Skip to main

Maailmanluokan brändin kybersuojaus

"Kaspersky on auttanut Ferraria reagoimaan kehittyviin vaatimuksiin ja uhkiin luomalla innovatiivisia ja tehokkaita tuotteita sekä edistyneitä kybersuojauspalveluja."

Alessandro Sala, tietohallintojohtaja, turvallisuus ja säännösten noudattaminen, Ferrari S.p.A.

PYYDÄ SOITTOA

Formula 1 -faneille kautta maailman autot eivät ole pelkästään autotekniikan huippuja – ne herättävät voimakkaita tunteita. Ja niistä voimakkaimmin Ferrari, jonka legendaarinen hevoslogo on koristanut urheilua kaikissa maailmanmestaruuskisoissa vuodesta 1950.

Formula 1 -autossa on tuhansia osia, joista monia kehitetään kauden kuluessa. Näin ollen suurin osa autosta on päätöskisassa aivan erilainen kuin kautta edeltävissä testiajoissa Barcelonassa.

Tämä luo huomattavia vaatimuksia suunnittelu- ja valmistusprosesseille, ja niiden suojaamisen vaatimalle kybersuojaukselle: Ferrarille sen on tarjonnut vuodesta 2010 Kaspersky.

Haaste

Ferrarin ja Kasperskyn kymmenvuotista kumppanuutta juhlistaneissa videoiduissa ja kirjallisissa tapaustutkimuksissamme Ferrarin ylempi johtajisto keskustelee F1-tiimin tietojen, analytiikan ja tekniikan käytön haasteista pyrkimyksessä vastata urheilun asettamiin tavoitteisiin.

Niitä riittää tietotekniikan eksponentiaalisesta kasvusta ja Teollisuus 4.0:n uusista tekniikoista pitkälle kehitettyyn simulaatioon ja autojen tehojen mittausjärjestelmiin. Monet perustuvat mukautettuihin sovelluksiin, jotka vaativat räätälöityjä suojausratkaisuja yrityksen tietojen turvaksi.

Ferrarilla on yksi maailman kehittyneimmistä tuotantolinjoista. Pitkälle viety automatisointi ja tarkkuustekniikat, testitiedot ja tuhannet työntekijät muodostavat monimutkaisen, arvokkaan infrastruktuurin, jonka tietoturvan vaatimukset on aivan ainutlaatuisia.

Ja koska F1 on korkean profiilin ja suurten budjettien liiketoimintaa, ei ole yllätys, että siihen kohdistavat jatkuvasti hyökkäyksiään taitavat ja organisoidut kyberrikolliset, jotka osaavat kehittää uusiin haavoittuvuusalueisiin kohdistettavia erityistyökaluja.

Kasperskyn ratkaisu

Kaspersky suojaa yli 5 000:ttä Ferrarin päätepistettä ja järjestelmää maailmankuulusta Italian Maranellon-tehtaasta F1-radoille kaikkialla maailmassa.

Ja koska kummankin yrityksen teknologinen visio ja innovaatio ulottuu verkottuneihin autoihin, esineiden Internetiin ja jatkuvasti kehittyvään verkkoläsnäoloon, Kaspersky syventää teknologiakumppanuuttaan Ferrarin kanssa tarjoamalla suojausta laitteiden lisäksi itse dataan – 24 tuntia päivässä, seitsemänä päivänä viikossa.

Perinteisten alueiden, kuten päätepisteiden, ERP:n ja PLM:n lisäksi Kaspersky suojaa yhdessä Ferrarin kanssa sen digitaalista maailmaa monin eri tavoin, esimerkiksi tarkistamalla PC-tietokoneet tarvittaessa ilman huomattavaa vaikutusta suorituskykyyn, suojaamalla käyttötekniikkajärjestelmät (OT) ja tarjoamalla räätälöityjä palveluja.

Ferrarin tietohallintojohtaja Antonia Casamassima näkee tulevaisuudessa monia Kasperskyn ja Ferrarin yhteistyön laajentamismahdollisuuksia.

"Käytämme sulautettua järjestelmien suojausta sellaisten järjestelmiemme turvaamisessa, joihin tavalliset tietoturvaratkaisut eivät sovi. Ferrarin ja Kasperskyn välistä kumppanuusarvoa on mahdollista kasvattaa käyttötekniikan suojauksessa tai koulutuksessa, missä Kasperskyn ratkaisut ovat erittäin mielenkiintoisia Ferrarin kannalta."

Lisää Kasperskyn ja Ferrarin kumppanuudesta kerrotaan tässä.