavana voimana NoMoreRanson-projektin taustalla. Yhdessä useiden lainvalvontaviranomaisten kanssa hän tunnisti useita palvelimia, joissa säilytettiin kiristysohjelmien uhrien salaustekniikka-avaimia. Tämän ansiosta yli 35 000 ihmistä saivat tiedostonsa takaisin joutumatta maksamaan rikollisille, ja miljoonia dollareita säästyi päätymästä rikollisten taskuihin.

Jornt myös esitelmöi kansallisissa ja kansainvälisissä konferensseissa, kommentoi tiedotusvälineissä ja tarjoaa haittaohjelmatutkimuksen ohella haittaohjelmien takaisinmallinnuskoulutusta.

Ennen Kasperskylle siirtymistään vuonna 2014 Jornt työskenteli Security Mattersin tutkijana/kehittäjänä. Sinä aikana hän suunnitteli ja toteutti moduuleja tunkeutumisenhavaitsemisjärjestelmiin, joita käytetään teollisuuden ohjausjärjestelmien (ICS) ympäristöissä. Ennen sitä Jornt työskenteli tietoturvakonsulttina Digidentityssä, jossa hän tehosti olemassa olevia tuotteita kehittämällä uusia ohjelmistoja ja salausalgoritmeja. Hän on työskennellyt myös SOC-keskuksen konsulttina Rijkswaterstaatissa (teistä ja vesihallinnosta vastaava valtion laitos), jossa hän oli aktiivisesti mukana ICS-ympäristöjen suojaamisessa.

Noushin Shabab

Vanhempi tietoturvatutkija, Global Research & Analysis Team, ANZ

Noushin Shabab

Vanhempi tietoturvatutkija, Global Research & Analysis Team, ANZ

Noushin Shabab on Australiassa asuva kyberturvallisuustutkija. Hän erikoistuu takaisinmallinnukseen ja kohdistettujen hyökkäysten tutkimukseen.

Hän aloitti Kasperskyllä vuonna 2016 vanhempana tietoturvatutkijana Global Research & Analysis Team (GReAT) -ryhmässä. Hänen tutkimustyönsä keskittyy edistyneisiin kyberrikollistoimintoihin ja kohdistettuihin hyökkäyksiin ennen kaikkea paikallisesti Aasian ja Tyynenmeren alueella. Ennen Kasperskyä Noushin työskenteli haittaohjelma-analyytikkona ja tietoturvaohjelmistokehittäjänä keskittyen rootkit-analyysiin ja tunnistustekniikoihin samoin kuin APT-hyökkäystutkimuksiin.

Noushin osallistuu aktiivisesti Australian ja Uuden-Seelannin kyberturvallisuusyhteisön toimintaan. Hän esitelmöi säännöllisesti konferensseissa ja tapahtumissa ja antaa teknistä koulutusta. Hän on myös Australian Women in Security Network (AWSN) -verkoston jäsen. Verkosto pyrkii tuomaan Australian kyberturvallisuusalalla työskenteleviä naisia yhteen, tukemaan heidän yhteistyötään ja inspiroimaan heitä. Hän oli ensimmäinen ohjaaja, joka tarjosi teknistä koulutusta ja ohjausta AWSN-kokelaiden ohjelmassa. Aloite pyrkii luomaan sillan yliopiston ja toimialan välille tuomalla yhteen eri yliopistoissa opiskelevia naisopiskelijoita, jotka ovat kiinnostuneita luomaan uran tietoturvallisuusalalla.

Maher Yamout

Vanhempi tietoturvatutkija, Global Research & Analysis Team, Kaspersky

Maher Yamout

Vanhempi tietoturvatutkija, Global Research & Analysis Team, Kaspersky

Maher Yamout aloitti Kasperskyllä vuonna 2018 vanhempana tietoturvatutkijana Global Research & Analysis Team (GReAT) -ryhmässä. Maher vastaa Kasperskyn asiantuntijuudesta Lähi-idässä, Turkissa ja Afrikassa, sekä Yhdistyneiden arabiemiirikuntien Dubain aluetoimiston kyberuhkatutkimuksesta, uhkatietojen kehityksestä ja tietämystuesta.

Ennen liittymistään Kasperskyyn Maher toimi ylempänä asiantuntijajohtajana Deloitte & Touche M.E. -yrityksessä ja sitä ennen tietoturvavastaavana Libanonin hallitukselle. Maher johti ja osallistui moniin tietoturva-arviointeihin, tietoturvaloukkausten tutkintaan ja häiriöihin reagoinnin toimiin useille eri asiakkaille monilla toimialoilla niin Yhdistyneessä kuningaskunnassa, Lähi-idässä ja Persianlahden alueella. Tietoturva-arviointeihin sisältyi mm. red team -maaliosasto, tunkeutumistestaus, teollisuuden ohjausjärjestelmien suojaus, mobiili- ja verkkosovellusten suojauksen testaus, fyysisen suojauksen testaus ym. Maher on osallistunut moniin häiriöihin reagointeihin. Niihin lukeutuu mm. tietojenkalastelua, kiristysohjelmahyökkäyksiä, kybervakoilua, APT (Advanced Persistent Threats) -uhkia, kassapäätehaittaohjelmia, verkkopankkivarkauksia, petoksia ja sisäpiiriuhkia.

Maher on erikoistunut kyberuhkatietoihin, häiriöihin reagointiin ja kohdistettujen hyökkäysten hallintaan. Hänellä on tutkinto tietojenkäsittelytieteestä ja viestinnästä, hän suorittaa maisterin tutkintoa älykkyystutkimuksesta ja hänellä on useita todistuksia, jotka ovat GIAC:n, ISC2:n ja muiden instituutioiden myöntämiä.

Abdessabour Arous

Security Researcher, Global Research & Analysis Team

Abdessabour Arous

Security Researcher, Global Research & Analysis Team

Abdessabour Arous on tietoturvatutkija Global Research & Analysis Team (GReAT)- ryhmässä. Hänen ensisijainen roolinsa on seurata ja paljastaa APT (Advanced Persistence Threat) -uhkia, jotka kohdistuvat Lähi-itään, Turkkiin ja Afrikkaan. Abdessabourilla on laaja kokemus kyberturvallisuudesta. Hän on toiminut yli 14 vuotta eri tehtävissä haittaohjelma-analyysin, häiriöihin reagoinnin, tietoturvaloukkausten tutkinnan, kybertiedustelun ja vastatiedustelun alueilla. Abdessabourilla on tietojärjestelmiä koskeva insinööritutkinto ja useita offensiivisen ja defensiivisen suojauksen sertifikaatteja.