Siirry pääsisältöön

Kaspersky Online File
Reputation

Voit käyttää Kaspersky Labin ylivertaista kokemusta ja huipputeknisiä ratkaisuja yrityksesi suojaamiseen ja toiminnan tehostamiseen. Turvallisia ja haitallisia tiedostoja voidaan luokitella ja analysoida nopeasti.
OTA YHTEYTTÄ

Kaspersky Online File Reputation osoittaa Kaspersky Labin tunteman tiedoston maineen (hyvä tai huono) tarkistussummana, jota voidaan käyttää tehokkaasti hyväksymiseen, tunnistamiseen, analysoimiseen ja reagoimiseen. Palvelun pilviarkkitehtuurin ansiosta asiakkaan tiloissa hallittavaa laitetta ei tarvita (kuten virustorjuntakantoja tai tietoturvasyötteiden jakelua), joka viivästyttäisi uusien tietueiden toimitusta ja veisi paljon tilaa. Lisäksi verkkopalvelu tarjoaa rajoittamattoman tietojen tallennustilan, sillä tietoja isännöidään pilvessä. Täten tilaa on enemmän kuin asiakkaan tiloissa sijaitsevassa ratkaisussa. Verkkopalvelu tunnistaa haittaohjelmat ja nollapäiväuhat välittömästi Kasperskyn laajojen tietojen ansiosta. Se on suurin hyväksyntätietokanta ja siinä on alan paras ohjelmisto-osaaminen. Kumppanina on lisäksi yli 500 suurta ja maailmanlaajuisesti tunnettua ohjelmistokehittäjää- ja jakelijaa. Avoimen REST-ohjelmointirajapinnan hyödyntäminen takaa kaikkien sovellusten helpon integroinnin.

Olemme parantaneet palvelun tunnistusominaisuuksia aikaisempiin tuoteversioihin verrattuna merkittävästi lisäämällä pilvitietokantaan satoja miljoonia haitallisia tarkistussummia. Erityistä huomioita on kiinnitetty kaikkein yleisimpien haittaohjelmien tarkistussummiin. Kaikki uudet tiedot suodatetaan perusteellisesti, jotta vääriltä osumilta vältytään kokonaan.

Uudessa palvelussa on seuraavat ominaisuudet:

 • Tietueiden kokonaismäärä: yli 5,3 miljardia
 • Luotettuja: 2,6 miljardia
 • Haitallisia: 1,1 miljardia
 • Muita: 1,6 miljardia
 • Uusia tietueita lisätään päivittäin: 2 miljoonaa
 • Suorituskyky: 200 000 pyyntöä tunnissa
 • Tarkistussummat: MD5, SHA256, SHA1

Monipuolisuutensa ansiosta Kaspersky Online File Reputation sopii erinomaisesti seuraaviin tilanteisiin:

 • Sovelluksen hallintajärjestelmän laatiminen ja ohjelmiston luokittaminen
 • Oletusarvoisen sallimisen ja oletusarvoisen estämisen käyttöönottaminen
 • Ylimääräisen suodatustason luominen
 • Tietoturvatietojen kerääminen
 • Rikkomuksiin reagoiminen
 • Tiedostojen haittaohjelmien tarkistaminen
 • Tiedostojen analysoiminen ja luokittaminen

Nimetty dynaaminen Sallittujen luettelo -tietokanta sisältää ohjelmat, jotka on tarkistettu ja joiden turvallisuus ja lainmukaisuus on varmistettu. Kasperskyn Sallittujen luettelo -tietokannassa on yli 98 % suosituista laillisista ohjelmistoista.

Kaspersky Security Network kerää sovellustiedostoista kattavat tiedot: päätös, ohjelmistoluokka, tuotenimi, sovelluksen allekirjoitus, tiedoston yleisyys jne.

Tiedostojen metatietojen sekä kattavien tietokantojen (omien ja ulkoisten) avulla Kaspersky Labin koneoppimiseen perustuvat asiantuntijajärjestelmät voivat luoda kyseisistä kohteista päteviä tuloksia lyhyellä varoitusajalla. Lisäksi kaikki Kaspersky Labin ratkaisujen aikaisemmin uhiksi tunnistamat kohteet estetään välittömästi ilman lisäanalysoinnin tarvetta.

Koneoppimista täydennetään asiantuntija-analyyseilla. Maailman johtavat haittaohjelma-asiantuntijat täydentävät ohjelmistoalgoritmien toimintaa, mikä auttaa tunnistamaan uhkia luotettavammin, vähentämään väärien osumien määrän lähelle nollaa ja saavuttamaan todellisen HuMachine™-osaamisen.

Varmenteeseen perustuva tunnistaminen

Kaspersky Online File Reputation pystyy tunnistamaan sähköisesti allekirjoitettuja tiedostoja varmenteen sormenjäljen perusteella, vaikka tiedosto itsessään olisi tuntematon. Tästä on paljon hyötyä, kun käyttäjät vastaanottavat tuntemattomia allekirjoitettuja tiedostoja (esimerkiksi Google Chromen tai Dropboxin asennusohjelmat sekä Microsoft Windowsin jokaiseen laitteeseen automaattisesti luomat tiedostot).

Aina kun kyseinen asennusohjelma ladataan sivustolta, siinä on ainutlaatuinen tarkistussumma, mikä tekee säännöllisestä tarkistussummapohjaisesta tunnistamisesta mahdotonta. Kaikki ohjelmat ovat kuitenkin kehittäjän, kuten Googlen, allekirjoittamia. Kaspersky Online File Reputation -palvelu hankkii asennusohjelman allekirjoituksen sormenjäljen sen rakenteen tarkistussumman kanssa. Kaspersky Lab ratkaisee ongelman tarjoamalla Kaspersky Online File Reputation -palvelun, joka määrittää tiedoston maineen sen toimittajan maineen perusteella. Jos ohjelmistotoimittaja on luotettava ja sen digitaalinen allekirjoitus on kelvollinen, myös tiedosto katsotaan luotettavaksi, vaikka sitä ei ole tarkistettu aikaisemmin.

Yhdistämällä kattavan varmenne- ja haittaohjelmaosaamisemme olemme pystyneet luomaan ainutlaatuisen palvelun, joka tarjoaa erinomaisen tunnistustarkkuuden.

Tutustu myös seuraaviin:

Kasperskyn Sallittujen luettelo

Kaspersky Threat Intelligence Portal

Palvelu tarjoaa päivitettyjä tietoja Kasperskyn tunnistamista ohjelmistoista, mukaan lukien ohjelmistot, joista on ilmoitettu Sallittujen luettelo -ohjelman kautta.